lauantai 10. marraskuuta 2012

Ihanat kamalat kiharat...
Ajattelin tehdä tämän postauksen, koska luulen että en ole ainoa joka painii kiharien hiusten hoidon kanssa. Kerrottakoon nyt siis ensimmäiseksi, että minulla on luonnontaipuisat hiukset, ei siis permanenttia. Luulen että näistä vinkeistä voi saada apua myös permanentattuihin hiuksiin. Wikipedia sanoo kiharista hiuksista näin: 

"Hius kihartuu, jos se on poikkileikkaukseltaan soikea. Hiusten kiharuus on yleisintä Afrikassa, ja vähenee asteittain muualle mentäessä. Kiharien hiusten arvellaan kehittyneen, jotta ne suojaisivat auringonpaisteelta ja antaisivat päänahan hengittää. Suorien hiusten arvellaan kehittyneen suojaamaan kylmältä, sillä pitkinä ne peittävät pään pintaa tiiviimmin. Toisaalta suorien hiusten väliin jää vähemmän ilmaa, ja juuri ilma eristää kylmyyttä - lisäksi afrohiukset kasvavat ylöspäin, suorien hiusten kasvaessa alaspäin, minkä takia afrohiusten luulisi lämmittävän aivoja tehokkaammin."


Minusta tuo pelkkä hius kihartuu, jos se on poikkeleikkukseltaan soikea ei kyllä pelkästään selitä kiharien hiusten ongelmia ja käyttäytymistä, vaan olen taipuvainen uskomaan siihen väittämään, että kiharan hiuksen suomut ovat enemmän "auki" ja se tekee kiharista hiuksista hiukan karheat, helpommin kuivuvat ja alttiimmat ympräristölle ja säälle. Enkä myöskään usko siihen että kiharuus on pelkästään geneettinen ominaisuus, sillä olen ollut 1-5 vuotiaana täysin kiharatukkainen, 6-12 vuotiaana omasin aivan vaaleat piikkisuorat hiukset ja murrosiässä ne lähtivät tummumaan ja kihartumaan uudelleen. Joten ainakin naisilla hormoonit vaikuttanevat asiaan. Moni tuttu on myös huomannut muutoksen joko kiharaan tai suoristuvaan hiukseen raskausaikana. 

Minun on pakko tunnustaa, että olen ollut huolimaton hiusten hoidossa ja hieman ehkä pihikin ja käyttänyt marketista ostettavia hoitotuotteita. Toki olen koittanut etsiä niiden joukosta eniten kosteuttavia ja rakennevaurioita korvaavia, mutta aina vaan hiukset (varsinkin latvat ) ovat olleet kuivat ja katkeilevat.  Yleensä värjään hiuksia suht säännöllisesti, koska hoitava värikin osaltaa auttaa suojaamaan kuivia ja karheita hiuksia. 
Kampaajalla käynnin olen taas jättänyt jo vuosia sitten kun luottokampaajani vaihtoi uraa allergian vuoksi. Nimittäin pitkiin kihariin hiuksiin harva kampaaja (valitettavasti) osaa leikata minkäänlaista mallia. Saan nimittäin kampaajalla poikkeuksetta aina samanlaisen potta-päässä-kevennetään-sivut-mallin ja sen taidan itsekin...:D

Nyt siis itse asiaan. Tuossa pari? viikkoa sitten Sokoksella ja Emotioneissa oli kampanja, jossa kampaamotuotteista sai -40% alennuksen ja päätin investoida kiharien hiusten hoitosarjaan. Valitsin monesta vaihtoehdosta L´Orealin sarjan "Curl Contour" koska joskus aiemmin käytin heidän vastaavaa sarjaansa, johon olin huipputyytyväinen. Jotenkin sen käyttö vain sitten jäi...

Sarjassa ei ollut varsinaista pois huuhdottavaa hoitoainetta, joten otin sen tilalle hiusnaamion "Curl Contour HydraCell masque" (josta muuten oli suomenkielisestä ohjeesta unohtunut "huuhdotaan pois-ohje"). Shampoon ja naamion lisäksi sarjaan kuuluu kaksi hiuksiin jätettävää hoitoa, joita olen käyttänyt kumpaakin peräkkäin. Ensin "Curl Contour HydraCell nourishing and defining cream for curly hair" leave-in ja sen päälle vielä suihkutettava "Curl Contour HydraCell nourishing and enhancing spray for curly hair". Siinä näkyy olevan vielä suomenkielinen tarra jossa lukee "Kevyt ja muotoileva hoitosuihke kiharoille hiuksille",  muista purkeista olen napsinut nuo suomennokset pois, siksi tässäkin vain englanninkieliset tekstit. 

Summa Summarum: kuvassa näkyvät kiharat ovat siis saaneet päällensä 3-kertaisen kosteuttavan hoitoannoksen, eivätkä silti tunnut tahmeilta tai raskailta, vaan keveiltä ja helppohoitoisilta! Minä olen nauttinut kerrankin elämästä ilman kuivia ja takkusia hiuksia!


Vanhastaan olen käyttänyt myös näitä kuvassa näkyviä tuotteita jotka ovat ihania hiusten kuivuutta vastaan. Biosilk:n Silk Therapy, jossa on öljyä, silkkiuutetta ja hoitavia aineita mutta ei jätä rasvaista pintaa vain imeytyy täysin. Samaten tekee L´Orealin Mythic Oil. Muotoiluun on hyvä Wella Professionalin "Enrich" hiuksiin jätettävä kiharavaahto (sisätää myös silkkiuutetta).

Toivottavasti tästä megapitkästä postauksesta oli iloa ja apua kuivien hiusten ja kiharoiden kanssa taisteleville! 

Hyvää lauantaita!"I recently bought some Professional products to care for my natural curly and dry hair. I can recommend all these. They make my dry and curly hair so much more moist and easily manageble. These L´Oreal products happen to be on big Sale couple of weeks ago. "

Have a nice Saturday"

4 kommenttia:

 1. Ei ole kuivia eikä kiharia hiuksia, mutta mielenkiinnolla luin silti ;-D
  Aivan MIELETTÖMÄN upeat ovat hiuksesi!! Myönnän: olen kade.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tiedä siitä upeasta ja kadehdittavasta, mutta kunto on näillä aineilla ainakin aivan toisesta maailmasta kuin se kuiva takkuinen pehko joka oli aina ponnarilla!
   Tuntuu hyvältä joskus nauttia omista hiuksistaan, vaikka nutturalla ja ponnarilla ne taitaa suurimman osan aikaa nytkin olla...:D

   Poista
  2. Näyttää aivan mun hiuksilta ;) Hiukseni ovat aina olleet taipuisat, mutta vasta kuopuksen syntymä 15 vuotta sitten toi nuo kiharat <3. Tykkään kiharoistani, mutta toisinaan hermostun niihin ja useimmiten hiukseni ovatkin kiinni. Lyhyeksikään en ole tohtinut leikata, kun pelkään olevani sen jälkeen varsinainen pallopää :D

   Poista
  3. Tuo oli aivan kuin mun suusta. Lukuunottamatta sitä ettei minulla ole lapsia, mutta toisinaan näihin todella hermostuu ja lyhyeksi jos menee leikkaamaan niin luoja tietää mihin ilmansuuntaan ne sitten sojottavat...:D Eivät taatusti ainakaan sinne mihin kampaaja on suunnitellut niiden menevän! Mulle käy aina juuri noin kampaajalla että kun leikkaavat "huonokuntoiset latvat" pois (jostain syystä niiden latvat on aina 10-15cm) niin sitten todella tunnen olevani pallopää, jonka hiukset on leikattu just siihen potta-päässä-kevennetään sivut malliin!

   Pidetään me vaan kiinni pitkistä kiharoista..:D Ne saa aina kuriin ponnarille tai nutturalle...:D

   Ihanaisen Preferitan blogisivuilla oli muuten kiva vinkki uudentyyppisen nutturan laittoon täällä: http://preferita.blogspot.fi/search?updated-max=2012-10-31T19:25:00%2B02:00&max-results=7 ja siinä samassa tekstissä oli myös kiva linkki kiharien hiusten stailaussivuille....:)

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)