sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Ikuinen sisustaja - Life long path of home decoration...

Käsi pystyyn ne joilla on valmis ja täydellinen koti? Onko sellaista olemassakaan muualla kuin haaveissa tai jossain täydellisessä sisustusblogissa?

Minä räpiköin tavara- ja tyylisuossa etsiessäni tietä harmoniseen ja hyvältä tuntuvaan sisustukseen. Viime aikoina fokus on ollut valkoisessa värissä ja moni vanha erilaisista puista tehty huonekalu onkin saanut valkoisen värin päälleen. Muutenkin meillä on pitkään pyritty jokseenkin neutraaliin väriskaalaan. Valkoista, harmaata, beigeä, harmaanruskean sävyjä pääosin. Se jotenkin rauhoittaa mieltä.

Vaan viimeistään räpiköinti tulee siinä että meille on rantautunut huusholliin myös raskastekoisia tummia perintöhuonekaluja, joita on äärimmäisen työläs lähteä pintakäsittelemään ja maalaamaan. Muutenkin tuntuu vähän pyhäinhäväistykseltä käydä käsiksi ja alkaa muuttamaan 40-luvun senkkejä valkoiseksi. Niiden kohtalo on vielä vähän auki. Lisäksi meillä on kaikenlaista ylimääräistä, josta on tunnesyistä joskus vaikea luopua. Kenellä on sydäntä heittää mummon vanha keinutuoli mäkeen?

Tänään bongasin päiväunien jälkeen uuden sisustusblogin, jossa koti oli ihan täydellisen näköinen. Pelkkiä kauniita rauhallisia valkoisen, kerman ja beigen värejä. Siellä taisi olla yksi harmaa kynttilä ja hopeanvärinen lampunjalka. Ja kuitenkin kyseessä oli lapsiperhe... Siellä oli sen näköistä ettei varmaan villakoiratkaan uskaltaneet muuttaa sisään.

Kuvat saivat minut huokaisemaan syvään, meillä ei sitten ole mitään lähellekään sitä. Ei tosiaankaan. Ei edes yhtä siistiä vaikka meillä asuu vain kaksi aikuista. Toki kolme koiraa ja pari kissaa pitävät huolta siitä ettei meillä ole koskaan ihan edes täydellisen siistiä. Ja onko se tarkoituskaan? Täydellisen talon keittiössäkään ei ollut mitään viidellä keittiötasolla. Ei edes sitä yhtä pakollista basilikapuskaa joka usein kuvaukseen mukaan stailataan...
Meillä on keittiökin täynnä purkkia ja purnukkaa koska meillä ihan aikuisten oikeasti kokataan, eikä kaappitilaa tosiaankaan ole liikoja vaikka onkin kohtuullisen paljon.

Missä menee se kultainen keskitie? Olenko koskaan ihan täysin tyytyväinen? Tai mistä sen ajan nipistää maalaukseen ja remontointiin ja sisustukseen? Onko meidän koti vaan ainoa alati muuttuva ja tarpeen mukaan joustava vai onko sama ongelma siellä ruudun toisellakin puolella?Tänään meillä muutti harmaanruskea sohva vedenvärisillä sohvatyynyillä ( laitoin siis vaalean sohvanpäällisen pesuun) ja taas sisustus muuttui. Vähän syksyisemmäksi ja vähän tummemmaksi vaikka haluaisinkin tähän aikaan vuodesta kaiken valon sisään mikä on saatavilla. Perjantaina meille myös muutti punaliila krysanteemikimppu. Ja muutenkin huomaan että myös syksyn myötä pidän punaisen liilan sävyistä. Niitä löytyy niin kukkasista kuin tuikuistakin.

Ja hei, bongasin alesta valopallot, 13 euroa. Sinistä, harmaata, valkoista ja mustaa. Nalle tykkää. Ja minäkin.

Ääh. Että se siitä vaaleasta ja yhdenmukaiseta sisustuksesta. Näin vaaleaa meillä on. Ehkä sitten eläkepäivinä?Ja kyllä. Meillä on sänky keskellä olohuonetta. Odottelee siinä takan edessä että hovikuvaajan käsi parenee, jotta se saadaan kannettua takaisin vierashuoneeseen. (josta se alkukesästä kannettiin pois jottei toipilaskoira hypi tikkien kanssa) Vai kannetaankohan? Tai sitten pötköttelen siinä takan edessä ja lämmittelen tämän talven...

Ystävätär kutsuu sitä buduaarityyliksi, minä sekasotkuksi. Vaan sen tiedän että sängyn paikalla ennen olleet synkän väriset pimentävät nojatuolit saavat lähteä maailmalle. Mitä sitten tilalle? Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan.
Nimimerkillä makuuhuone keskellä taloa...


Do you know what my dream home looks like? I have a pretty good idea of it. Its light and airy and have no extra items what so ever!
And believe me, Im determend to have something like my dream eventually. Even if its after retirement.

I seem to lack the time and money to alter our home into a light coloured dream home. Or sometimes I just like to have little colors like right now. I seem to have started to like lilac for this fall and aqua (and yes I know agua is more of a spring color). I have several different covers for our sofa and now when the sand coloured ones went to washer, I chose my darker greyish brown for this fall. And ofcourse I stambled to aqua colored light balls on a Sale so I had to have something else aqua in the livingroom too. So thats why the aqua colored throw pillows.

So for now I had to wave goodbye to my sweet idea of merely lightcolored livingroom.
And yes. We do have a bed in the middle of the livingroom...

You might find that little odd, but it had to come out from the quest room for a while and now its just sitting there waiting that hubbys hand heels enought to carry it away. But since I have allready decided that the old chairs that used to be there are out, I have no idea what to put there instead of the bed? Buy new armchairs? White?

Maybe me and the bear will just lay in front of the fireplace on that livingroom bed this winter and wonder about it for a while? At least the bed is tne warmest Place in this house for the winter to come...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin...:)