torstai 4. lokakuuta 2018

Syksyn paras suolainen piirakka - The best Fall quiche...








En edes yritä olla mikään keittiöihme, mutta joskus löytyy joku resepti jota hieman muuntelemalla tulee paras oma juttu. Niin kävi tämän Parsakaali-fetajuusto piirakan kanssa. Alkuperäiseen ohjeeseen kuuluu perunahiutaleita, mutta koska mitään sellaista ei meidän kaupoissa taida olla niin minä olen laittanut pohjaan perunamuusia ja kuulkaa toimii! Tämä ei todellakaan ole mikään laihduttajan piirakka, mutta ainakin lisäaineeton jos pohjan tekee itse. Lisäksi se vie kielen mennessään. 

Meillä ruokapöydästä löytyy useinmiten kotona tehtyä ruokaa ja jos joku ruokafilosofia on, niin se on lähinnä lisäaineettomaan ja luomuun panostaminen. En vahtaa kaloreita, lisäaineita ehkä senkin edestä. Ilahdun aina kun ruokakaupasta löytyy jotain uutta luomutuotetta kohtuullisella hinnalla. 

Mutta nyt piirakkaohje!


Pohjaan laitan (nämä ovat siis noin määriä, riippuen siitä miten löysän siitä haluaa, itse käytän aika löysää taikinaa) 

Pohja:

n. 1dl juoksevaa margariinia 
    2dl vehnäjauhoja (luulen että nämä voisi hyvin korvata vaikka spelttijauholla)
n. 1dl perunamuusia 
    1dl juustoraastetta 
1/2 tl suolaa

Kaikki pohjan aineet sekoitetaan vaikka puukauhalla ja taputellaan pyöreään piirakkavuokaan ja reunoille.

Täyte: 

n. 1,5 parsakaalia pehmeäksi keitettynä (sellaisia yksittäispakkauksessa olevan kokoisia)
n.1dl fetajuustokuutioita
n. 10 kirsikkatomaattia halkaistuna
2dl kermaa
1 kananmuna
1dl juustoraastetta 
1/2tl suolaa


Laita parsakaalit kiehumaan n. 7-10 minuutiksi kunnes varretkin ovat pehmenneet (samaan aikaan voi vaikka kuoria perunat ja tehdä pienen muusin jos käyttää oikeaa niin kuin meillä tehdään) 

Tee sillä välin pohja ja painele vuoan pohjalle. 

Kun parsakaalit ovat hieman jäähtyneet, pilko varret sopiviksi paloiksi ja ripustele sopivan kokoisten nuppujen kanssa piirakan päälle, Ripustele fetakuutiot joukkoon (voi laittaa myös kokonaisina), pilko kirsikkatomaatit puolikkaiksi ja laita leikattu puoli ylöspäin ne edellisten joukkoon. 

Tee muna-kerma ja lisää sinne suola, kaada täytteiden päälle. Mausta mustapippurilla myllystä, ja lisää viimeiseksi juustoraaste. 

Paista joko uunin pohjalla tai alimmalla tasolla 30min, 200 astetta. Mikäli piirakka kaipaa vielä väriä, paista keskitasolla lisää n.5min. 

Helppo piirakka vaikka iltapalaksi tai suolaiseksi vieraille.
Suosittelen! Aivan huippuherkullista<3 



The dough:

n. 1dl liguid margarine
    2dl wheat flour
n. 1dl mashed potatoes 
    1dl grated cheese 
1/2 tl salt

Mix all the ingredients together in a bowl and press the dough into a 24cm round (glass) oven dish.

The filling:

1,5 fresh broccoli, cooked and cutted into smaller pieces. 
1dl feta cheese cubes
10 cherry tomatoes cut in half
2dl cream
1 egg
1dl grated cheese
1/2 tea spoon of salt

Fill the dish dough with broccoli, feta cubes and cherry tomatoes. Mix cream and egg and salt and pour over them. Season with black pepper Then finally add the grated cheese over all. 

Put the dish either on the floor of the oven or to the lowest level and bake in 200 degrees celsius for 30 minutes. If the quiche is still very light, add 5 minutes in middle level. 

This is the best salty evening snack ever! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin...:)