maanantai 20. elokuuta 2018

Kesän parhaat jutut - Best things this summer...





Tuli ihan paniikki kun mietin että mitä teille postailen kun ei ole kuin muutamia asukuviakaan juuri nyt. Loma loppui jo kerran ja kävin viikon töissä kääntymässä ja nyt vielä jatkuu sitten loma tämän viikon. Blogitaukoa on aiheuttanut hommien määrä ja koirien vatsatautiepidemia pyykkeineen.
Mutta siis nyt vihdoin takaisin täällä blogistaniassa...

Ihan arkisissa merkeissä vietetään tätä ihan viimeistä kesälomaviikkoa. Huomattavissa on jo pientä pesimistä, remppahommia ja sisustusta, syksy jo siis mielessä. 
Palataan kuitenkin vielä ihan hetkeksi kesään. 


Mikä oli tässä kesässä parasta? No tietenkin sää. Parasta ja samalla myös kamalinta, koska monta asiaa jäi oikeastaan helteen vuoksi myös tekemättä ja monta paikkaa näkemättä. Eniten poden huonoa omaa tuntoa puutarhan kunnosta. Rikkaruohot kukoistavat ja muutenkin pihatyöt ovat jokseenkin rästissä. Minään kesänä rikkaruohojen kitkentä ei ehkä ole jäänyt yhtä vähiin, mutta tässä iässä pitää osata myös relata. 

Monta kertaa olen miettinyt että miten etelän ihmiset jaksavat? Mitä pitäisi tehdä toisin, jotta helteellä jaksaisi enemmän? Helle myös tuntui väsyttävän ja lisäävän unen tarvetta vaikka kuinka yritti huolehtia nestetasopainosta. 




Kesän paras juoma oli ehdottomasti jäätee kasalla jäitä varustettuna. Myös autossa kulkee aina juomapullo mukana. Minulla on tapana kaiken varalta kantaa mukana jonkinlainen vitamiinivesi josta saa vähän energiaa ja suolojakin. 


Kesän paras ruoka oli ehkä makeat terttutomaatit, uudet peruna, grillattu liha ja raikas salaatti. Jostain syystä olen tykästynyt tänä kesänä myös perunasalaattiin, vaikken koskaan ole oikein ollut sen ystävä.




Kesän paras ostos oli eittämättä uudet sandaalit. Tajusin jossain vaiheessa lomaa että apua, jalassa on aina samat vanhat sandaalit joissa ei kohta kehtaa ihmisten ilmoille mennä ja sitten onneksi bongasin hyvästä alesta uudet sandaalit, joissa sentään kehtaa kulkea. Koko loma on mennyt sandaaleissa, pelkkä ajatus umpinaisista kengistä ahdistaa vieläkin. 






Kesän paras kosmetiikka on ollut etana-kasvovesi ja sekä poskille että huulille käyvä väripigmenttinsä marjoista saava 100% Puren poskipuna tuubissa. Heti hyvänä kakkosena tulevat ihanan tuoksuiset yrttishampoot.







Kesän paras suoritus on ollut keittiön kaapinovien, yhden pöydän ja mm. jakkaran maalaus sekä vanhojen pihakalusteiden kunnostus ja maalaus, joka jatkuu yhä... Hitaasti mutta varmasti. Valkoiseksi uudistunut vanha kauhtunut pihatuoli on ihan ihku nyt valkoisena. Ja jakkaran Duck Egg väri on minusta ihan ihana. Jotain väriä pitää olla. 




Kesän parhaita nautintoja ovat olleet oleilu uudessa varjoisassa paikassa jonka hovikuvaaja teki mm. karsimalla jättisuuriksi kasvaneista tuijista alaoksat ja ripustamalla riippukeinun tuijan ja vaahteran väliin. Otin riippukeinussa heti ensimmäisenä päivänä kahden tunnut päiväunet.




Kesän paras vaate oli vanha puuvillainen shortsihaalari. Kevyt ja ilmava. riittävän viileä kaikkein kuumimpiin päiviin. 

Kesän inhokki olivat helteen jälkeen ilmestyneet kaistapäiset ampiaiset.

Kesän paras paikka oli ehdottomasti oma piha. 

Kesän paras elokuva oli kepeä Pretty Woman ja paras sarja Netflixistä katsottu vanha "Paljastavat valheet". Mitään uutta kiinnostavaa ei oikein löytynyt. Olen auttamaton Richard Gere fani (kuten myös äitini 91v, joka katsoo Pretty Womanin joka kerran kun se televisiosta tulee), jos Gerestä tyykkäätte,  hankkikaa käsiinne elokuva Nights in Rodanthe (traileri täällä, artikkeli talon siirrosta täällä) jossa pääosaa Geren kanssa näyttelee aina taitava Diane Lane. Yhtenä tapahtumapaikkana on aivan mieletön talo North Carolinan rannikolla. Aivan mieletön rakkauselokuva<3

Ainoa Geren elokuva, jota en tietoisesti ole katsonut on Netflixistäkin löytyvä Hachiko - Tarina uskollisuudesta, koska tositarinaan perustuva surullinen elokuva koirasta, joka odotti kuollutta omistajaansa rautatieasemalla 9 vuotta on vaan liikaa koiraihmiselle. (wikilinkki).

Nyt sataa vettä ja vaikka tämä viimeinen lomaviikko menee vähän sateessakin, on aika mukava katsella sitä ikkunan läpi vaihteeksi. Pientä haikeutta on ilmassa kun ajattelee edesmennyttä kuumaa kesää. 




Mitkä asiat teille jäivät ihanasta kuumasta kesästä päällimmäisiksi mieleen?





The Best thing this summer (and also the worst thing) was the weather. From +27 to +32 celsius for weeks. I dont remember summer this hot in Finland in my lifetime. 

The best trink hands down was Icetee<3 with lot of ice!

The best food was fresh new potatoes and barbique and fresh salads. 

The best buy were my new sandals. I was in the middle of my vacation when I actually noticed that Im wearing same old pair of sandals every day and desperately needed a new pair for public appereances... 

The best cosmetics were Bensons toner with snail serum in it and the 100% blush stick that can be used as a liptint as well. Not to mention the herbal shampoos that I been enjoying this summer. 

The Best work I did was to paint kitchen cabinets, old garden furniture, one sofa table and such... I enjoyed that white chalky color and the Duck egg blue. 

Best things in every day was the shadowy Place where our new hammock was placed. I did take some serious naps in there...:)

Best piece of clothing was the old summer overall shorts. Very light and cooling.

The most hated thing was Wasps that came after the weather cooled down a bit. I hate Wasps more than anything!

Best summer movie was Pretty Woman. What can I say? Richard Gere is the best! If you can, watch Richard Gere movie Nights in Rodanthe some time. With Diane Lane its like the best adult love story ever made... (Trailer here)












6 kommenttia:

  1. Kiva kesäkatsaus :).

    Etelän ihmiset on siinä meitä viisaampia, että pitävät päivän kuumimpien tuntien ajan siestaa ja palaavat töihin illemmalla, kun taas vähän viilenee. Kesti jonkun aikaa tottua rytmiin omina etelän työvuosina
    (matkaopasaikoina, joista olen välillä maininnutkin), mutta oli kyllä jaksamisen kannalta hyvä juttu se, että sai luvan kanssa vetäytyä viileisiin (tai no, viileisiin ja viileisiin, mutta kuitenkin) sisätiloihin pariksi-kolmeksi tunniksi keskellä päivää.

    Ihanalta näyttää toi sun/teidän riippukeinu ja seesteisyys sen ympärillä. En yhtään ihmettele, että siinä päiväunet maistuu.

    Jos yhtään lohduttaa, niin meillä kitkettiin rikkaruohoja eilen ekaa kertaa tänä kesänä. Ja ruohokin taidettiin leikata ehkä toisen, tai korkeintaan kolmannen kerran, kun ei ole ollut mitä leikata. Kuivuus on pitänyt siitä huolen.

    Tänään oli eka aamu, jolloin ei tehnyt mieli juoda aamukahveja terassilla. Sen verran viileästi puhaltelee, mutten silti vielä mainitse sitä s:llä alkavaa vuodenaikaa, koska nyt on vasta loppukesä :).

    Iloa sinne ja täältä tulee rispektiä maalauspuuhille. Itse en ole saanut kertakaikkiaan mitään aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. En muistanutkaan tuota että olit viettänyt paljon aikaa kuumassa oppaana. Ainoa vaan että meillä Suomessa yhteiskunnan aikataulu ei oikein tue tuota siestaa... Työt alkavat jo niin aikaisin että päivän venyttäminen illasta kovin myöhään on sula mahdottomuus. Ja kodit usein kaukana työpaikasta. Jotenkin tuntuu että parin kolmen tunnin siestan jälkeen meikäläisellä vielä painaisi luultavasti uni silmää...
      Riippukeinun seesteisyydestä en oikein tiedä, taitaa olla kuvan ulottumattomissa koirien lelut ja juoma-astiat, mutta hyvät päiväunet siinä tosiaan saa. En olisi uskonut!
      Kyllä tuo nyt vähän lohduttaa että joku muukin hukkuu rikkaruohoihin. On se ihmeellistä että ensin on muka liian kuuma ja nyt kun on viileä niin on olevinaan liian viileä! Jep, ruohonleikkuuta on ollut kyllä tavallista vähemmän, huomenna olisi siihenkin tarkoitus taas ryhtyä ja iso ulkopöytä odottaa maalaamistaan. Se on ollut sateesta koste ja kuivattelee nyt vielä tuolla odottamassa valkoista maalia.
      Eipä sitä kuule täälläkään ole juuri mitään saatu aikaiseksi. Pientä käymistä vaan kotirintamalla niin kuin aina ja montaa kesää kunnostusta odottaneet pihahuonekalut ja keittiön maalaus, joka nyt ei vielä lähellekään ole kokonaan valmis... Pikkuhiljaa. Kivaa alkanutta viikkoa, toivottavasti vähän aurinkokin paistaa!

      Poista
  2. Kiva katsaus kesään ja sen parhaisiin hetkiin. Hellekausi oli ihanaa viime kesän surkeiden säiden jälkeen, mutta olen samaa mieltä, että sen johdosta jäi hurjasti asioista rästiin. Niitä tosin ehtii tehdä nyt myöhemminkin. Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Totta tosiaan, hellekausi OLI IHANA, mutta ne hommat... noh, kevväämmällä. Rästihommiin pitäisi täälläkin alkaa, nyt kun on viikko vielä lomaa. Vähän on ollut sateista, ei oikein pihahommat ole maistuneet... Ehkä se siitä. Kivaa ja lämmintä viikkoa<3

      Poista
  3. Kivat kesätouhut nuo maalausjutut.Itselläkin olisi diy-töitä,mutta taitaa jäädä ensi kesään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Maalaushommat on ihan kivoja hyvällä säällä ja nopeasti tehtynä. Minulla ei taida oikein riittää kärsivällisyys oikein paljon aikaa vaativaan remonttiin...

      Kiva Aikku kun löysit tänne kommentoimaan, oikein hyvää viikkoa, voi kun lämmin vielä vähän hellisi meitä...

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)