sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Neiti kevät ja muita juttuja - Spring and other stuff...







Otsikko on kömpelö aasinsilta keväiseen asuun, Sir Elwoodin duo keikkaan Porvoossa eilen ja auringon haitallisuuteen. 

Kaikki varmaan tietävät biisin Neiti kevät Sir Elwoodin hiljaisilta väreiltä. Se soi eilen duon keikalla Porvoossa ihan viimeisenä biisinä. Tykkään ko. bändistä ja tuostakin biisistä vaikkei se olekaan ihan oma lemppari, muita itselle rakkaampia biisejä löytyy bändin suuresta valikoimasta. Elwoodit ovat soittaneet liki 30 vuotta (saattaa olla 30 vuotta ensimmäisestä biisistä tänä vuonna), ja saman 30 vuotta olen kuunnellut tuota musaa, tykkään erityisesti bändin karheasta lähestymisestä ihmisen eloon ja taitavasta pianonsoitosta ja jazzahtavasta meiningistä. Ja jännä juttu, livenä vielä parempaa kuin levyltä kuultuna. Eilen tosiaan oltiin kuuntelemassa loppuunmyytyä keikkaa Porvoon taidetehtaalla ja oli kiva ilta. Jengi lauloi osan biiseistä mukana ja tunnelma oli just niin rento ja kotoinen kuin pitääkin. 

Tämä asu ei ollut päällä eilen vaan perjantaina. Kuten kuvista näkyy, meillä kevät ei ole ihan niin pitkällä kuin vaikkapa Helsingissä. Lunta, jäätä ja kuraa löytyy ihan kotitarpeiksi. Vielä siis mennään bootseilla ja haaveillaan pikkukenkien pitämisestä. Vaaleanpunainen kevytuntsika päätyi ensimmäistä kertaa päälle ja se on kuulkaa varma kevään merkki. Yhtään uutta kevätvaateostosta en ole tehnyt, joten vanhoilla mennään. Ja minusta se on hyvä juttu jos omasta komerosta riittää yhdisteltävää useaksi kevääksi peräkkäin. Takissa ei ole kaulusta ollenkaan ja minusta se on paras mahdollinen, koska silloin siihen on helppo kelin ja mielen mukaan yhdistellä erilaisia huiveja ja lopputulos on aina uusi. 




En tiedä näkyykö sinne ruudun toiselle puolelle jos tarkasti katsoo, mutta naamassa on näissä kuvissa vielä ihoteippi nenän vierellä (jatkossa siinä tulee olemaan arpi), siitä on nyt talven ja kevään aikana leikattu parikin kertaa tyvisolusyöpä. Koska talvi ja alkukevät on mennyt ihan muissa murheissa ja pitkittyneessä flunssassa, joka muuten alkoi saman tien viimeisimmän leikkauksen jälkeen en ole paljon asialle ajatuksia ehtinyt suomaan. Vastustuskyky vain sanoi työsuhteensa irti heti leikkauksen jälkeen. Tikit poistettiin vähän yli viikko sitten, mutta koska haava ei ollut ihan kiinni vielä niin tähän saakka siinä on ollut tuo teippi ja silmälasit myös painavat juurikin haavan kohdalta. Tyvisolusyöpä on onneksi "kiltti" ihosyöpä, joka ei yleensä lähetä mitään etäpesäkkeitä. Lääkärin mukaan ihosyöpä kasvoissa on lähes aina seurausta auringon säteistä, jotka ovat vaurioittaneet ihoa mahdollisesti jo nuoruudessa ja solut ovat aikojen saatossa alkaneet tekemään mutaatioita. Tyvisolusyövän synty voi kestää jopa 30 vuotta. 

Nyt kevään kasvan aurinkoaltistuksen myötä on hyvä pitää mielessä että aurinko on aina haitallista, varsinkin meille tosi vaaleille ihmisille. Lisää ihosyövästä voi käydä halutessaan kurkkimassa tuosta linkistä. 

Tästä kaikesta huolimatta, nautitaan keväästä ja sunnuntaista!





Spring is finally here, not yet try and pretty ( as you can see from the pictures) but slowly getting there. Pink is sure mark for spring. I have not purchased any new spring clothes so I had to go shopping in my own closet and found this favourite spring jacket. Not time for sneakers yet so I have been wearing mostly boots. 

During this winter I have been in small skin operation twice. If you look close enough you can see the tape beside my nose. I had  basal cell carcinoma, that is hopefully now gone completely. It had to be operated twice since it was colorless and not entirely removed on the first time. Now I am going to have a scar, but if the cancer sells are now completely gone, its worth it. Doctor said that its most likely result of being in the sun a lot as a child or young age. It takes years, sometimes even 30 years to metabolize as cancer. 

So enjoy the Spring but stay out of too much sun!



2 kommenttia:

  1. Hui mitä uutisia! Hyvä että ei sen pahemmasta ole kyse vaikka aika hurjalta se omiin korviin kuulostaa kyllä. Hyvää uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se omiinkin korviin välillä hurjalta kuulostaa ja mielikuvitus lähtee väkisinkin laukkaamaan, mutta koko kevät on ollut ympäriltä niin täynnä paljon surullisempiakin asioita että omat vaivat ovat jääneet kovin pienelle ajattelulle. Luulen että vielä se aika tulee kun itsekin vasta ehtii ajatella että syöpä tämäkin. Kivaa alkanutta viikkoa siitä ja hyytävästä pohjoistuulesta huolimatta<3

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)