lauantai 9. joulukuuta 2017

Jouluun laskeutumista - Time before Christmas...











Silmissä siintää kuva lumisesta ihanan hiljaisesta talvimaisemasta, auvoinen koti, pipareiden tuoksu, rento olo ja iloinen joulunodotus.

Arvatkaapa onko vaikea päästä tuohon tunnelmaan kun 0-asteista vettä vihmoo taivaalta, muta litisee kengän alla ja valtaisa pimeys valtaa päivät pääksytysten? Tuntuu että elämä nahistuu tämän märän pimeyden alle ja valoa ei tule koskaan. Ehdotin juuri hovikuvaajalle että mitäs jos ensi syksynä lähdetään vuorotellen (jonkun pitää hoitaa koiria ja kissoja kotona) syystalvella jonnekin lämpimään lomalle... Näin alas on siis vajottu. Haluaisin jo paeta tätä pimeyttä jonnekin.

Tekisin melkein mitä tahansa ettei tarvitsisi päivästä toiseen kuunnella veden lorottamista sadevesisaaviin ja katsella tuota ankean näköistä mustaa maisemaa! Lunta tulee aina silloin tällöin ja heti sulaa pois. Olikohan toissaviikolla kun sitä tuli ihan reippaasti ja aamulla kun lähdin töihin ja pistin pitkät valot autossa päälle maisema muuttui kuin taikaiskusta ihanaksi unelmien valoisaksi hohtavaksi talvimaisemaksi! Se oli paras töihinlähtöaamu tähän saakka. Vaan illalla kun palasin, eipä ollut paljon taas lumesta tietoakaan. Vielä samana iltana meidän 30-vuotias Terijoen salava kaatua pötkähti keskelle pihaa kun vanhat juuret eivät enää jaksaneet pitää kiinni märästä maasta. Sinne se pöllähti pitkälleen ja siellä se on edelleen. Onneksi kukaan ei jäänyt alle vaikka oltiin kaikki pihalla. 
Kaiken kukkuraksi olen jonnekin hävittänyt juuri SEN kameran muistikortin, johon olin ottanut kaikki kauniit lumikuvat tältä vuodelta, eikä korttia vaan löydy mistään...












Vähän joulusiivousta ja koristelua mielen piristykseksi aloitettiin itsenäisyyspäivänä, muutama tonttu löysi paikkansa hyllyn reunalta, joulutähti olohuoneen ikkunasta ja kodinhoitohuoneessa jouluinen verho teksteineen. Tänään tehtiin ensimmäiset joulutortut. Kunnia siitäkin kuuluu suureksi osaksi hovikuvaajalle, minä vain taiteilin taikinasta muutamat kukka- ja enkelitortut. Mies on tehnyt paljon muutakin sillä välin kun minä olen vaan nahistuneena taivastellut että tuleeko talvea ja valoa koskaan, käsittämättömän kärsivällinen ja aikaansaava minuun verrattuna. 

Ajatelkaa joulu on jo kahden viikon päässä! Olisi kiva päästä kuuntelemaan vaikka kauneimpia joululauluja, jospa sillä pääsisi lisäämään jouluista tunnelmaa. Joulun pitäisi kuitenkin jotenkin olla talven kohokohtia, juhli sitä miten hyvänsä, kotona tai kylässä. 

Minulla on vain yksi joulutoive täksi jouluksi. 

Valkoinen Joulu<3 

Mitä Joulutoiveita teillä on siellä ruudun toisella puolella? 



Time before Christmas in my dreams is white winter scenery with lot of snow and quiet nature. Baking finnish  traditional cookies and damson plum jams. Christmas lights, cleaned house and the light that comes with the snow. 

What has been reality this year (again) is wet, sleet, rain and some more rain. Its dark after 3pm all the way untill 9am in the Morning and all the scenery is black and lightless all the time. Its beginning to feel overwhelming and according the weather forecast there is not going to be any change any time soon. If this goes on all winter, Im starting to think about moving abroad. Im so exhausted and tired. I need my sunshine and White Christmas!

We did start early Christmas decorating to cheer thing up a bit, but right now nothing seems to be helping. The overall darkness and rain just drives me nuts! 

But while waiting for those snowy days, Im trying to do my best to make some Christmas feeling inside the house. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin...:)