torstai 21. heinäkuuta 2016

Reissujuttuja Kreikasta I - Travel Stories from Greece I ...


Nidri


Moni on varmaan käynyt Kreikassa monesti kuten mekin. Tosin viime reissusta on jo vierähtänyt jonkin aikaa. Nyt oltiin toista kertaa Lefkaksen saarella. Asuinpaikkana oli Nidrin kylä, joka oli reilussa kymmenessä vuodessa varmasti ainakin tuplannut turistimääränsä. Nyt kun ollaan jo tukevasti kotisuomessa, yritän välittää teille vähän reissusta tunnelmia ja vähän tietoakin, jos joku tuonne päin suunnittelee matkaa tulevaisuudessa.

Paljon liikennettä ja paljon ihmisiä saapui aamuisin Nidrin rannalle ja toinen mokoma iltaisin sinne iltaisin laitetulle kävelykadulle. Pääkatu siis suljettiin kirkon kohdalta joka ilta klo 19 liikenteeltä ja sen ja rantakadun varrella olevat lukemattomat tavernat, jäätelöbaarit ja kuppilat täyttyivät muulta saarelta tulijoista ja varmaan osa tuli mantereeltakin. Suurin osa oli aikuista porukkaa ja kokonaisia perhekuntia. Mitään Discoja Nidrissä ei varsinaisesti ole, joten kylä kyllä hiljeni aina puolen yön jälkeen. Nidri poikkeaa kaikista muista kylistä joissa olen Kreikassa käynyt siinä mielessä että se sijaitsee pyöreässä poukamassa, jota suojaavat takaa vuoret ja edestä lukemattomat saaret ja näin ollen siellä on aina muutama aste lämpimämpi ja kosteampi kuin muualla. Oikeastaan fiilis oli välillä kuin saunassa ilman vihtaa, mutta ainakin takuulämmintä, jos sellaista kaipaa.
Lefkakselta pääkaupunki Lefkadasta on normaalisti siltaa pitkin kulku mantereen puolelle, mutta nyt silta oli remontissa ja sillan viereen oli ajattu paikallinen normaalisti saarten välisessä liikenteessä kulkeva yhteysalus sillaksi. Kreikkalaiset ovat aika kekseliäitä kun sille päälle sattuvat. Lautan läpi pääsi kätevästi mantereelle, jollei ollut liikenteessä juuri tasatunnein jolloin lautta ajettiin pois laivaliikenteen tieltä, jotta purje- ja huviveneet pääsivät siitä läpi. Lefkaksella on todella paljon purjehtijoita, bongasimme ja moikkasimme jopa yhtä suomen lipun alla kulkevaa purkkaria. Lefkakselta on myös mahdollista vuokrata kokonainen purjevene kapteenin kera, mikäli merellistä lomaa mielii.


Meillä oli tällä kertaa auto käytössä melkein koko loman ajan. Yleensä ajellaan milloin milläkin kulkuneuvolla, mutta auto on siitä kätevä että siellä kulkee päivän aikana tarvittavat tavarat ja vaihtovaatteet ylettömän kätevästi. Meille yleensä kertyy ajattuja kilometrejä melkoinen määrä, kun ei ihan viihdytä pelkästään rannoilla. Lämpötila oli koko ajan reippaasti yli 30 astetta ja öisinkin tuossa 27-28 plusasteen tietämillä, joten en valittanut ilmastoinnista autossa enkä hotellihuoneessa...:)) Myöskään varsinaisia asukuvia reissulta ei ole paljoakaan, koska siinä kuumuudessa kaikki tuntui olevan liikaa, joten päivien uniformuina useinmiten toimivat valkoiset shortsit ja hihaton yläosa ja rannallla taas bikinit ja rantatunika.Kreikan liikenne kaupungeissa ja kylissä sekä vilkkaimmilla väylillä on vähintäänkin kaoottista. Mitään sääntöjä ei oikeastaan noudateta, vaan kreikkalaisilla on tapana heittää hätävilkut päälle ja pysähtyä vaikka ihan keskelle vilkasliikenteistä katua vaihtamaan kuulumisia vaikka vastaantulevan auton kanssa. Tosi tarkkana saa olla liikenteessä. Ja paljonhan Kreikassa sattuu myös onnettomuuksia joiden uhreille sitten pystytetään tien varteen erilaisia linnunpöntön näköisiä alttareita. Tällä kertaa osuimme yhteensä kahdelle kolaripaikalle, onneksi kummassakaan ei ollut käynyt muuta kuin peltivaurioita. Pienemmillä teillä saa ajella aika rauhakseen ja vuoristoisia teitä laskettelimme aika lailla yksin tälläkin kertaa. Ja palkintona on aivan upeat näköalat. Kovin pienille teille ylös vuoristoon ei ehkä kannata lähteä, siellä eksyy helposti ja voi päätyä umpikujaankin.Alhaalla meren rannalla Nidrin kylä, horisontissa Kreikan mantereen puolta
Näitä kavereita ja lampaita tien varsilla myös riittää varottavaksi.
Greece is probably a familiar travel destination to many of you readers. We have traveled a quite a bit in Greece before and this time our journey was to a familiar island of Lefkada/Lefkas. It is situated in the Ionian sea north of Kefalonia island. We stayded in a village called Nidri. Nidri is situated between mountains and Islands in front of it and therefore the climate is very hot and humid. The temperature was around 91 degrees Fahrenheit during the days and around 80 degrees at night.
Lefkas Island itself is not big, but since there are more than a few mountains it takes time to get from one Place to another. The trafic in the villages is nearly chaotic, but once you get out of villages and town of Lefkada the mountain roads are quite nice to drive and what a view!

Lefkada has normally a bridge that you can use to drive to the mainland of Greece but this time the bridge was under renovation or rather they are building a whole new bridge and you got to drive to the mainland through a boat that standed as a bridge.

We did some driving and exploring in the mainland as well. I didnt get many of outfit pics at all since it was so hot that you really couldn wear a whole lot more than shors and sleevless ups and ofcourse bikinis underneath for quick swim in number of beaches there.


2 kommenttia:

  1. Ihanan sinistä ja teillä kivat muistot, lähes pilveton taivas. Myös Kreikan kävijänä voin aistia tuoksut ja tunnelman. Tosin edellisestä käynnistä on kaksi kesää. Siellä on kyllä varma aurinko. Hyvää loman jatkoa kotimaassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritu ja toivottavasti pian tekin ehditte reissuun taas lähteä. Oli taivaallista unohtaa arki välillä. Meidän edellisestä reissusta onkin kulunut reilusti aikaa. Mukavaa kesän jatkoa sinulle<3

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)