sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Kolean päivän asu ja ajatuksia maailmanmenosta - Outfit for a chilly day....


Heipat taas ruudun tältäkin puolelta. 
Edellisestä postauksesta on aikaa taas vierähtänyt, on olevinaan töiden jälkeen niin vähän vapaata aikaa ettei oikein ole ehtinyt koneelle. Ja viikolla pidin yhden vapaapäivänkin, jonka käytin kokonaan maalaamiseen. Maalasin tuulikaapin komeron ovet, takan edustan klinkkerit, yhden pöydän ja kaikkea muuta pientä. Siinä se koko päivä oikeastaan menikin. Illalla olin jo ihan poikki ja kroppa huuteli lihaksista joita en tiennyt olevan. Konttaaminen tuolla lattiatasolla maalarinteipin kanssa ei ollut mitenkään erityisen hauskaa, mutta tykkäsin kyllä lopputuloksista. 

Viime postauksen jälkeen maailma on mennyt mullin mallin, erilaisia ohjeistuksia, harmia ja hysteriaakin aiheuttaa Korona virus. Meilläkin töihin oli torstaina ilmestynyt joka kerroksen ovelle varoituskyltti ja iso pullo käsidesiä, sisään ei saa mennä sitä käyttämättä ja kaikenlaista muuta, mm. etäpäivät ovat suotavia ja isot kokoontumiset pannassa. Minä olin jo muutenkin perjantaina etänä kun oli sellainen työpäivä, jota on hankala tehdä konttorin hälinässä. Läppärikin on nyt kuulemma otettava joka päivä mukaan kotiin siltä varalta jos konttori suljetaan. 

Täytyy nyt 5-kymppisenä todeta että ei tällaista menoa ole vielä tähän elämänikään nähty. Kaikkea on tullut nähdyksi, mutta ei ihan tuollaista vessapaperin hamstrausta ja sellaista apteekkijonoa että hovikuvaajakin jätti päänsärkypillerit hakematta. Leivätkin olivat loppuneet kaupasta.  Saa nähdä mitenkä minun huomenna illalla käy kun pitäisi hakea äidin reseptilääkkeet apteekista. Se on ehkä niitä viimeisiä paikkoja joihin juuri nyt haluaisin mennä. Ja juuri äsken hovikuvaaja kävi näyttämässä ystävän postauksia, jossa kaupan kaikki hyllyt olivat käytännössä tyhjät. Meillä on onneksi ruoka-aineita kaapissa ihan riittävästi, mutta tuli vähän sellainen olo että pitäisikö nyt varmuudeksi hakea jotain. 

Päivän asu on tuttua sadesään perusasua. Tuntuu että ole melkein koko talven kulkenut samoissa saappaissa, jotka eivät niin välitä vedestä. Perusasuna useimmiten joku näistä teillekin jo tutuista lämpimistä neuletakeista. Nyt pari päivää paistanut aurinko tuntuu ihan kummalliselta, vaan huomenna jo taas sataa vettä. Liki 0-asteinen vesi ei paljon houkuttele keväiseen pukeutumiseen tällaista vilukissaa vaan edelleen mennään lämpöisissä neuleissa. Onneksi niissä on sentään vähän valinnan varaa. Nyt oli harmaata ja mustaa, huomenna jotain muuta. Viihdyn juurikin neuletakeissa, niistä saa helposti varioitua asusteilla ja väreillä vaihtelevia asuja, mutta samoissa saappaissa kulkeminen alkaa tuntua jo melkoiselta kaurapuurolta. Huomaan edelleen sadekelien vaikutuksen mieleen todella voimakkaana, kuten kuvassakin näkyy meillä vielä kyntteliköt sisällä, enkä edes ajattele niiden pois laittamista ennen kuin sää säilyy vähän aurinkoisempana. Sadesäällä kun on tuolta kurasta ja märästä tullut koirien kanssa, on pakko vähän nauttia vielä mieltä lämmittävistä kynttilöistä ja koristevaloista kuivissa sisätiloissa. Onneksi mieltä piristää uusi ekotuoksu, sekin nimeltään Hygge, vaikka onkin marjaisia ja vaniljainen. Ekotuoksut ovat ihania, ainoa haittapuoli on se että pitkään tuo tuoksu ei iholla säily. 

Jonkinmoisen ekotuoksun voisi muuten tehdä itsekin, aromaattisista tuoksuöljyistä, siitä oli juttua lehdessä hiljattain, suhde on suurinpiirtein 1 tippa eteeristä öljyä ruokalusikalliseen oliiviöljyä. Ajattelin kokeilla josko tuollaisella laventeliöljyllä olisi vaikutusta uneen. Viime aikoina uni on ollut ihan ihmeellisen pätkittäistä.

Mitä kuuluu sinne ruudun toiselle puolelle? Olisi kiva kuulla ajatuksia ja piristysvinkkejä sadesäälle ja Korona virukselle. 

Kaikesta huolimatta, Aurinkoista Sunnuntai-iltaa ihanaiset<3 Chilly rainy days seem to be the basics of this Winter/Spring. I have my uniform for these days. Black boots (they do stand some rain), warm cardigan (different colors diffrent days, today was graphite grey) and warm scarf. After couple of dry days and sunshine its going to be rainy again tomorrow so I will use some of my warm cardies and (again) Black leather boots…. 

Waiting for Spring here! Allready bought a new organic scent called Hygge. Loving the fruity and vanilla flavour.

Enjoy your Weekend<3 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin...:)