sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Mitä töihin päälle helteellä? - What to wear at the office when weather is too hot...













Ainainen ongelma, tai nykyään ei saa sanoa ongelma vaan täytyy sanoa että meillä on haasteita... 

No joka tapauksessa helle luo moneen omat haasteensa, jaksamiseen, nukkumiseen ja myös pukeutumiseen. Ei varmaan ole mitään sellaista one size fits all-vastausta asiaan, mutta kaikki te jotka olette ilmastoidussa toimistossa päivät pitkät (lomaa odotellessa!) tiedätte mistä puhun. Olisihan se ihkua jos voisi töihin hilpaista hellemekossa ja sandaaleissa, mutta tehokas ilmastointi todella estää sen ainakin meillä. Varpaat palelee joka päivä koko ajan ja niskaan tulee. Ja kun ulkona lämpötila hipoo +30 astetta niin pukeutumisen kanssa on ongelma... 

Korjaus tuohon äskeiseen, ei enää hivo mitään vaan meillä oli tuossa äsken vielä mittarissa kauniit +31 asteen lukemat. Ja kun tuolta tien päältä tultiin, aika tarkka auton mittari näytti tuossa Mäntsälän kohdalla +32 astetta. Ihan mieletöntä. Samalla kertaa ihanaa, varmaan varsinkin lomalaisille, jotka pääsevät jonnekin veden äärellä, mutta samalla kertaa myös kamalaa, koska ainakin minua ärsyttää se ettei helteellä jaksa samalla lailla kuin normaalikelillä.
Ja onhan tuo vähän tukalaa ja vaarallista jo varsinkin vanhuksille ja sairaille. Tosi tarkkana joutuu myös olemaan koirien kanssa etteivät itse uuvuta itseään tuolla helteessä ja mustien ja vanhojen koirien kanssa ei ole ollut oikein lenkille asiaa. 

Mutta siihen pukeutumiseen. Työpäivinä olen soveltanut viime aikoina kolmea eri komboa. Vaalea mahdollisimman ilmava t-paita, vaaleat mahdollisimman ohuet farkut (pellavahousut ovat myös hyvä vaihtoehto) ja toimistolle vaalea bleiseri, ohut neuletakki tai ilmava paitis ja poncho. Minulla on yksi juuri hyvä kashmirneuleinen poncho, jossa on sekin hyvä puoli että mikäli liikkuu julkisilla, menee se pieneen tilaan iltapäivällä toimistopäivän loputtua ja helppo kantaa mukana. 

Perjantain kombo oli kuitenkin mintun värinen bleiska, se ilmava teeppari ja harmaa ohut puuvillainen huivi ja harmaat ballerinat. Toimii minulle hyvin ja bleiseri on helppo mukana niin kauan kuin on autolla liikenteessä. 




Kotona juttu onkin sitten toinen. Lempivaatteiksi ovat tulleet vanha henkkamaukan puuvillainen shortsihaalari (aivan ihana ulkohommiin ja ilmava, harmittaa ettei tullut hankittua useampia) tai olkaimeton todella lyhyt hellemekko, jossa en siis todellakaan poistu tontin ulkopuolelle. Ne ovat mukavimmat ja parhaat helleasut ulkona olemisen ja puutarhahommiin. Ei kertakaikkiaan pysty pitämään mitään enempää päällä tuolla pihalla. 

Huomiseksi on luvattu lähes kaikkien aikojen hellettä ja kun siihen yhdistetään vielä tuleva valtiovierailu, toivotan kaikille pitkää pinnaa ja toivottavasti olette jo tai vielä lomalla ettei tarvitse täällä pääkaupunkiseudulla helteessä autossa ja ruuhkassa istuskella! 
Itsellä on vielä 5 työpäivää loman alkuun, eikä millään jaksaisi enää odottaa!

Kaunista helleviikkoa ihanaiset<3 





Finland and weeks of hot summer weather. Thats the thing... It seems like impossible idea after 2 rainy and cold summers, but it has been over +25 degrees for weeks. Even in May it was hot and today it hit all time high +32 degrees here and there is no end to be seen for this heat wave. For those who have vacation time right now (July is a traditional vacation month in Finland) its great, but how about us who sit in the airconditioned office all the time? What to wear so that you are warm enough in the cold office and not too hot outside? I have 3 solutions for that. For me they are airy white  t-shirt with blazer and white or off white jeans (linen trousers work as well too) or that same airy t-shirt with thin cotton cardigan and final choice would be to wear airy long sleeve shirt and warm cashmir poncho over it while working in the office. 

My friday outfit was mint colored blazer, airy white tee and off-white jeans and grey cotton scarf. It works for me. What works for you? 

Heat wave seems to be continuing, so Enjoy<3 




4 kommenttia:

  1. Mulle aiheuttaa haasteita se, että meillä on ilmastoimattomassa toimistossa ihan yhtä kuuma kuin ulkonakin :(. Vaikken olekaan lapsi, enkä vanhus, enkä muutenkaan kai riskiryhmää, niin kyllä alkaa jo tuntua siltä, että kuumuus sais mun puolesta hellittää, kun sitä ei pääse missään pakoon. Ei yöllä, eikä päivällä.

    Mutta vaikka kadehdin ilmastoituja tiloja, ymmärrän hyvin myös ton "haasteen" (huomaatko, että olen nopea oppimaan :)), kun kontrasti ulko- ja sisälämpötilan välillä on niin suuri. Sama oli silloin sata vuotta sitten, kun olin matkaoppaana Thaimaassa, missä ulkona oli kuumaa ja kosteaa, mutta busseissa ja hotellihuoneissa todella tehokkaat (liiankin) ilmastoinnit. Vaikka kuinka asiakkaita kannustin ottamaan retkille mukaan myös lämpimiä vaatteita, harva uskoi, mutta moni sai oikein kunnon flunssan sen oikeasti tosi kylmää ilmaa puhaltavan ilmastoinnin takia.

    Mutta ei mun pitänyt tänne nyt mitään kokonaista kirjaa kirjoittaa :). Kunhan nyt taas tota tekstiä vahingossa tuli noin paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei... Vaikka aina nurisenkin ilmastoinnista niin olisin varmaan jo pyörtynyt ilman. Miten ihmeessä jaksat? Pitäisikö vaikka harkita ilmalämpöpumppua? Meillä ei vielä ole sellaista kotona, mutta ne käyttökokemukset mitä on reissulta ja ystäviltä, ovat olleet pelkästään positiivisia. Ihme laite, viilentää kun tarvitsee ja lämmittää myös ihanasti kun on tarve. Niitä saa jo edullisemmin ja torissakin olen nähnyt. Tuntuu että hifistelijät vaihtavat jo parempiin malleihin, niitähän on kaikenmaailman sisustukseenkin jo sopivina versioina. Hintaa en niille hienouksille ole tullut katsoneeksi, viheltää suoraan ohi meikäläisen lompakon kuitenkin...

      Turistibussien ilmastoinnit on kieltämättä ihan omaa luokkaansa! On tullut huomattua joo... vaan mulla on aina joku ihme kaulahässäkkä kaulassa lennollakin koska mun tuurilla takana istuvat kääntää sen koneen ilmastointi pömpyrän kuitenkin suoraan puhaltamaan mun niskaan ja enempiä migreeneitä en toivo. Tasapuolisuuden nimissä on pakko kyllä mainita että mun migreenit ei selkeästi ole mitään lämpötilarasisteja, nyt on kolmatta päivää menossa tuosta helteestä. Ei arvaa yhtään pinnistellä, pää halkeaa... Suo siellä, vetelä täällä...

      Onneksi huomisen jälkeen kai vähän viilenee niin saat sinäkin lepoa välillä! Tsemppiä helteeseen, sinnitellään. Vaikka en jaksa itsekään sille ihan justiinsa enää hymyillä...

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)