perjantai 27. maaliskuuta 2020

Rumat roskiin... Ugly clothes into trash...Heipat täältä Uudenmaan periferiasta. 
Minähän asun Uudellamaalla, mutta tosi harvaanasutulla seudulla. Uusimpien uutisten mukaan ollaan pian eristyksissä ja noita surullisia raja-aitoja pystetään jo.. Kaikki eivät siitä tykkää ja erilaisia spekulaatioita kuulee joka viestimestä. Jokaisella "asiantuntijalla" tuntuu olevan oma näkemyksensä Korona-asiassa. 

Hovikuvaaja ajeli eilen illalla moottoritietä pohjoisesta etelän suuntaan klo 20.00 kotiin tullessaan ja sanoi että pohjoiseen päin oli liikennettä ihan kuin olisi ollut klo 16.00 ruuhka normaaliaikana, joten se siitä eristyksestä... Minä en kommentoi ihmisten tekemisiä puoleen tai toiseen, koska mikään ei tällä hetkellä oli absoluuttinen totuus. Totuus on että kukaan ei oikeasti tiedä miten mikäkin asiaan vaikuttaa, kaikki on enemmän tai vähemmän spekulointia. Itse kuulisin mieluummin WHO:n tai maailmalla pandemioita nähneiden mielipiteitä ja laskelmia. Ei sillä että nyt mitenkään kyseenalaistaisin suomalaisten osaamista, mutta kokemus ajaa minusta tässä nyt osaamisen ohi ja kuuntelisin mieluummin kokemuksen ääntä. Olen muutaman maailmalta tulleen mielenkiintoisen mallinnuksen nähnyt ja ne olivat aika tylyä nähtävää. Ainoassa mallinnuksessa, jossa koko väestö ei sairastunut tai kantanut virusta, oli sellainen jossa liikkeellä olevien kansalaisten määrä oli 8% väestöstä. Mutta se nyt oli vain yksi mahdollinen skenaario sekin. Eikä ollut tehty suomalaisista tai suomalaisia varten. 

Mutta hei, ei puhuta enää viruksista. Sitä asiaa tulee niin paljon joka töötistä että itseä on ainakin uutisointi ja uutisten lukeminen alkanut jo ahdistaa. Olen tällä viikolla lukenut aamuisin uusimmat uutiset ja tiedotteet ennen töihin ryhtymistä ja ei se mikään kiva aloitus päivälle ole. Koitetaan nyt lopettaa ainakin tämä viikko johonkin kivaan!

Minulla on menossa "rumat roskiin-operaatio" Ei tietenkään roskiin, mutta kierrätykseen se minkä voi laittaa ja rikkinäiset ja muuten raihnat vaatteet vaan roskiin tai rättikäyttöön. Operaatio sai alkunsa kun löysin tämän kivan rauitatunikan 17 eurolla Tokmannilta. Omppuvartaloisena ja pitkäselkäisenä minulla on aina sama ongelma normaalien puseroiden (standardipituus on yleensä 64cm ennen ekaa pesua ja pesun jälkeen ei jää sitäkään) kanssa, niistä tulee napapaitoja, mutta on vaan vaikea luopua ehjästä vaatteesta.

 Tai sitten toinen vaihtoehto on se että kaapissa on vuosiakausia olleita rumanvärisiä puseroita, joista en ole enää moneen vuoteen tykännyt, mutta ne taas kieltäytyvät edes kutistumasta käyttökelvottomiksi. Nyt päätin ottaa kovan asenteen ja KAIKKI liian pienet tai rumat menevät armotta pesusta tullessaan kierrätykseen. Ei ole mistään kotoisin nuukana kotonakaan kulkea vaatteissa missä ei tunne itseään nätiksi tai ne eivät ole edes mukavia päällä. 

Nyt kertakaikkiaan lopetan olemasta Sulo Vilen ja olen ihan varma siitä että jäljelle jää silti paljon ja vähän vielä enemmänkin vaatteita joissa viihtyy ja tunteen itsensä jokseenkin kauniiksi. 

Ihan uteliaisuudesta kysyn, onko siellä ruudun toisella puolella kenelläkään sama Sulo Vilen-ongelma? Nuorisolle tiedoksi, Sulo Vilen oli fiktiivinen kaiken säästävä nuuka hahmo komediasarjassa Tankki Täyteen (klik), joka naurattaa ainakin minua vieläkin. 

Joskus nuorena katselin mummini tavaroiden säästövimmaa kauhulla ja ajattelin että minusta ei koskaan tule samanlainen...:)) 

Joopa joo, ei se omena vaan kovin kauaksi puusta voi lentää ilman siipiä...:)

Vaikka blogi on nyt päivittynyt vähän harvemmin niin koitan instassa jakaa teille vähän sitä kauneutta mitä näen kotona ja ympärilläni joka päivä. Ulkopuolella maailma on nyt vähän aikaa ruma, mutta silti ympärillä löytyy kauneutta ja hyviäkin asioita. Mm makuuhuone sai uutta tapettia viime viikolla, siitä kohta lisää blogissakin. Ja mun hulvattoman hauskat tulppaanit valtaa tilaa olohuoneessa...

 Vähän jotain ryppyvoidettakin on taloon kulkeutunut. 

Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne ihanaiset<3
As I bought this tunic I decided not to hold on to anything too Small, too ugly or something unpractical anymore. I have huge Project going as I am sorting out my clothing and letting everything I dont love anymore to go. Im not actually putting good clothes to trash, but recycling them in one way or another. I admit Im a bit cheap (yeah, just look at the blog name) and I have hard time to let go of clothes that are just a bit too Small or I dont like anymore... Now I have promsed to myselft to change and hold on to only the best and the pretty ones. If I would let go even half of my clothes I would Still have more than enough to last my lifetime. 

How about you? Do you hold on to clothes and have hard time recycling the ones you dont like anymore?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin...:)