keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Puhutaanko sateesta - Let´s talk about the Rain...

Tiistaina Neiti Kevät näytti taas kaikkein rumimmat kasvonsa. Tuli 0-asteista vettä ja räntää vaakasuoraan...
Eikä meiltä ole vielä entisetkään lumet sulaneet.

Sellaistahan kevät välillä on, mutta kun puolet talveakin on mennyt samoissa tunnelmissa... Globaali lämpeneminen tai mikä lie häiriö säässä teki taas talven, joka ei ihan oikeasti ollutkaan talvi. Pakasti ja satoi, suli ja pakasti ja satoi taas vähän lisää.


Tällaisena talvena olen ollut suuresti kiitollinen ystävälle liian suureksi jääneestä Didriksonin sade- /parkatakista. Väriltään tylsän tummanharmaa on sopinut sadetunnelmiin ihan hyvin ja jotenkin on viehättänyt silmää ainakin nyt kevääseen saakka. Kooltaan 46 ja tosi reilu vähän A-linjainen parkatakin tyyppinen. Talven ehdottomasti käytetyin takki on ollut juuri tämä. Eipä ole paljon toppatakkia tarvinnut.

Bongasin nyt muuten että Didriksonin takkeja saa alesta mm. Skandinavian outdoor-liikkeestä (jopa puoleen hintaan).Oma sininen Didriksonin sadetakkini jäi jo vähän pieneksi kun oli koko 44 ja on nyt samaisella ystävällä. Sekin oli ahkerassa käytössä. Näihin muuten kuuluu molempiin malleihin myös irroitettava tekoturkisreunus huppuun, joka antaa tarvittaessa lisäsuojaa päin näköä satavaa räntää vastaan. Näissä on myös piiloresorit hihansuissa, liputan ihan kympillä niiden lämpöisyyden puolesta, ei pääse tuuli eikä sade hihansuusta. Erilaisia säätöjä hupulle ja ranteille ja vyötärölle löytyy myös.
Tässä harmaassa takissa on myös kiva teddyvuori hupussa ja koko selän osalla (ihanan lämmin).Tässä takissa on pysynyt märällä säällä ihanan kuivana ja lämpöisenä, ihan ehdoton investointi kun tällaisen saa käsiinsä kohtuuhintaan.


Omasta vaatekomerosta löytyy tämän lisäksi myös useasti blogissa nähty öljykangastakki, mutta siinä ei räntäkelille lämpö riitä, sopii vähän lämpimämmän kelin sadetakiksi ja ihan kesäkelejä varten löytyy kaapista vielä kolmaskin sadetakki, jossa on sitten ihan pelkkä ohut silkkivuori. Sen verran paljon nykyään sataa että yhdestäkään en aio luopua.

Vähän tylsää, eikä kovin aina trendikästäkään, mutta arvostan käytännöllisyyttä sateella enemmän kuin ulkonäköä. Onneksi nämä nykyiset sadetakit ovat kohtuullisen tyylikkätä kaupunkimenoonkin.

Mikä vaate siellä ruudun toisella puolella on paras sadevaate?
Luulen että kun pääsen ensi viikolla vihdoin töihin, sadetakkikausi jatkuu vielä ellei ihanat kevätkelit vihdoin yllätä!This winter its been all about the rain and rain... Im not sure if its the global warming or something else, but its been raining after raining. Some snow and cold and after that rain again. If this continues the single most important item in the wardrope is going to be the raincoat. My old blue raincoat /parka is a little small so I gave it to a friend and I got her too big dark grey Didrikson´s raincoat/parka instead.

Now I have been practically living in that raincoat all winter long ( excluding the rare cold weathers) and I highly recommend these Didriksons coats if you live in Finland, Scandinavia or other places that have 0-degree rain pouring during Winter, Spring and Fall.
Warmer rainy days I mainly use my waxed coat or light raincoat but for now the warn ones are in use.

I really cant remember any winter that has been this rainy and slippery icy roads. Something is definately happening with the wheather...

Not the most beautiful or trendy, but who cares when you are taking 0-degree celsius sleet or rain horizontally?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin...:)