sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Kotimuotia ja DIY-hiustenleikkuuta - Fashion for home and DIY haircut...


Heipat täältä ruudun takaa. Taas on vierähtänyt aikaa viime postauksesta, mutta siihen on hyvä syy. Olen tämän viikon ollut sitkeässä flunssassa ja jouduin käymään myös sen vuoksi korona-testissäkin. Testi oli negatiivinen joten taudin aiheuttaa joku muu. Vieläkään en ole ihan kunnossa, mutta kaipa se menee kun on tullutkin. 
Mitä sinne Korona arkeen kuuluu? Ajattelin piristää teitä parilla kotiasukuvalla. 
Neuletakki on se jutun clue, sekin on hovikuvaajan bongaama ja talvtella jo ostettu. Mikä minua hämmensi oli se Tokmannilla oli myynnissä tämä Nordic Tricot merkki, jonka Tokmannille on suunnitellut Iivana Helsinki. Hävettää ehkä vähän kun pitää myöntää että koko talvena ostin tasan kaksi neuletakkia ja molemmat olivat aviomiehen bongauksia...:) Noloa. 


Neuletakki menee monen värin kanssa, varmaan sillä on ollut alunperin joku puserokaverikin, mutta tämä sattui nyt olemaan taasen se viimeinen kappale. Neuletakki on ylisuurta mallia, se on minusta plussaa ja takaa se on hauskasti pidempi kuin edestä. Ainoa miinus on tietenkin se että se ei ole villaa tai luonnonkuitua, mutta olen viihtynyt siinä oikein hyvin kylminä iltoina ja omakutomat villasukat jalassa. 


Kuvat ovat viime viikonlopulta kun viimein kyllästyin pitkäksi venähtäneeseen hiuspehkoon, jossa oli niin paljon takkuista ja huonoa latvaa että kun sattumalta kompastuin nuoren kampaajan tekemään opetusvideoon jossa ohjattiin käsi kädestä kuinka leikata omat hiukset kerroksittain. Sen urakan päälle oli hyvä käpertyä suihkun jälkeen illaksi lämpimään neuletakkiin. Sanottakoon nyt että takapituutta lukuunottamatta olen toki leikannut omia hiuksiani aiemminkin ja anoppihan oli kampaaja alkuperäiseltä ammatiltaan, joten jotain taitoa on saattanut tarttua matkaan sieltäkin. Lisäksi olen leikannut äidin hiukset jo muutaman vuoden kun yli 9-kymppinen ei pysty enää istumaan kampaajan tuolissa niin pitkää aikaa. Lisäksi nuo kotona asustavat pitkäkarvaiset koirat vaativat ajoittain myös saksilla käsittelyä, sieltäkin tarttuu kokemusta saksien käytöstä. En tiedä suosittelisinko ekakertalaiselle. Ehkä? Video oli harvinaisen selkeä ja hyvä. 
This is my go-to outfit for this boring Covid time. Oversized cardi and smooth and snuggly jeasns. 
I also DIY cut my hair with layers last weekend after seeing a great how-to video on YouTube. I do have some experience since I have done moms (93 years old) hair for years now. And sometimes I have done some layers to my own too. Also my naturally little curly hair can take few mistakes too easier than straight hair. 

1 kommentti:

  1. Itse hiusten leikkaaminen on kyllä taitolaji, siis omien. miehen tasapitkän leikkaan mutta oma sitten kampaajalla.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin...:)