lauantai 9. toukokuuta 2020

Ekokosmetiikkaa kaappiin - Shopping organic cosmetics...Heipat täältä ruudun toiselta puolelta. 

Ei ollakaan pitkään aikaan puhuttu kosmetiikasta. Meikkaaminen tuntuu muutenkin jäävän aika vähille nyt korona-aikana. Minulla se aiheuttaa sellaisen lisäongelman että tuntuu turhalta puhdistaa meikitöntä nassua illalla vaikka iltapuhdistus pitäisi aina hoitaa meikittömänkin päivän jälkeen. Niinpä ole ratkaissut asian niin että aina kun ehdin/jaksan, laitan kevyttä meikkiä/värillistä cc-voidetta kasvoille ennen työpäivää. Nyt kun olen ollut nuhakuumeessa kotona niin ei tietenkään jaksa eikä voi meikata. Meikit tyynyliinassa ei varmaan ole kenenkään lemppari. 

Tuossa lopputalven aikana kosmetiikkavalikoima kotona on taas hieman uudistunut. En sano lisääntynyt koska vanhoja ei ekotuotteita olen käyttänyt loppuun tai vanhentuneena heittänyt pois. Sitä mukaa kun vanhoja poistuu, olen luvannut itselleni pitäytyväni pääasiassa aina kun on mahdollista, ekokosmetiikassa. Vanhat tuotelempparit Organic Shop, Mossa ja Estelle&Thild sekä uutena Madaran concealer värissä Vanilla 18 ovat siis nyt pesiytyneet kevättalven alennusmyynneistä kaappiin. Olen ehtinyt kaikkia jo käyttää sen verran että voin kommentoida omia kokemuksia. 

Organic Shopin body butter on ihan lemppari kuiville säärille ja jaloille. Siinä on jännä koostumus, ihan kuin todella voita kun otat purkistaa ja sitten se sulaa lämmöstä käsiin. Jättää kuiviin sääriin ihanan kosteutetun tunteen ja sellaisen pienen kalvon hetkeksi. Yläkroppaan on ehkä vähän liian tuhti, mutta esim kuiviin kyynerpäihin ihan kymppi. Tykkään enemmän kuin apteekin vastaavista koska tuo imeytyy kuitenkin, apteekin rasvat muutamaa poikkeusta lukuunnottamatta eivät oikein tahdo imeytyä vaan jäävät ihon pintaan. Eikä apteekin normirasvat ole mitään todellakaan ekoja.

Mossan Vlift aamullla meikin alle, ei ainakaan minun meikkivoiteeni alla lähde kuoritutumaan kun antaa ihan hetken imeytyä. Mitä se sitten rypyille tekee? Enpäs tiedä kun pitäisi olla kaksi nassua, voidetta käyttänyt ja ilman. Ei ainakaan ole lisännyt ryppyjä ja kun sen laittaa kasvoille, siitä tulee ihana kiinteyttävä tunne. Sille siis peukut. 

Estelle&Thildin Biomineral Long lash vedenpitävä perusmaskara on tosi hyvä, lähtee helposti pois öljyä sisältävällä silmämeikinpoistoaineella, ja helppo levittää tämmöisellekin rähmäkäpälälle... Aiemmin käytin saman merkin Volymising ripsaria, mutta se oli nyt loppu ja tuota toistakin oli vain yksi kpl jäljellä talven Sokos alessa. 
Madaran concealer on minulle ihan uutta, en ole siis concealereita/peitevoiteita koskaan käyttänyt kun olen niissäkin ihan rähmäkäpälä, enkä koskaan esim oppinut käyttämään monien ylistämää Lumenen valokynää. Täysi blondi siis näiden kanssa. Nyt olen ollut riemuissani kun osaan käyttää tätä uutta ja se kätkee varsinkin tuon toisen tosi tumman silmänaluseni (toinen on siis tummempi kuin toinen kun siltä puolelta on leikelty ihosyöpää ja iho on jäänyt ohueksi ja tummaksi). Siinä on siis myös hohtoa/kiiltoa joka tekee sen efektin että on muka tasaisempaa ja tasaisemman väriset silmänaluset. Toki se käy muillekin kasvonosille. Jos ei vaikka tykkää käyttää puuteria niin tämä hoitaa varmasti korostuspuuterin ja valopuuterin homman. 

Että tämmöistä meikkipiristystä tässä korona-ajan arjessa. Noista ekotuotteista siis sen verran vielä että harva meikki on ihan luomu, mutta niissä on aina mainittu kuitenkin mikä sertifiointi ja mikä hyväksyntä ja paljonko prosentteja valmistusaineista on täysin luomua. En tiedä onko ihan 100% luomuun kosmetiikassa mahdollista päästä? 

Ehkä, mutta se tarkoittaisi sitä että hampaat valkaistaan hiilellä ja pestään soodalla ja hiukset orgaanisella palasaippualla.... Eli siis minun tapauksessani lähtisin aamulla töihin katkeilevat hiukset tötteröllä (harmaat ja valkoiset on niin helposti kuivuvaa hiusta että on vaikea löytää mitään ihan luomua joka toisi kosteutta), mustaa hiiltä työpuserossa ja hampaan välit mustana...:)) 

Sattuneesta syystä pystyn kyllä kuvittelemaan tuon näyn ihan täysin... Kivaa lauantaita ihanaiset<3 
Aurinko paistaa ja kevät on täydessä vauhdissa!

Many of yo might know that Im trying to change all my cosmetics to organic ones as I run out of old ones. To me its just a natural choice and feels like the right thing to do. Nature has been the source of medicine and beauty product for thousands of years so why do human think that they can do better in some laboratory with making artificial components? And what about the micro plastics? 

My current cosmetics and shampoos are mainly organic. They are not necessary 100% organic but as organic as they can be made. Some of my favourite brands are Mossa, Organic Shop, Estelle&Thild and Madara. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin...:)