sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Mieleen juolahtanutta - Things in my mind lately...


Kaikenlaista tulee mieleen kun makaa riittävän kauan sängynpohjalla, tulee miettineeksi sitäkin että pitäisikö pontevammin aloittaa "järkevän aikuisen" vaatekaapin kokoaminen. Niin tai näin, niin olen luopunut täydellisen vaatekaapin haaveilemisesta. Juuri nyt haaveilen vain äärimmäisen toimivasta vaatekaapista. 
Viimeksi juuri ennen tätä influenssaan ja lievään keuhkokuumeeseen kaatumista, kun kannoin vaatteita kirppikselle huomasin ettei "ikuisiksi" ajattelemani vaatteet olekaan ikuisia. Sellainenkin perusvaatekappale kuin musta neule, kuluu, käy pieneksi tai nuhjuuntuu paljossa käytössä kelvottomaksi. Kannoin toisen mustista lempineuleistani kirppikselle, se oli käynyt vähän pieneksi ja hyvästelin sen pitkin hampain. Ja arvaatteko mitä? Kukaan ei edes ostanut sitä! Ja minusta se oli laadukas ja hieno. Sen verran otin tällä kertaa nokkiini huonosta kaupankäynnistä kirppiksellä että päätin jatkossa ainakin toistaiseksi kantaa käytetyt vaatteet ihan suoraan UFF:n laatikkoon. Jos hyväkuntoiset perusvaateet pestynä ja puunattuna ja lähes ilmaisena eivät käy kaupaksi, annetaan ne sitten pois ilmaiseksi.

Ihan lemppariaarteitani ja kenkiä varten laitan ehkä blogiin erillisen kirppissivun.

En oikein tiedä miten enemmistö suomalaisista käytettyyn tavaraan suhtautuu, itse olen aina tyytyväinen kun saan jotain ostettua second handina. Merkillä tai iällä kun ei ole minulle väliä. Tosin viime aikoina on tullut itse käytyä aika vähän kirppiksellä, tavaraa kun lisää en tarvitse ja XL kokoisia perusvaatekappaleita ei ole sieltä ihan helppo löytää. Ajatuksena kannatan kyllä kirppistä suuresti. Sekä osto- että myyntipaikkana. Tuo meidän lähin kirppis ei kyllä ehkä ole vaatekirppiksenä ihan sieltä parhaasta päästä. Esimerkiksi hyväkuntoisia XL-kokoisia neuleita siellä on ihan äärimmäisen harvoin tarjolla. Useimmat neuleet ovat muutenkin joko puuvillaa tai tekokuituja ja tälläinen vilukissa arvoistaisi villaa. Ja olisi valmis maksamaankin siitä vähän enemmän. Omat villaiset hyväkuntoiset neuleet eivät käyneet kaupaksi kirppiksellä, voisiko siitä vetää johtopäätöksen että yleensä ihmisille ei ole niin väliä onko vaate villaa tai tekokuitua, eikä luonnonkuidusta olla valmiita maksamaan yhtään tekokuituista enemmän? 

Mm tälläisiä mietiskelin maatessani kuumeessa sängyn pohjalla, Uskokaa pois, nukkumisen, palelemisen ja potemisen lisäksi sänkypotilaana ollessa ehti miettiä kaikenlaista. Ehdin myös haaveilla uusista nilkkureista ja neulepuseroista. Alekausi jatkuu sopivasti ja tällä hetkellä hyvälaatuisista kengistä ainakin Eccoja saa puoleen hintaan useammastakin nettikaupasta. Haaveissa ovat ainakin nämä Eccon ruskeat nilkkurit. Saisin vihdoin vanhojen lähes puhkikuluneiden punaruskeiden nilkkureiden tilalle uudet vähän tukevamman malliset. Punaruskea menisi kivasti niin valkoisten, sinisten kuin mustienkin farkkujen kaverina. Nilkkureissakin viime aikoina on tälläiset simppelit perusmallit näyttäneet omaan silmään kaikkein parhaalta.

kuva lainattu http://shopeu.ecco.com


Lately I have put some thought on how to recycle clothes. Right before this flu I did have time to sell some unused clothes on our local flea market, only this time it barely payed off. People dont seem to want to pay anything more from woolen or nearly new sweaters. Therefore I decided to just directly donate the unused or too small clothes at this point. Personally I could buy more of my clothes as recycled from a flea market since its more ecological, but XL size isnt easy to find. Or sweaters made ouf of wool. What do you think? Does it really matter if you buy new items from a shop or as a second hand? 

Laying in the bed with the flu I also had time on my hands to dream about new pair of booties. I love Ecco booties, they have the perfect fit and now there is a Sale on many online shops where these brown beauties are on half price. Perfect for this spring or next autum

6 kommenttia:

 1. Olin aikoinani ahkerasti myymässä kirpparilla ja silloin vielä vaatteetkin menivät kaupaksi, kun sopuhintaa pyysi. Sittemmin olen tehnyt monta turhaa reissua ja lopulta päätin saman kuin siäkin, Uffille vaan , ei maksa vaivaa. Kivaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan juuri niin. Uffi sai minusta uuden lahjoittajan. Kumma juttu kun mikään ei mene kaupaksi, pitääkö kaikki olla uutta? Minulle käy hyvin käytettykin kunhan on ehjä ja hyväkuntoinen. Hyvää viikonloppua<3

   Poista
 2. Täällä meilläkin liikkuu vaatteet tosi nihkeästi kirpparilla. Liki uudenveroiset toppa- ja villakangastakkini sain myytyä, kun laitoin hinnaksi vitosen, mutta se tuntuu olevan kipuraja sille, että ostaja löytyy. Mieluummin melkeinpä vien keräykseen, kun en oikein jaksa mitään FB-kirppiksiäkään. Ei riitä kärsivällisyys siihenb av, yv, jono-touhuun :D.

  Jos voittaisin lotossa, räjäyttäisin mun vaatekaapin sisältöineen taivaan tuuliin ja palkkaisin jonkun stailaamaan mulle sopivat perusvaatekappaleet ja asusteet. Suurin osa kun on nytkin ihan turhia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä nyt hyvä nainen koko vaatekaappia, varmasti sieltä löytyy aarteitakin! Oispa se kyllä kiva jos sais lottovoiton ja jonkun stailaajan! Turhat vaatteet vaan kierrätykseen, olen päättänyt saman täälläkin. Vaatekaappi saa huomattavasti väljentyä. Ja sama koskee ihan niitä turhia tavaroita, kumma vaan kun saa turhaa ovesta ulos, niin viimeistään joku sukulainen kantaa toisesta sisään...
   Lottovoittoa odotellessa ihanaa viikonloppua sinne<3

   Poista
 3. Aikoinaan myin ja ostinkin (varsinkin lapsille) paljon vaatteita ja tavaraa kirppiksellä. Jotenkin asia jäi vuosiksi, mutta muuttokaaoksen keskellä päätin, että jatkossa entistä hanakammin myyn tarpeettomia vaatteita vaikkapa netin kautta tai vien suoraan kierrätyskeskukseen, kuten tein syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että se kierrätyskeskus ei ole yhtään pöllömpi vaihtoehto. Kirpparilla ei kyllä "tavalliset" vaatteet liikkuneet yhtään mihinkään. Mukavaa viikonloppua<3

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)