lauantai 18. huhtikuuta 2020

Pientä keväistä pintaremppaa ja tapettivalintaa - Little Spring home renovering...





Heipat täältä ruudun toiselta puolelta<3


Uusimaa on nyt vapautettu, mutta mihinkä sitä ihminen lähtisi kotoaan? Ei nyt ainakaan kovin mielellään mihinkään ihmisten ilmoille vielä Koronan vuoksi.






Uutisissa myös sanottiin että Korona on saanut ihmiset tapetoimaan ja remppaamaan ja siivoamaan varastoja...  Väittäisin että myös kevät ja loma-aika. Minäkin olen lomaillut tämän viikon, mutta remppaa on tehty jo aikaisemmin. Ennenkin kuin Korona tuli. Jos nyt lyhyesti luettelisi mitä enimmäkseen minä (tapetoinnissa myös hovikuvaaja) olen saanut täällä aikaiseksi viimeisen kahden kuukauden aikana, niin tuulikaapissa on maalattu kaapistojen ovet, vaihdettu vetimet (ei saa nauraa, tykkään pilkullisista, joskus pitää tehdä jotain hauskaa), asennettu yhdelle seinälle samaa tapettia kuin makkariin, se sopi oikein hyvin vanhanajantyylisten valkoisten kalusteiden seuraksi. Ja kun sitä jäi siis jonkin verran yli vieläkin, kodinhoitohuoneen seinä sai myös tapettipläjäyksen ja ja siistiytyi taas vaihteeksi.
















Lisäksi olen maalannut useamman kuluneen kynnyksen ja takaoven sisemmän oven ja tietysti eteisen yhden seinän, siitä jo puhuin viime postauksessa. Ja takan edessä olevat laatat vaihtoivat myös väriä valkoisesta neutraaliin beigeen. Takkakin on maalauslistalla kunhan ehdin. Eli aikalailla täällä on vähänä vapaa-aikana tullut kyllä heiluttua remonttivälineiden ja maalipurkkien kanssa. Luulen että olisin täällä heilunut ilman Korona-virustakin.


Mutta tapeteista ajattelin vaihtaa ajatuksia teidän kanssanne. 

Mietin tuossa kun tallustin täällä taas kamera kädessä että mikä minua henkilökohtaisesti tapeteissa viehättää. Ja tulin siihen tulokseen että tapeteilla saa parhaiten vahvaa vanhanajan tunnelmaa ja elävyyttä valkoisen rinnalle sekä perinnevärien kanssa. Meillä oli jo edellisessä asunnossa keittiössä ja makuuhuoneessa vähän sellaiset vanhanajan tyyliset Boråsin tapetit. Keittiössä alhaalla vanhanajan raitaa, boordi välillä ja yläosahillittyä keltapohjaista kukkatapettia. Makuuhuoneessa oli vain hillittyä kukkatapettia. Tykkäsin niistä kovasti ja ilmeisesti ne olivat myös seuraavan asukkaan mieleen koska ei vaihtunut niitä pois. Sen jälkeen samaan asuntoon muutti anoppi, joka myöskin tykkäsi niistä. Taisi olla tapetoimassakin niitä alkuperäisiä.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tärkeämmäksi koen ympäristön jossa eniten oleskelen ja se on tietysti nykyään koti. 
Noh, työpaikalla tai matkalla sinne tai pois taidan normaaliajalla olla saman verran, mutta koti on kuitenkin se kaiken sydän. Ja kyllä se tunnelma missä viihdyn on nimenomaan sellainen vähän vanhanajan tunnelma. Ja oikeastaan puutalokin jo henkii sellaista tunnelmaa ja on helposti muunnettavissa vanhanajan tyyliseksi. Sisustuksen pitää seurata talon tunnelmaa. Se luo harmoniaa kokonaisuuteen.


Ehkä tapettirakkaus on istutettu minuun jo lapsena sillä lastenhuoneen yhdellä seinällä oli vaaleanpunainen tehostetapetti, jossa pilvenhattaroiden päällä istui erilaisia muumihahmoja. Ja se oli siis 70-luvun alussa. Nythän muumitapetit ovat taas lastenhuoneiden suosikkeja. 


Ruotsalaisethan ovat meitä innokkaampia tapetoijia ja siellä näkee paljon sitä vahvaa vanhanajan tunnelmaa tapeteissa. Suomessahan myös länsirannikolla on vahva perinne vanhoilla taloilla ja sisustuksilla. Instagramista löytää myös hakusanoilla upeita tapetointeja.

Tapettivalmistajissakin parhaita kuoseja löytyy juurikin ruotsalaisilta Sandbergiltä ja Boråsilta. Suurin osa kuitutapetteja nykyään vanhojen paperitapettien sijasta. Selvitin vähän noiden kuitutapettien koostumusta (ekologisuus mielessä) ja soitto maahantuojalle ja muu tiedon etsiminen paljasti ettei kummankaan tapeteissa käytetä pvc-päällystettä kuten useimmissa Euroopassa tehdyissä kuitutapeteissa tehdään. (Värisilmän sivuilla oli muuten mielenkiintoinen tietoisku ekologisemmista remppavalinnoista täällä). 

Arvatkaapa muuten miksi kodinhoitohuoneen uudesta verhosta löytyy perhosia? Olin ostanut verhon joskus samaan aikaan kun reilu vuosi sitten olohuoneeseen vaihdettin sälekaihtimien tilalle rullaverhot. Sen piti olla samanlainen yksivärinen ja tulla alun perin keittiöön, mutta kuinkas kävi? Keittiöön sitä ei silloin asennettu ja se on odottanut komerossa parempia aikoja. 

Kävin tekemässä muita asioita ja jätin hovikuvaajan asentamaan yksiväristä rullaverhoa kodinhoitohuoneeseen ja kun tulin takaisin, siellä olikin perhosia!!! Paketissa oli maannut siis vuoden verran väärä verho! Paketin tekstissäkin luki että yksivärinen.  Ajattelin että olkoon, eihän kukaan ota takaisin vuosi sitten ostettua verhoa, niinpä meillä on nyt perhosia...Suurpiirteistä remppaa siis.


No miksi taas puhun tapetista. No siksi kun yksi kodin huoneista on saanut olla alkuperäisessä asussaan. Siellä on mitäänsanomaton paperitapetti joka on nyppinyt pliisuudellaan minua kaikki nämä vuodet ja sen huoneen uudelleentapetointi on seuraava suurempi projektini....

Voi olla että haukkaan ison palan, sillä siellä vaihtaa väriä sekä tummat huonekalut että siis seinät. Ihan täysin. Kokosin alle ehdokkaita joita olen käynyt läpi ja pähkäillyt jo kuukausia. Luotan siihen että päätös johon loppujen lopuksi tulin on oikea. Osaatteko arvata mikä allaolevista oli lopullinen valinta? 



















Aurinkoista lauantaita<3 







Im big fan of wallpapers and after putting that Borås Thistle up in the bedroom I was left with some extra, so I decided to put wallpaper to the laundry room and right in the entry way to the house. Since I had allready done some wallpainting and painted the entry way cabinet doors and  changing the doorknobs to funny dotted ones I think now the entry way is fun. Even hobby loves it. 

It doesnt look bad in the laundry room either and Im allready planning my next wallpapering to one of the bedrooms. 

Sun is shining, Enjoy your Weekend<3



















2 kommenttia:

 1. Voi että kun on kauniisti rempattu <3 Itse jostain syystä vierastan todella paljon tapettia, ehkä johtuen siitä että lapsuuden kodissa niitä ei oikeastana ollut. Tehosteseinät saa niillä kyllä todella kauniisti tehtyä!

  Ihanaa viikon jatkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoa<3 Luulenpa että varmaan ainakin puolet suomalaisista vierastaa myös tapetteja. Aika harvoin niitä missään sisustusblogeissakaan näkee. Minä taas varmaan olen ollut entisessä elämässäni ruotsalainen, koska suorastaan rakastan tapetteja, varsinkin tehosteseinän muodossa. Nyt aion kyllä ihan pokkana vetää pieneen huoneeseen tummahkon kuviotapetin kaikille seinille. Yksi tyyliblogin pitäjä sanoi minusta hyvin että "pienessä huoneessakaan ei kannata vierastaa tummiakaan sävyjä, pieni huone on vaan pieni, väristä riippumatta". Katsotaan mitä tuleman pitää, huomenna se tapetti ehkä seinälle pääsee.

   Meni syteen tai saveen, itselle tässä sisustetaan. Joskus olen sortunut ajattelemaan että mitäs jos talo myydään joskus ja ostaja ei tykkää? No sitten ei tykkää, remontoikoot mieleisekseen, niin mekin ollaan tehty vuosien varrella...

   Ihanaa Sunnantaita<3

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)