sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Päivän asua ja elämän aakkosia I - Outfit of the day...





Blogeissa on pyörinyt jo jonkun aikaa elämän aakkosia, joka on ollut minusta mielenkiintoinen haaste lukea, olette varmaan niihin jo törmänneet. Ensin ajattelin ettei se ole ihan mun juttu, mutta ehkä sittenkin? Vähän asioita pintariipaisua syvemmältä, yksi kerrallaan. Minä kun olen tälläinen vastarannankiiski (hovikuvaaja sanoo että kiipeän aina puuhun takapuoli edellä ja totta sekin, sillä olen syntynyt jo väärinpäin, siitä syystä keisarinleikkauksella :D), ajattelin aloittaa Ö:stä kun tuli sopivasti muutakin siihen liittyvää vastaan.



Ö on paitsi se kirjain, joka pääsee suustani silloin äärimmäisen harvoin kun jään jostain syystä sanattomaksi, myöskin Öljykangastakki. Takki, jota ilman en osaisi enää elää. Käytän sitä niin töissä kuin siviilissäkin ja tänä syksynä se on ollut jo ihan liiankin kovassa käytössä säiden vuoksi. Joko nyt tuli talvi ja saan vihdoin ripustaa sen narikkaan talven ajaksi?? 

Öljykangastakki on äärimmäisen kätevä vaate sadekeleille, mutta laiskan vaate se ei ole, koska vaatii uudelleen öljyämistä aina silloin tällöin (onneksi aika harvoin). Ekologinenkin ehkä, koska on siis öljyttyä puuvillaa. Ensimmäisen öljykangastakkini hankin yhtä aikaa ystävätteren kanssa Stockan miestenosastolta iäsyys sitten, ehkä 25 vuotta sitten? Siihen aikaan ne olivat suhteellisen harvinaisia ja nuoren lompakolle aika tyyritäkin. Minä käytin takkia harvakseltaan, mutta ystävätär käytti omansa käytänössä puhki ja minun takkini siirtyi sinne ikuiseen leasingiin. Nyt pari vuotta sitten kun ystävä oli käyttänyt tämänkin takin lähes puhki (joku kysyi jo Porvoolaisessa kahvilassa eikä hänellä ole muita vaatteita...:D), sain puuskan ja hankin meille molemmille uudet öljykangastakit. Itselle ruskean ja ystävälle vihreän. Ja siitä lähtien molemmat ovat olleet superkovassa käytössä ja käyttökertoihin nähden pysyneet siistin näköisinäkin. Takki joka lähtee päälle niin koiralenkille, kuin töihinkin ja ulkonäöltään ihan tuollainen klassikko. Varmasti vielä monta yhteistä vuotta edessä minulla ja rakkaalla öljykangastakilla! 
Ö-kirjaimen kanssa ei siis kovin syvällisiin asioihin vielä päästy, odottakaas kun pääsen Ä:hän. 

Å:n jätän suosiolla väliin, siitä kun tulee mieleen vain Åbo, jossa olen käynyt tasan 3 kertaa ohimenomatkalla. 






Päivän asu? No se sama jahdattu neule, tällä kertaa mustan alaosan kanssa ja kuulkaa viimein polvileikkauksesta toipunut polvi sietää kävellä korkkareilla! Voi onni ja autuus että joskus voi laittaa kauniit kengät jalkaansa<3 Älkää ihmetelkö omituisia kuvia, kaiken tämän bloggaamisenkin jälkeen minulle on vielä arvoitus miten saa kengät esiin kuvissa, se vaati hieman omituista pomppimista...:) 


I decided to start series called alphabets of my life, but since there is no Ö in english, I will start in english as soon as I get to a letter that english language actually has. In the meanwhile there is outfit of the day and my old waxed jacket that has been in too much use in this fall/winter because of the rainy wheather. I will be only too happy to finally put it away for the winter! Dont get me wrong, I absolutely love my waxed coat but too much is just too much... I welcome winter and dryer weather!

14 kommenttia:

  1. Ihana asu taasen Sari. <3 Rakastan luumunsävyä, suuret peukut kauniille neuleellesi ja nuo kengät ovat aivan mahtavat! Ne voisi sopia tämän hetken könkkäjalkapohjiinkin.

    Hih käypäs kurkkaamassa tämä linkki, siellä on sinulle kiva viesti http://minakokeski-ikainen.blogspot.fi/2014/12/melvita-arvonnan-voittaja_14.html

    Ja voit vaikka viestitellä kurkattuasi minulle osoitteeseen tiia68@gmail.com

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon ihan sanaton<3 Kiitos teidän pienimmälle arvonnan suorittajalle! En oikeasti voita koskaan mitään! Siinä missä muut voittaa 2 euroa lotossa silloin tällöin niin minä en edes sitä! Ihanaa! Laitan heti sähköpostia tulemaan! Ihanaa sunnuntaita<3

      Poista
  2. Öljykangastakki tuo mielikuvan Skotlannin nummilla vaeltamisesta, mutta toimii varmaan hyvin säällä kuin säällä koirien kanssa ulkoillessa ihan koto-Suomessakin :-)

    Ja kannattaa Turkuun poiketa ihan varta vastenkin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi pääsispä Skotlanniin nummille vaeltamaan! Tai ratsastamaan. Öljykangastakki on kyllä melkoinen jokapaikan takki, pakkasta lukuunottamatta. Silloin se käy viileäksi ja vähän tönköksi. Ja Turkuun olisi kyllä tarkoitus joskus tehdä pieni sightseing reissu, olen kuullut siitä niin paljon pelkkää hyvää. Mukavaa joulunodotusta<3

      Poista
  3. Ihan ensimmäiseksi, että en unohda, makeat kengät!!! Onnea, että polvi kestää jo korkeammat korot. Sitten Ö niinkuin öljykangastakki, kiitos opetuksesta, en tiennytkään, että sitä pitää joskus öljytäkkin. Minulla ei ole ollut koskaan öljykangastakkia. Jotenkin muistaisin, että isännällä olisi ollut, mutta meni sitten huonon näköiseksi, siis joskus -80 luvulla, sitten se hävitettiin pois. No niin, eikö me tiedetty, että niitä olisi hyvä joskus öljytäkkin. Oppia ikä kaikki. Takki kaunis vaalean hivin kanssa. On muuten hyvä takki myös koirien ulkoiluttamiseen, tai voisin niin kuvitella. Kivaa tulevaa viikoa Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos KässäRitu<3 Kengät on yhdet ihan lempparit, korosta huolimatta aika mukavat, niillä käpyttelee ihan työpäivän verrankin.
      Öljykangastakin "öljy" on ehkä paremmin sanottuna vahaa, se on siis huoneenlämmössä kiinteää, se lämmitetään ensin, sitten sulana sillä "öljytään" takki. Aika työläs operaatio että sen saa levitettyä tasaisesti ennenkuin öljy taas kiinteytyy sieneen, mutta tykkään että takki on tuon työ väärti. Öljyän aina kesäisin lämpimällä säällä ulkona. Ilman tuota kerrosta takki menettää vedenpitävyytensä ja kangas alkaa kulumaan.
      Mukavaa joulunodotusta sinulle<3 Huivi on vielä työkiireistä johtuen täällä, mutta lähtee postiin heti ensimmäisenä maanantaina kun minulla on vapaapäivä.

      Poista
  4. Kiva, kun aloitit öökköset ;) öljykangastakki on todellakin ollut tarpeen tänä syksynä. Omani on ostettu joskus Stokkan Hullareilta ja hintansa väärti kyllä . Ihanaa , että jalkasi kestävät jo korkkareita ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos anneaulikki<3 Öökköset on paljon hauskempi nimi noille kuin aakkoset...:D Öljykangastakin voisin kyllä jo jättää narikkaan tältä vuodelta, niin ihana ja käytännöllinen kuin onkin, niin liika on liikaa... Hushus vesisateet! Rauhaisaa joulun odotusta sinulle!

      Poista
  5. Kiva, kun aloitit kanssa nuo aakkoset vaiko pitääkö sanoa öökköset. Olen itse miettinyt mitä teen Ö - kohdalla.
    Luultavasti jätän sen väliin - no aika näyttää ;)

    Kivat korkkarit! Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuulanneli<3 Olen tosi mielenkiinnolla lukenut noita sinun aakkosiasi. Niistä on saanut paljon mietittävää omaan elämäänkin. Liekö tämä ikäkin jonkinlainen vedenjakaja monessa asiassa. Mukavaa joulun odotusta sinulle!

      Poista
  6. Hyvä idea aloittaa elämän aakkosten käsittely loppupäästä. Mukavan näköinen asu, tykkään kovasti neuleen väristä.

    VastaaPoista
  7. Voi ei, tämäKIN blogi täynnä tavallisten vaatteiden esittelyä.
    Mitä ihmeellistä ja uutta voi olla farkuissa ja villatakissa ?
    Niitä on joka blogi ja kirppikset pullollaan. Jotain uutta kehiin pliis : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anonyymi, oikeassa olet, tämä(kin) blogi on täynnä tavallisten (ja edullisten) vaatteiden esittelyä ja vielä ihan tarkoituksella. Käypä vaikka Indiedays:n sivuilla, sieltä löytyy jos jonkin moista vähän epätavallisempaakin. Tai vaikka http://www.itsnotthatdeep.com/ ja suzanne.carillo.com. Siellä on vähän vähemmän ihan tavallista.... Mukavaa joulunaikaa!

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)