tiistai 9. helmikuuta 2016

PIentä pintaremonttia ja piristystä sateeseen - Painting walls and cheer up smoothie...






Lupasin joku aika sitten laittaa vähän kuvia uudistuneesta kodinhoitohuoneesta. Olen viime aikoina ollut harvinaisen väsynyt ja hidas käänteissäni, mutta tässä piristys smoothien ja tulppaaneiden keralla niitä kuvia. 


Piristysmoothie tuli mieleeni kun makailin jauhelihakeiton ja torkkujen jälkeen sängyssä ja lueskelin noita kaikkia ihanaisia blogeja, joita tuolta sivupalkista löytyy ja mietin että mistä ihmeestä nämä ihanat naiset saavat tuon kaiken energiansa tänne sateen keskelle. Yksi tuunaa pöytiä ja parikin tekee toisten keittiöille ja makuhuoneille ihmeitä, on kevyempää ruokavaliota, uutta neuletakkia ja vaikka mitä ihanaa! Ja minä vaan torkun kuolemanväsyneenä töiden jälkeen hovikuvaajan kanssa ja mietiskelen että mistähän sitä saisi energiaa tähän sateen ja jään keskelle. Jos en ole aikaisemmin muistanut mainita niin en inhoa mitään niin paljon kuin tätä sadetta, jäisiä teitä ja synkkyyttä. Tiedän etten varmasti ole ainoa, mutta kyllä ottaa pataan ajella tuolla jääradoiksi muuttuneilla hiekkateillä ja katsella tuota synkkyyttä! Eilen oli naapuri ajanut itsensä puuhun ja tänään oli postiauto kyljellään ojassa! Ärrräpäitä tuollaisellle talvi-ilmalle... 

No, onneksi smoothie vähän piristää sentään, ajattelin jakaa kanssanne maailman helpoimman smoothie reseptin. Sanottakoon vielä että minun tehosekoittimessani/blenderissäni on lasinen kannnu, en ole varma onnistuuko jäisten mansikoiden murskaaminen muovisella? Omani on Ströme merkkinen halpismalli, jonka hovikuvaaja minulle syksyllä tilasi kun tahdoin tehdä viher- ja muita smoothieita. 

Piristyssmoothie 
(nautitaan torkkujen jälkeen) 

1 banaani
n. 2-3 dl jäisiä mansikoita 
n. 3dl mantelimaitoa
2tl hunajaa

Ihan superhelppo ja hyvä. Piristää mielenkin. 

Remppakuvia en kommentoi sen enempää, totean vain että vähän vaaleampaa piti tulla. Väri on harmaa petrooli, noin suurinpiirtein. Se on siis ihan oma sekoitus. Alkuperäinen kodinhoitohuoneen väri oli inhon vauvan vaaleansininen, josta meistä ei kumpikaan pitänyt. Sinisessä sävyssä oli pakko pysyä kun joku fiksu on sinne siniset seinälaatat pesukoneen viereen joskus aikanaan laittanut ja lattiakin on laatoitettu sinisellä. Lottovoittoa odotellessa. Ovenkahvat ovat vielä menossa vaihtoon ja pöydän alle tulivat siistit Ikean tynnyrit eriparisten ja väristen koiranruokatynnyreiden sijaan. Nyt jos joku ihmettelee miksi verhot, siksi että kodinhoitohuone on ensimmäinen huone mihin meillä törmätään kun tullaan suihkusta ja saunasta ja ilman lehtiä puissa tieltä pystyy näkemään vähän sisälle jos oikein kurkkii. Siksi yritän myös pitää kodinhoitohuoneen siistinä ja kauniina. Ei ole kiva olla saunavieraana ja törmätä likapyykkipinoon. 







ruma harmaa mattokin sai häädön
 
vauvanvaaleansininen vanha väri

Hovikuvaaja maalasi seinät, minä kun teen kuulemma epätasaista... paitsi että tuolla maalilla tulee melkein väkisin tasaista. Minä maalailin laatikot ja tarjottimen. Mitäs pidätte? 

Piristystä täältä sateesta sinne sateeseen toivottelen ja mukavaa loppuviikkoa ihanaiset<3  

Ai niin, tarttui Prismasta nuo kaksi betonista kukkaruukkua mukaan kun olivat puoleen hintaan. Ekoaineita kun olin ostamassa, eikös betoni ole melkein eko? 


We recently painted some more walls at home. I did not ever like the baby blue we had on the laundry room when we moved to this house, but it took this long to get those painted. I chose a petrol blue/grey pain since the ceramic floor is blue. Walls got new paint as did the tray and some little boxes as well. Dont worry I took the uggly grey rug away too and replaced it with more appropriate but dont have any pics of it yet. What do you think about the new color? I used chalk paint. 

I also put my favourite smoothie recepe above and some pink tulips they seem to be only things that cheers up my mind in this ever lasting rain and ice that we have here. Im just waiting to see the sun again...

Have a good week<3


10 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä. Kukat piristävät päivää aina ja tuovat kotiin sellaista kivaa kevään odotuksen tuntua.

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvä väri! Nämä kalkkimaalit ovat niin mukavia maalata ;-)
    Juuri maalasin keittiön seinän ja olohuoneen seinänpätkän!
    Kaunis kokonaisuus on kodarinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos valmistuntu rouva sisustaja! Ihania juttuja olit sinä myös loihtinut kalkkimaalilla. Minulle oli tosi yllätys kuinka helppo maali se on! Mukavaa talvista viikkoa sinne<3

      Poista
  3. Kivalta näyttää. Pienetkin uudistukset kodissa tuntuvat aina niin piristäviltä. Tuo vaaleansininen on varmaan jossain vaiheessa ollut muotia. Meidän pikkuvessassa on lavuaarin yläpuolelta seinä laatoitettu vaaleansinisin laatoin. Menee vaihtoon jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Vaaleansininen on kiva väri mutta mikä ihmeen rakkaus ihmisillä on ollut sen väriseen huoneeseen ja laattoihin?? Vaihtoon täälläkin jossain vaiheessa, mutta lottovoittoa vielä odottelen. Mukavaa talvista viikkoa<3

      Poista
  4. Huomenta täältä Pirkanmaalta! Maisema ulkona on vuorosttaan valkoinen. Samanvärinen aamusmoothie tänään nautittu. Minun vakiossani marjoja, puolikas banaani, kefiluspiimää, pari ruokalusikallista leseitä. Välillä muutama pala ananasta, välillä ei. Mukavaa vaihtelua aamupuurolle.
    Kaunis väri kodinhoitohuoneessa. Nauratti, meillä samanlaiset "hovikuvaajat", minut hyväksytään vanhaa maalia puhdistamaan ja rapsuttelemaan, mutta maalaamisen hän itse osaa tehdä omasta mielestään paremmin. Hyvää Ystävänpäivää sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Ritu<3 Vähän jälkijunassa hyvää Ystävänpäivää myös sinne! On ne kummia noi miehet, miksi maalausjäljen pitäisi edes olla tasaista??? :D Kalkkimaalilla (ainakin tuolla merkillä) tulee muuten melkeinpä väkisin tasaista. Oli tosi helppo maali. Mukavaa talvista viikkoa Pirkanmaalle!

      Poista
  5. Olen myöskin kuullut tuosta epätasaisesta maalausjäljestä, mutta hyvin on munkin työpanokseni kelvannut, kun olen sanonut, että kerran vielä arvostelee ja herra on hyvä ja maalaa kaiken itse vastaisuudessa. Hyvälle teidän pieni pintaremppa näyttää, mun uusi "meikkibuduaarini" vielä odottaa kahden seinän tapettia, mutta alkoi remppareiskaa taas enemmän kiinnosta moottorien ropaaminen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti<3 Jo, kyllä mä kohta taas maalan täällä itsekin, meillä on vähän sama vika, eteinen odottelee luvattua maalausta nyt hyvinkin puoletta vuotta... Minä olen yleensä meillä se joka tapetoi, mutta siinä on vähän sama juttu, hups ja ups kuuluvat sanavarastoon siinä hommassa. Mies on tarkempi. Ihanaa talvista viikkoa sinne, toivottavasti ei vielä ole mäet ihan jäässä ja pääsee kulkemaan!

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)