sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Rakkaudesta laventeliin... - Loving lavender...




Kyllä vaan, itse kukkanen laventeliputelien takana on muurikello eikä laventeli, mutta sai nyt tähän hätään toimittaa värinä laventelin virkaa kunnes saan kevään ensimmäisen laventelipuskan jostain käsiini. Laventeli on ollut joka kesäinen vieras pikkukuistillamme. Minusta ihan syötävän kaunis (juu voi myös syödä tai koristella kakkuja) kukkanen ja häätää myöskin mm. hyttysiä kuistilta. Kesän mittaan kerään kuihtuneet kukat talteen ja käytän liinavaatekaapin tuoksuna.




Viime aikoina täällä on ollut hieman univaikeuksia ja se sai minut etsimään talosta laventelia. "Tyynysuihke" Pillow mist on ollut vuosia ihan säännöllisessä käytössä (elän myös toivossa että jos kissat tuovat punkin sänkyyn se pakenee sieltä visusti laventelin tuoksua jota nekin kuulemma inhoavat), mutta sitten muistin että hei onhan minulla jossain pari käyttämätöntä pikkupulloa suihkusaippuaa ja kosteusvoidetta. Ne olen joskus saanut lahjaksi ja taisin nuuhkaista ja laittaa liian vahvana tuoksuna kaappiin. Ne ovat aika voimakkaan tuoksuisia, mutta nyt kun nenä on tottunut luomutuotteiden yrttisiin tuoksuihin, niin yht´äkkiä nämäkään eivät tuoksuneet enää liikaa, joten pääsivät käyttöön. Niissä on voimakas jopa vähän kamferiin vivahtava tuoksu, mutta se haalenee hetkessä iholla. 




Ja last but not least luin muutama viikko sitten jostain blogista että L´Orealilla on "uusi" Botanicals sarja ja kun en siitä aiemmin tiennyt mitään ja vähän aikaa käyttämäni ruotsalainen luomushampoo oli vähän jo kuivattanut päänahkaa suuntasin kemppariin katsastamaan josko sitä löytyisi sieltä. Ja löytyihän sitä. Myyjä tosin tokaisin jotenkin alentuvasti että hei ne ovat tuolla päivittäistavarakosmetiikan puolella... 
Hmmph, ei kai se tee tavarasta sen huononpaa? Samaa sarjaa muuten löytyi monta ihanaa yrttiä. Oli vaikea valita. Ajattelin että laventeli hoitaisi kuitenkin ärtynyttä päänahkaa ja nappasin sen valikoimasta mukaani. Enkä ole hetkeäkään katunut. Pieni hinku olisi kokeilla niitä muitakin, niin paljon olen tästä tykännyt! Näissä tuotteissa on siis 0 parabeeneja, silikoneja ja väriaineita ja mahdollisimman paljon luonnollisia ainesosia ja oikeita eteerisiä yrttiöljyjä. 




Huvittava yhteensattuma oli että tässä laventelipuuskassa hetkeä myöhemmin postilaatikkoon  kolahti lehti jossa oli iso juttu laventelista ja sen kasvattamisesta. (Kotivinkki siis). Nyt tiedän miten laventelejani ensi kesänä hoidan. 

Arvatkaa miten kävi kun ensimmäisenä iltana otin kaikki laventelituotteet yhdessä käyttöön? Suihkun ja vartalovoiteen ja Pillow mistin jälkeen nukahdin kuin umpitukki. Saattaa olla sattumaakin, mutta minut se sai uskomaan laventelin rauhoittavaan tehoon... Syntyi spontaani rakkaussuhde muihinkin laventelijuttuihin kuin itse kukkiin ja laventelit jäävät kyllä vakikäyttöön<3 


P.S. Sikäli kun jotakuta kiinnostaa niin nämä purkit ovat ihan itse ostettuja, joskaan en panisi yhtään pahakseni, jos joku sponsori ottaisi onkeensa ja pääsisin testaamaan muutkin Botanicals sarjan shampoot ja hoitoaineet. Koska minulla on aikaa vievät työpäivät ja muut harrastukset, ei blogin sponsauksien miettimiseen juuri jää aikaa. Joten näillä mennään, vaikka joskus pieni kaupallisuus on ihan hyväksi, tykkään itse lukea arvioita blogeista ennen kuin teen ostopäätöksiä uutuuksista. 

Ihanaa kevätviikkoa ruudun sille puolelle<3 



Im in love. I have always loved lavender flowers and I have one or two every summer in the porch. They keep mosquitos away and I love the scent. Pillow mist is also old product that I have used for years. I love the fresh scent of it when I go to bed. 

I have had some time trouble of sleeping so I was looking for something to calm me down in the evening and I had heard about these new L´Oreal Botanicals hair products. I was in need of new shampoo anyway so I went and bought these that have much natural incredients and zero parabens and silicons. I also found old gift of lavender shower gel and moisturizer from my closet and I took all of these in use one night before bed. And I slept like a log... wow. 

I love herbs but now I have even more respect for them. If used correctly, they can be helpful for many things and I personly love the scent of real herbs.



4 kommenttia:

  1. Tuo Loccitanen laventelihomma on niitä harvoja joista pidän. Laventelin tuoksu ei viehätä sinällään, mutta joskus se tulee niin onnistuneessa muodossa, että silloin tykkäänkin. Ehkä olen haistellut vääränlaisia laventelijuttuja.

    Ihanaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän sama juttu. Laventelin tuoksu sinällään ei ole kaikista yrteistä paras mahdollinen, mutta nyt olen ihastunut ja sillä todella tuntuu olevan rauhoittava vaikutus. Nuo L´Occitanen suihkugeeli ja kosteusvoide ovat äkkiseltään tosi voimakkaita, mutta hetkessä häviävät iholta ja jää mukava raikkaus ja rentous. Aurinkoista sunnuntai-iltaa myös sinne<3 Kesä tuli hetkessä!

      Poista
  2. Niin kaunis kun laventeli on kasvina ja visuaalisesti nätti, niin jostain syystä en ole koskaan sille tuoksulle oikeasti lämmennyt. L'Occitanen tuotteista pidän muuten ihan valtavasti kyllä, mutta joku laventelin tuoksussa vaan tökkii.

    Aurinkoista uutta viikkoa sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen että aika moni on samaa mieltä kanssasi laventelista. Minäkään en sille heti lämmennyt, siksi nuo L´Occitanetkin Pillow mist:iä lukuunottamatta olivat säilyneet kaapissa. Liinavaatekaapissa tuoksu on saanut kuivuneista kukista olla mutta iholla olen tähän asti vierastanut. Ja nyt tykkään tosi paljon. Ja unelle laventeli tekee hyvää! Ja hyttyset kuistilla karttavat, kävin jo muutaman tarjouslaventelin hakemassa. Aurinkoista loppuviikkoa<3

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)