tiistai 7. elokuuta 2018

Pienistä asioista iloa - Sometimes all you need is small things...

Oletteko koskaan huomanneet että joskus parhaat asiat tulevat vähän kuin huomaamatta, eikä niillä välttämättä tarvitse olla mitään tekemistä rahan kanssa tai ainakaan niiden ei tarvitse olla kalliita? Joskus ihan parhaat jutut ovat ihan ilmaisia, niin kuin tämä saatu vanha Ektorpin nojatuoli. Joku ehkä muistaa postauksen olohuoneen muutoksesta, jonne täältä "omasta" työhuoneestani jouduin luovuttamaan nojatuolini ja huone on ollut nyt pitkään vailla paikkaa johon istahtaa vaikka lukemaan kirjaa tai kutomaan (lukuvalo vieläkin puuttuu) ja nyt sen nojatuolin tänne löysin annetaan palstalta.
Toisen romu on tosiaankin toisen aarre.

Varmaan puolet huonekaluista meillä on kierrätystavaraa ja itse tuunattua. Minusta se on hyvä tapa uudistaa ilman suuria investointeja, toki siinä joutuu näkemään sen vaivan että hakee sen tavaran sitten jostain eikä kukaan toimita valmiiksi kotiin. Bonuksena tapaa usein kivoja ihmisiä. Tämäkin nojatuoli tuli toisesta koiraperheestä ja tietysti silloin juttua yleensä riittää. Viime kesänä kävin yksinäni hakemassa ison lipaston ihan toiselta puolelta Uuttamaata ja kyllä siinäkin kuulkaa juttua piisasi sisustamisesta, kun kaksissa naisissa siellä päässä isoa lipastoa autoon lastattiin kun entinen omistaja siitä luopui muuttaessaan uuden työn perässä pienempään kotiin, jonne lipasto ei enää mahtunut. Joskus silloin tällöin kun esimerkiksi omasta rakkaasta vanhasta tavarasta luopuu ja ero on vähän vaikea niin on kiva nähdä miten se pääsee hyvään kotiin kivan tyypin luokse.

Vietiin viime kesänä vanha senkki poikkeuksellisesti tuohon omalle kylälle kun vastaanottajana oli selkäleikkauksesta vasta toipuva rouva ja tavattiin sielläkin tosiaan aivan ihana tyyppi jolla oli aivan ihanat kaksi koiraa. Itse toimitus ei kestänyt kauaa, mutta juttua piisasi sitäkin enemmän. Kierrätyksen bonuksena tulee siis hyvä mieli ja tapaa kivoja ihmisiä. Tosin siinäkin on poikkeuksia, kaikki ihmiset ei aivan yhtä sosiaalisia kuitenkaan ole. Joskus tulee vastaan vähän jurompiakin tyyppejä, mutta aika harvoin.  

Kaupasta uuden huonekalun ostaminen on niin paljon kliinisempää ja tylsempää. Ja sitä paitsi ne pitää lähes poikkeuksetta itse koota nykyään... 

Olen niin iloinen tästä omasta nojatuolistani että mulkoilen välillä kissoja, jotka siinä pötköttävät tuon tuostakin vähän pahalla silmällä... Ihme sakkia, olkkarissa on kaksi liki tismalleen samanlaista missä ne on tähänkin saakka pötkötelleet ja pitää väkisin tulla pötköttämään just siihen vasta saapuneeseen, jossa itse haluaisi istuskella. Kissa on fiksuja, ne tietää missä on talon paras paikka...:)) 

Tässä nojatuolissa olikin tällainen kukallinen kangas. Minusta tosi kiva, kivempikin ehkä kuin nuo ihan yksiväriset. Lisäksi vaihdoin lattialle talvella ostamani kivan lettimaton, joka vähän niin kuin talvesta saakka on odotellut tuohon nojatuolia. Nyt vaan odottelen enää jalkaa naputellen että hovikuvaaja asentaisi sen lukulampun, jonka kävin tänään Ikeasta nappaamassa... Siinä on klipsikin, voisin itse asentaa, vaan kun en tiedä missä tuon miehen jatkojohtovarasto nykyään sijaitsee...

Olisi kiva kuulla teidän ajatuksia kierrätyksestä ja second handina ostetuista tavaroista. Pitääkö aina olla uutta, vai kelpaako second hand tai tuunatteko koskaan kotona vanhasta uutta?

Kivaa Tiistaita<3 
Best "buy" in July was new second hand armchair for my study  Strange huh? The arm chair was completely free  Someone just needed more space and gave it away. And I just love it. My old chair has been in the living room since last winter and study has been without a chair to read and knit. I also had a new carpet in the closet waiting for a new chair since last winter.  Now Im just waiting for that hobby will put a reading lap into its Place so that I can actually read in that chair in the evenings. Im pretty sure that the lantern with the candle does not do the trick however beutiful it is. 

2 kommenttia:

 1. Ei pidä olla uutta ja meillä on todella paljon talonpoikaishuonekaluja, jotka ostettu aikoinaan Latviasta. Noin muuten luotetaan paljon Ikeaan ja esim. meillä on monen monta Ektorp sohvaa, koska päälliset voi aina vaihtaa.

  Ihanalta teillä näyttää. <3

  Kivaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tiia<3 Ektorp sohva meilläkin on, on ollut siitä asti kun ne markkinoille tulivat. Juurikin niiden pestävien ja vaihdettavien päällisten vuoksi. Koiraperheessä se on enemmän kuin must. Jossain vaiheessa monta vuotta sitten muistan kun katselin muita sohvia Ektorpin tilalle ja sanoin sitten huonekaluliikkeissä että pitäisi saada sohva jossa on pestävät irtopäälliset. Katsoivat yleensä kuin hullua ja myivät ei oota... Sitten päätin että olkoot, meillä mennään Ektorpilla niin kauan kuin niitä on. Ja nyt on sitten nojatuolitkin samaa sarjaa pestävillä päällisillä. Lisää huomattavasti käyttöikää ja mukavuutta kun eläinperhe on eläinperhe. Lisäksi voi vaihtaa väriä ja saada vaihtelua sisustukseen. Sohvan päällisiä on vuosien varrella kertynyt useammat, mutta edelleen ovat kaikki käyttökelpoisia ja käytössä aina vuorollaan. Itse sohvaanhan on tosi helppo vaihtaa se ne päälliset, nojatuoleissa päällinen on tiukempi ja repeää helposti kun sitä takaisin pukee. Niiden kanssa joutuu vähän kikkailemaan.
  Muutenkin Ikean huonekaluja löytyy tästäkin huushollista, uutta ja second handia. Ne on usein tosi käytännöllisiä suunnittelultaan ja osa täyspuisena superkestäviäkin. Lisäksi Ikean hyväksi on luettava se että kaikki on hati saatavilla. Ei kestä kärsivällisyys odottaa jotain huonekaua tehtaalta viikkotolkulla. Tai jopa ehkä kuukausi tolkulla. Joskus olen jotain tilannut ja toimitus kesti monta kuukautta ja viikottain sai soittaa perään, kunnes ja peruin kaupan kohtuuttoman toimitusajan vuoksi... Odottaminen ei ole oikein mun juttu...

  Aurinkoista loppuviikkoa, nautitaan vielä pari päivää helteestä<3

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin...:)