maanantai 4. tammikuuta 2016

Vuoden 2015 tuoksusuosikit - Favourite fragrances of 2015...







Palataan vielä vuoteen 2015. Tällä kertaa tuoksuihin. Tuoksuista ollaan montaa mieltä, luultavasti ihan yhtä montaa kuin on ihmistäkin. Lisäksi osa ihmisistä on tuoksuallergikkoja, joille vahvat tuoksut ympäristössä aiheuttavat oireita. Olen itsekin huomannut että saatan saada aika herkästi migreenin, jos ympäristössä tuoksuu vahvasti joku tuoksu jossa on paljon ja vahvoja keinotekoisia aromeja. Sen sijaan luonnolliset tuoksuaineet harvoin vaikuttavat minuun. Rakastan luomuvaniljan tuoksua ja montaa muutakin tuoksua.

Viime aikoina olen huomannut kaikissa tuoksuvissa aineissa (jopa pyykinpesu) että less is more. Toki pestyn pyykin pitää tuoksua "puhtaalta" ja hyvältä. 

Melkeinpä joka päivä käytän jotain tuoksua ja vuoden 2015 aivan ylivoimaiseksi suosikiksi nousi joululahjaksi saatu Pure Grace Philosophyltä. Täydellinen puhtaalle tuoksuva kukkaistuoksu joka säilyy hyvänä jopa minun ihollani. Testattuani kaikki Cleanin tuoksut aikoinani ja todettuani ettei yksikään sovi minun ihoni ph:n kanssa yhteen, olen superonnellinen tästä Pure Grace tuoksusta. Kävin ennen joulua tuoksuttamassa myös muita Philosophyn tuoksuja ja tykkäsin eritoten Amazing Grace tuoksusta myös. Hovikuvaaja väitti sen tuoksuvan ihan Fairyltä, eikä ollut kovin väärässäkään. Sen alkutuoksussa on vähän Fairymaisuutta. 

Pure Grace tuoksu koostuu ihan vain muutamasta tuoksuaineesta, siinä on laventelia, myskiä (ei siis aitoa), jasmiinia, bergamottia ja lumpeenkukkaa.


Toiseksi vuoden vuoden suosikiksi nousi ihan erilainen tuoksu. Elizabeth Ardeniin Always Red, josta minulla ei vielä edes olekaan kuin tuoksunäyte. Vahva, voimakas ja sensuelli, ehdottomasti iltatuoksu. Yleensä en tämän tyyppisistä tuoksuista edes pidä, mutta sain näytteen ja ihastuin. Tuoksussa ensituoksuna tuoksuvat luumu, passionhedelmä ja veriappelsiini, keskituoksussa freesia, sambac jarmiini ja ruusu ja sydäntuoksuun jäävät näiden kanssa ambra, konvehti ja mahonki. Suosittelen kokeilemaan jos etsii kivaa ja persoonallista iltatuoksua. 




Kesän 2015 suosikkeja olivat vuorotellen Marc Jacobsin Honey, jossa tuoksuu voimakkaasti yksi lempituoksuaineistani eli kuusamankukka (aivan ihana, omituisessa pullossaankin), hedelmäinen ja kukkainen Daisy Dream ja aivan ihana Dolce & Gabbanan Light Blue Escape to Panarea, jossa taasen tuoksuvat ihanat päärynä ja tonkapavut. 

Mikä oli teidän suosikkituoksunne vuonna 2015? Kuulisin mielelläni uusista kokeilemisen arvoisista tuoksuista, sokkona kosmetiikkaliikkeeseen tuoksuttelemaan meneminen johtaa yleensä nimittäin kahvinpavuista huolimatta siihen että ei enää erota yhtä tuoksua toisesta. Kannattaa aina tuoksutella vain muutamaa kerrallaan.


The best of the best year 2015 fragrances for me was my Christmas gift, Pure Grace by Philosophy. I just adore its simple scent made of musk, water lily, lavender, jasmine and bergamot. Simple, clean and adorable to wear anytime anywhere. 

The other favourites of the year 2015 were Daisy Dream and Honey (Honey is the better one) by Marc Jacobs, new from Elizabeth Arden Always Red and ofcourse the amazing Dolce & Gabbanas Light Blue Escape to Panarea (scent includes amazing tonkabeans and pear). 

What was your favourite fragrance of year 2015?


10 kommenttia:

  1. Mä käytän aika vähän tuoksuja. Usein rakastan luonnontuoksuja eli vaniljaa, kookosta yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat kuuluu täälläkin lempituoksuaineisiin. Tiesitkö muuten että Yves Rocherilla on ehkä maailman parhaat vaniljantuoksuiset tuoksut? Löytyy suihkusaippuaa, tuoksua ja ainakin lisäksi vartalovoide. Suosittelen.

      Poista
  2. Tunnustaudun tuoksu-riippuvaiseksi! Vaikken meikkaisi enkä menisi ihmisten ilmoille, jotakin tuoksua laitan 100% varmuudella. Joskus laitan yöksikin oman, siihen päivään sopivan parfyymin.
    Viime vuoden parhaita omaan tuoksu-keskukseen oli Elie Saabin Le parfum; appelsiininkukka ja jasmiini sekä harmoninen patsuli ja seetri sekä hunajaruusu. Toinen suosikki selkeästi Lancomen La vie est belle; magnolia-uutetta, iiriksen-kukkaa, patsulia sekä mantelia.
    Koukuttavin aines-osa tuo patsuli - rrrrrakastan sitä! Mutta kysypä parfyymi-osaston palvelevilta myyjiltä "uutuutta jossa olisi patsulia" niin näet miten ihminen muuttuu kysymysmerkiksi... (kata,ei saa kiusata...)
    Miesten tuoksuissa sukat saa pyörimään raikkaat, sitruksiset tuokset (mm. BOSS Orange), tai puu - joo, partaöljy raikkaalla puun tuoksulla(Dick Johnson; Lumber Yard) on erinomaisen maukas!
    Tuoksuvaa Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Appelsiininkukka ja jasmiini yhdessä kuulustaa paljolta mutta ihanalta<3 Tuo sun patsulimania on kyllä aivan omaa luokkaansa! Meidän Emotinissa on ainakin yksi tuoksuihin erikoistunut myyjä joka on ihan onnen kukkuloilla saadessaan kertoa uutuuksista... Katso http://www.fragrantica.com/, siellä pystyy hakemaan tuoksua yhden ainesosan perusteella, saat hakuun kaikki tuoksut joissa on sitä niin rrrrrrakasta patsoulia...:D Miesten tuoksuissa mikään ei kyllä vedä vertoja Le Male tuoksulle... Mikä on loppiaisen tuoksu?

      Poista
  3. Olipa kiva tuoksukatsaus. Minulle ovat ihan vieraita nuo Pure Gracen tuoksut, täytyypä käydä kokeilemassa.
    Minä jotenkin jymähdän samoihin tuoksuihin. Elämässäni on aina kulkenut mukana Chanel no5, sitä en nyt ole käyttänyt aikoihin, mutta löytyy kyllä. Jossain vaiheessa löysin Flower by Kenzon, ihastuin ja niin minusta tuli Kenzo-tyttö.
    Ihania tuoksuja uuteen vuoteesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula<3 Helposti jymähdän minäkin samoihin. Kaapista löytyy myös uusien lisäksi aina tietyt vakiotuoksut. Vuosikausia käytetyt. Flower by Kenzokin löytyy, mutta sen on niin vahva että pisarakin jo melkein riittää. Hiipuu ihanan puuteriseksi loppua kohden. Tuoksuvaa alkanutta vuotta<3

      Poista
  4. Mulla joka-aamuinen tuoksun suihkautus kuuluu rutiineihini. Pulloja on useita, mutta tänä syksynä olen jumittunut käyttämään lähes yksinomaan Calvin Kleinin Beautya. Pitääpä huomisaamuna kokeilla, josko jokin muu tuoksu innostaisi. Kiva postaus muuten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, täytyykin kokeilla, luulen että en ole koskaan oikein kokeillut Calvin Kleinin tuoksuista mitään. Olen jotenkin niin mieltänyt merkin alus- ja yöasuihin. Mukavaa loppiaista<3

      Poista
  5. Kiva postaus!
    Olen tuoksuhullu, en liikaa, mutta aina pitää jotain tuoksua olla.
    Ehdoton suosikkini on DavidOffin Game, sitä löytyy harvoista paikoista. Omalla ihollani moni tuoksu muuttuu voimakkaasti, tämä vain parempaan suuntaan ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Totta, vähän jotain tuoksua pitää aina olla. Jossain vaiheessa minullakin oli yksi DavidOffin tuntemattomampi tuoksu, mutta olen jo unohtanut sen nimen. Tykkäsin siitä kovasti. Täytyy kokeilla tuota Game tuoksua jos sitä jossain tulee eteen. Minulla vaan jotenkin osa tuoksuista muuttuu voimakkaasti erilaiselle omalla iholla, siksi on aika vaihea löytää itselle sopivaa tuoksua. Mukavaa loppiaista<3

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)