tiistai 6. marraskuuta 2018

Koiraperheen ulkoiluvaatteet - Clothes for outdoor activities in a family with dogs...

Ajattelin että koska vietän aika suuren osan ajastani ulkoiluvaatteissa, näytän teille muutaman kuvan siitä miksi juuri alkusyksystä uusin kokonaisen setin ulkoiluun tarkoitettuja vaatteita. Se on varmasti suurin investointi tälle syksylle, mutta pakollinen sellainen koska vanha kuoripukuni ei enää pitänyt vettä. Kuraa kylläkin, josta näiden touhuilijoiden kanssa saa todella oman osansa. 

Kerrospukeutuminenhan on se juttu, jolla pärjää alkusyksystä pitkälle alkutalveen (tietäispä vielä mitä laittaisi jalkaansa kun pakkaset tulevat). Aluskerros, välikerros ja päällikerros. Minä käytän säästä riippuen aluskerroksena ihan tavallisia lyhyt tai pitkähihaisia t-paitoja ja pitkiksiä. Sitten kun kunnon pakkaset alkavat löytyy kaapista täysivillainen urheilukerrasto.


Keskikerroksena usein fleece kuten näissäkin kuvissa ja päällimmäisenä on tähän saakka ollut ns. kuoripuku joka pitää sadetta. Tässä uudessa ulkoilusetissä korvasin tuon kuoritakin Softshell takilla joka pitää vettä ja voi pojat, puutarhatyötkin hoituu helposti kun kangas joustaa neljään suuntaan. Ensimmäinen softshell takki, jonka omistan. Hovikuvaajalla on ollut sellainen käytössä jo pari vuotta, mutta en ole koskaan tullut ajatelleeksi kuinka paljon helpompaa siinä liikkuminen oikeasti on! Housut on kuorihousut, joita kotoisesti kutsun kurahousuiksi... Kuvista voi varmaan päätellä miksi vaikka ovatkin kohtuullisen kuivalla säällä pari viikkoa sitten otettuja. Vanhoista ne eroavat edukseen heijastimien ja taskujen osalta. Myös takissa on heijastimet omasta takaa, jotka lähes kokonaan vanhasta ulkoilu asustani puuttuivat. Vanhoissa mustissa housuissa ei ollut heijastimen heijastinta! Näissä uusissa housuissa on myös lahkeessa pitkät vetoketjut, joten päälle pukeminen onnistuu myös kengät jalassa. Lahkeensuissa on myös nepparit joilla lahkeen leveyttä voi säätää. 
Väriksi valikoitui liila siksi että sitä oli tarjouksessa ja vaalea ei näiden kuraheikkien kanssa ole järkevää ja kokomustasta en tykkää. Liila on juuri kivan tumma ja kuitenkin vähän väriä. 
Ja muuten ihan huippua näissä on ekologisempi käsittely vedenpitäväksi ja sen heikentyessä nämä voi heittää kuivaajaan ja siellä niistä tulee uudestaan vedenpitäviä. En ole vielä kokeillut, jää nähtäväksi miten se toimii. 

Syksy on ollut kiireinen monestakin syystä mutta pääasiassa tuo musta supervilkas neiti on siihen syypää. Hän tarvitsee paljon enemmän liikuntaa kuin normikoira, muuten tekee tuhojaan ja tohottaa potenssiin 10. Tosin Pyry tohottaa aina. Paitsi kylässä tai muualla on hyvinkin vieraskorea joten on vaikea vakuuttaa muita ihmisiä siitä että kotona meillä menoa piisaa. Pyry nimittäin saattaa oikein kiireessä vaikka hypätä nojatuolin yli ehtiäkseen nopeammin paikasta A paikkaan B. Eikä tuo 10 vuotta vanhempi paljon jälkeen jää sekään. 

Ja arvatkaa kuinka paljon odotan kuivia kelejä? Rakastan koiruuksiani (ja kissoja) suuresti, mutta en mitenkään erityisesti rakasta siivoamista... 

Ja jos nyt jollekin jäi ihmetystä että mitä me oikein vapaa-aikana puuhataan, niin meidät löytää pihalta noutamasta vaaleanpunaista porsasta joka mielellään tuodaan vaikka ihan naamaan saakka innostuneesti. Rodultaan Pyry on siis Brien paimenkoira mikäli jäi mietityttämään. Since we have 3 dogs, outdoor clothes are a must. My old outdoor clothes had seen the best day allready long  time ago, so it was time for new ones. I chose highly water repellent softshell jacket in lilac color (highly recommend softshell, easy to move around) and normal outer layer trousers that are water repellent as well. 

So far I have enjoyed my new outfit and its easy to clean as well. Far more easier that all the dirt these lovely dogs bring in... 

But there is no amount money that would make me live my life without these guys. 

4 kommenttia:

 1. Kerrospukeutuminen, kurahousut ja muutenkin kunnon ulkoiluvaatteet on täälläkin kunniassa, kun suuri osa vapaa-ajasta kuluu ulkona, oli keli mikä hyvänsä. Välillä ukkelin kanssa naureskellaan, että "ootko muuten nähnyt, mulla on tällainen uus kerrasto" (elikkäs siis sama vanha), kun eteisessä kekkuloidaan pitkissä kalsareissa ja paidoissa ja puetaan niitä muita kerroksia päälle.

  Mun ihanin asu on varmaan Kari Tran:n ohut, tekninen alusasu (pitkät hihat ja puntit), jossa on niin kiva värityskin, että en enää oikein muuta haluais pitää päällä :). Arvokas, mutta joka euron väärtti, jos käyttökertoja laskee. Ja sitä, ettei ole kulunut yhtään, vaan näyttää edelleen ihan uudelta.

  PS. Monesti olen miettinyt teitä koiraihmisiä, että on siinä aika souvi aina putsailla tassut ja turkit sisälle mennessä, kun nää syyskelit tuppaa olemaan tätä mitä ne nyt on. Nostan hattua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihaillen katsellut noita Kari Tran:n kerrastoja, pipoja ja teknisiä vaatteita, mutta luulenpa että koot eivät ihan riitä meikäläiselle. Sillä on muuten iso merkitys ainakin minulle että missä vaatteissa sitä liikuntansa hoitaa. Kivoista vaatteista saa lisäpotkua tekemiseen ja on muka olevinaan urheilullisempi. Vaikka siis omalla kohdalla urheilullinen sana pitäisi ehkä jo kieltää. Onko nuo Kari Tra:t muuten isoa vai pientä kokoa?

   Kerronpa salaisuuden noiden koiruuksien kuivaamisesta tässä huushollissa. Lattialämmitys ja kuramaatot sen päällä hoitaa tuon homman... Sitten mä vaan harjaan pahimmat ja imuroin niiden kuivumistilat, jotka on siis takahuone (sähkökaapit ja muut härdellit sisältävä huone) ja kodinhoitohuone ja kylppäri. Nuo muut vielä kuivaisi, mutta ei Pyryä, jonka tassukarvat ovat valtavat, kestävät kuivua kokonaan tunteja... Ennen tätä huushollia hoidin sitä rumbaa pyyhkeillä ja suihkulla, mutta nyt en enää.

   Poista
  2. Hitsit, kun en nyt pysty tarkistamaan, mutta musta tuntuu, että mulla olis ainakin Kari Tran:n yläosista yhtä kokoa tavallista pienempi, mutta alaosat on ihan mun normikokoa. Kai. Tai sitten molemmat on mun normikokoa, muttei ainakaan isompaa. Mutta koska sitä tulee aina sieltä rekistä etsittyä niitä itselle sopivia, ei ole tullut kiinnitettyä huomiota siihen, mihin kokoihin asti kyseistä merkkiä löytyy.

   Poista
  3. Voihan nenä... Kuulostaa siltä että haaveeksi jää Kari Tran yläosat minulla. Vaikka kilotkin karisisi niin ei ne sitä muuta että hartia on kuin venäläisen kuulantyöntäjän...

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)