sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Keittiön makeover etenee - Kitchen makeover moves ahead...Viime kesänä aloitin keittiökaappien maalauksen ja tuli sen kanssa pieni burnout. Nyt maalaus muutama viikko sitten lomalla taas vähän eteni. Sain viimein jääkaappien yläpuoliset ovet maalattua kesältä jääneellä ulkokalkkimaalilla. Koska vetäisin takaneduksen kaakelit samalla kalkkimaalilla, niin maalihan tietysti loppui kesken kun piti vielä maalata ikkunan viereiset pyökin väriset pinnat. Eräänä päivänä ohimennessä kävin K-Rauta 75:sta hakemassa no-name tavalliseen sisämaalaukseen tarkoitetun kalkkimaalipurkin noita sivuseiniä varten. 


Oli muuten aivan törkeän huonoa ja kallista no-name kalkkimaalia, en suosittele, purkkikin oli vajaa, joten vielä jäi ikkunan vasemman puoleinen pinta maalaamatta. 

Laitoin myös hyllyjen alareunaan ja laatikoiden reunoihin  mustavalkoisen Washi-teipin rajaamaan vähän pintaa. Washi-teipistä tuntuu tulevan meikäläisen tunnusmerkki. Sillä on helppo (ja halpa) tehdä omaleimaista viimeistelyä joka antaa vähän särmää näkymään. 
Verhojen alta piilosta muuten löytyy meidän kierrätyskeskus. Siellä on oma laatikkonsa metallille, lasille ja iso juuttikassi muoville. Sievästi piilossa. 

Vielä pitäisi jostain löytää samanvärinen petsi pöytätason reunaan kuin on ylähyllyjen alasuojalista ja ehkä laittaa tuo alakaappien pyökinvärinen kulma samalla petsillä? Kun vihdoin pääsen kaikesta pyökinväristä eroon, laitan kyynerpäät ristiin. Talon alkuperäinen rakentaja on TODELLA rakastanut pyökinvärisiä pintoja... Minulle niistä tulee aina ysärin melamiinikalusteet mieleen ja koko 90-luku mieleen. No onhan se tietysti loogista kun tämä talo on valmistunut 1990.


Keittiön ulkonäkö on meillä tärkeä siksikin että olohuone ja keittiö ovat yhtä ja samaa avointa tilaa. Tupakeittiöksi tätä sisustusratkaisua kaiketi kutsutaan. Keittiöstä on myös tässä viime vuosina karsittu eri värisiä asioita juuri samasta syystä. Pienkodinkoneet ovat joko mustaa tai valkoista, uudet astiatkin, jotka tiedän olevan paljon esillä olen pyrkinyt hankkimaan vaaleissa sävyissä. Poikkeuksen tekevät häälahjaksi saatu sinivalkoinen vanhanajan astiasto ja muutamat muut sinivalkoiset astiat. Nekin tekevät jo vähän levotonta tunnelmaa, mutta koska kaappitilaa on suhteellisen rajatusta, saavat olla esillä, josta niitä on helppo ottaa käyttöön ja säilyvät myös paremmin ehjänä. 


Seuraava pyökinvärinen hävityskohde sijaitseekin eteisessä ja melkein jo sain hovikuvaajan lupaamaan sen maalauksen kunhan siihen löytyy aikaa ja sopiva harmaa sävy. Eteisessä sijaitsee rakenteisiin ympätty vaatekaappi/naulakko jossa on pari yläkaapin ovea, 1 pitkä ovi ja kaapin kylki pyökin väristä melamiinia!! Voi elämän kevät. Onneksi nykyään on maaleja joilla pystyy maalaamaan melamiinia, vielä 15 vuotta sitten se oli sula mahdottomuus. 
Itse maalaminen on kuitenkin ihan kivaa ja ehdottomasti edullisin tapa remontoida ja uudistaa. 

Uutta eteistä odotellessa, sota pyökin väriä vastaan jatkuu...Beech colored kitchen is slowly turning into a nice combination of white and grey and little dark colored Wood. I didnt get to finish painting over kitchen cabinets last summer so couple of weeks ago when I had a week long summer vacation I too paintbrush into my hand and painted the doors above freezers and the nearest side Wall. Slowly but surely beech color is going to be SO extinct from this house and Im soooo happy...
4 kommenttia:

 1. Että teillä on kaunista, ihana romanttinen tunnelma. Olet reipas, itse en osaa mitään remppahommia tehdä. Kivaa kesän alkua Sari. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Remppahommat on siksi kivoja, että nopeasti näkyy oman työn jäljen ja lopputuloksen. Itse olen tosi kärsimätön, en jaksa odottaa tavallisten maalien kuivumista, mutta kalkkimaali kuivuu niin nopsaan että saa heti melkein tavarat takaisin ja käyttöön! Ja ennenkaikkea se on hengittävä maali talolle ja turvallinen maali niin koirille kuin lapsille. Tykkään kovasti<3

   Aurinkoista ja ihanaa kesäkuun viikonloppua sinne ihanainen<3

   Poista
 2. Ihanan näköistä! Ai että viihtyisin itsekin ihan varmasti tollaisessa keittiössä <3
  Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos Satu<3 Nyt viihdyn minäkin paremmin kun on valoisaa ja suurin osat pyökistä poissa. Meillä kokataan aika paljon itse, siksi en kuvaustakaan varten tyhjentänyt keittiötä vaan sai olla sellainen kun se luonnossakin on (silloin kun on siisti...Heh). Koko olkkari ja keittiö on tosiaan avointa tilaa, sohvalla kun istuu niin keittiöön on siitä näkymä. Myös vierailla... Siksikin se ulkonäkö on tärkeää. Ruokapöytäkään ei sovi muualle, joten jos vieraita on syömässä niin kaikki on siinä näkyvillä... Kahdelle aikuiselle se toimii ja tilaa on sen verran että meidän koiralaumakin mahtuu siellä syömään...


  Aurinkoista ja lämmintä viikonloppua<3

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin...:)