tiistai 18. helmikuuta 2014

Lempineuleita ja nuukailua...Kuka tunnustaa nuukailevansa vaatteiden kanssa? Ja nyt en puhu vaatekaupasta, vaan kotona jo kaapissa olevista vaatteista. 

Minä tunnustan. Miten sitä ihmisen mieleen onkin saatu pienenä iskostettua että kotona pidetään kotivaatteita ja muualla sitten niitä "tyylikkäämpiä ja hienompia" vaatteita! Että tuo ajatus istuu lujassa pienen ihmisen mielessä. Minulla on muutama "hienompi" lempineule, joita rakastan. Ne ovat lämpimiä, pehmeitä ja niihin on ihana kääriytyä, mutta käytänkö niitä ikinä kodin seinien sisällä? No, en! Mitä suurimmalla todennäköisyydellä minut tavataan kotoa niissä vaatteissa joita ystävättäreni leikkisästi nimittää "navettavaatteiksi". Siis omia kotivaatteitaan, ei sentään minun...:D Mikä järki siinä on? Nykyään laadukkaat neuleet kestävät pesua, kuluvat kun kuluvat (kaikki on kuluvaa) ja ennenkaikkea mitä iloa niistä on jos niistä saa nauttia vain töissä ja kylillä eikä kotona silloin kun tuntuu siltä? Tuskinpa kenelläkään meistä on aikomuksena jättää niitä perinnöksi? Kaupata edelleen? Lainata aviomiehelle? Hittojako ne siellä kaapissa istuvat käyttämättä parhaassa tapauksessa vuodesta toiseen? Tähän asiaan tulee tässä huushollissa nyt muutos, elämästä ja vaatteista pitää nauttia tässä ja nyt! 


Tämän talven olen pyörinyt kotona näissä "navettavaatteissa". Yhden 10 vuotta vanhan neuletunikan sentään jo ymmärsin jättää käyttämättä. Heitinkö sen roskiin? No, tietenkään en! Siellä se raukka istuu kaapissa jos vaikka joku päivä tulee pula-aika..:D Tänään se lähtee kiertoon, ehkä... Tee tässä nyt sitten turhasta tavarasta luopumista. Sitä turhaa voi näköjään olla monenlaista, myös ne vanhat.

Do you skimp with the clothes you have in your own closet? With the favourite ones you love? I confess I do. I tend to use the old ones first and skimp. Some of my favourite knits are rarely used and if I use them I use them outside home. Why? I have no idea why. Im not going to leave them behind when I leave this world and Im pretty sure that nobody even wants them. I think its time for me to start using my favourite knits and other favourites at home too. Novadays you can wash every knit, they can be worn time after time and we are allowed to enjoy the beuty of favourites at home instead of just wearing them somewhere at important appearences. I have used my old or cheap ones (pic above) enough at home. Its time to use the favourite ones!

16 kommenttia:

 1. Voi, tutulta tuntuu;) Ja kunpa se nuukailu jäisisin tuohon; vielä kun oppisi käyttämään niitä kaikkia vaatekaapin parempiakin vaatteita! Vaan kun ei - säästetään sitä parempaa tilaisuutta varten;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä taidetaan kommenttien määrästä päätellen kaikki tehdä! Siinä on hassu ristiriita. Mikä sen parempi tilaisuus ja paikka kun kotona itseään hemmotellen? Myös vaatteilla...:)

   Poista
 2. Tunnustan kuuluvani tuohon nuukailijoiden joukkoon. Jotkut kaikista kauheimmat hirvitykset olen "raaskinut" viedä mökille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten tutulta kuulostaa! Vielä silloin kun oli mökki käytössä, roudasin sinne aina kaikki virttyneistä villapaidoista kauheimmat, joita en sitten kuitenkaan koskaan muistanut siellä käyttää...:D

   Poista
 3. Niin vaan osataan täälläkin (tuossa asiassa) nuukailla ;) Onneksi nykyään tullaan harvemmin kylään etukäteen ilmoittamatta , jos ovikello soi , on pakko varovasti kurkata ovenraosta kehtaako näyttäytyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Vähän sama vika täällä... Onneksi asutaan sen verran korvessa että harvemmin kukaan ohimennen käy...:)

   Poista
 4. Heh, ehdottomasti kotona on kotivaatteet ja sitä olen yrittänyt lapsillekin opettaa! Jotenkin se vain tuntuu järkevältä vaihtaa työvaatteet kotiin päästyä. No, riippuu tietysti työvaatteestakin.
  Olen tässä viime aikoina jopa ostanut uusia KOTIvaatteita, siis jotain sporttityylisiä, isoja teepaitoja, leggareita, collegehousut jne, ettei tarvitse karata yläkertaan jos joku tulee käymään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla taitaa olla töissä vähän virallisemmat vaatteet kun täällä, minulla työvaatteekin ovat sen verran casual, että kävisivät hyvin kotivaatteista...:D Tuo on hyvä jos on oikein panostanut kotivaatteisiin ja ostanut erikseen sellaisia sporttityylisiä ja kivoja, se on aina parempi ja taatusti tyylikkäämpi kuin joku minun käyttämäni 20 vuotta vanha virttynyt tunika! Pitäisi varmaan vähän satsata kotivaatteiden näköön ja laatuun, olisihan sekin kestävää kulutusta!

   Poista
 5. Joo kyllä on kotivaatteet ja miehellekin olen saman opettanut. Minusta se on luontevaa vaihtaa työvaatteet pois kotivaatteisiin, joissa kyllä ei omalla kohdalla voi mennä töihin. Ihanan pehmoisia mukavia pyjamahousuja ja isoja muodottomia, mutta lämpimiä neuleita. Mukavia, mutta kovin muodottomia vaatteita.

  Olen kyllä ostanut nämä melkein kaikki erikseen kotivaatteiksi, muutamia vanhoja paitoja lukuun ottamatta. Kovasti koetan turhista luopua, että en säästäisi. Sääsitn aika pitkään, sitten tuli kaapin reunat vastaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa meillä aika monella tulla ne kaapin reunat vastaan vaikka kuinka yrittäisi turhasta vanhasta luopua. Minäkin olen hamsteri luonteeltani. Haluaisin kovasti että kotivaatteinakin voisi käyttää noita parempia silloin kun on kyse mukavista ja pehmoisista vaatteista. Silloin ehkä tulisi kaikenkaikkiaan vähemmällä määrällä toimeen? Täällä ainakiin pitäisi panostaa mukavuuden lisäksi kotivaatteiden laatuun, mutta kun nuuka on nuuka ja säästää noita muka "parempia" vaikka niiden aika olisikiin jo siirtyä kotivaatteeksi...:)

   Poista
 6. Minä käytän kotivaatteita ainakin siksi, että kotona touhutessa vaatteet likaantuvat kummasti ;-D. Ruokaa laittaessa tulee ainakin sotkettua, esiliinaahan ei voi käyttää! Ja onhan se mukavampi olo verkkareissa kuin farkuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Tuon esiliinajutun tunnustan minäkin. Ja minulla se essu roikkuu sentään samassa naulassa keittöpyyhkeiden kanssa! Likaantumisenkin kanssa on vähän taistelu kun on noita nelitassuisiakin mutta yritän aina hokea itselleni että pesukone on keksitty...:D Onhan se olo mukavampi verkkareissa kun farkuissa, mutta kun mun verkkarit on kaikki jo sellaisia ettei niillä julkea edes postilaatikolle...:D

   Poista
 7. Tunnustan; minulla on erikseen kotivaatteita, joista osa on toki ostettukin löhöilyyn soveltuviksi ja sitten erikseen työ- ja 'paremmat' vaatteet. Äidinmaidossa peritty nuukailu menneistä sota-ajan pulavuosista johtuen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla tuo äidinmaidossa peritty nuukailu vielä kaikilla meillä. Mitenköhän tuo nuorempi sukupolvi? Minusta näyttää että siellä kyllä jo satsataan luksukseen kotonakin, vai liekö blogien luomaa harhaa?

   Poista
 8. Periaatteessa joo, kotivaatteet, koska lötköhousut ja veltot collegepuserot vaan on niin mukavia. Mutta sen verran olen päästänyt nuukailusta irti, etten enää säästä ns. juhlavaatteita, jos ne vaan sopivasti yhdistettyinä ovat passeleita käyttöön. Onneksi ei ole kesämökkiä, ettei kävisi kuten lapsena, kun ne vaatteet mitä ei enää käytetty kaupunkioloissa, siirrettiin kesämökkikäyttöön =D

  VastaaPoista
 9. Tuo on musta hyvä kompromissi, kotivaatteiden ja "juhlavaatteiden" yhdistely. Juu... tuo kesämökkivaatteiden ajattelukin puistattaa! Mummolla oli varmaan 20 vuotta joka kesä sama mökkikolttu ja faijalla kumisaappat ja aivan hirveä lippis!..:D

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin...:)