sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Kevätväsymysta ja kuulumisia - Spring exhaustion and whats going on with life...






 Hyvää Huomenta täältä nyt hyvin hitaasti päivittyvästä blogista.

Hitaaseen päivitykseen on ollut monia syitä. Unideprivaatio ehkä päällimmäisenä. Kellojen siirto ei oikein istunut meikäläisen unimaailmaan ja vieläkin on vaikeuksia päästä ajoissa nukkumaan. Hallituksen kikyt 6 päiväisine työviikkoineen ei myöskään mitenkään parantanut asiaa. Tulisikohan tuollainen hallituksen mahtikäsky kuuloonkaan esim naapurimaassa Ruotsissa? Tuskinpa. Pentusta olen sentään vähän yrittänyt käydä kouluttelemassa. Ja vähän jo laitellut villavaatteita pesun ja nypyn poiston jälkeen ensi talvea odottamaan.






Kevät on päässyt sangen pitkälle olematta kevään oloinen yhtään. Olikohan ollut toissa aamuna  kun lähdin töihin tuossa puoli 6 aikoihin, näytti auton mittari meillä vielä pakkasta -3 astetta! Tänä aamunakin oli taas pakkasen puolella.



Nilkkureissa, lämpöisisä takeissa ja neuleissa on menty viime viikot. Eikä kuulkaa edes mitenkään erikoisen kevään väreissä vaan päälle on valikoitunut enemmän syksyisiä värejä. Mustat neuleetkin ovat olleet vakikäytössä. Taivaaltakin on tullut vettä, rakeita ja vielä kaupan päälle ukkosta! Ensi viikolla ajattelin kunnostautua ja ottaa kevään edes henkisesti vastaan ja siirtyä käyttämään keväisiä värejä. Vaaleaa ja roosaa ainakin. Jospa kevätlämpö sitten jo Vapunkin myötä saapuisi.




Nyt on menty näillä. Arkisia asuja ja arkisia asioita. Viikonloppunakin meillä on kuulkaa syöty luomukaurapuuroa. Siitä on tullut viikonloppuherkku. Ihmeellistä on että hovikuvaajakin, joka inhoaa normaalisti puuroa on pyytänyt sitä viikonloppuna keittämään kun viikolla sitä ei ehdi keittelemään.

Viikolla olen yrittänyt välillä tehdä tuorepuuroa itselleni. Syön sitä ehkä ennemmin iltapalaksi kuin aamiaiseksi. Terveellisempään ruokaan ja luomun lisäämiseen pitäisi keskittyä. Meillä alkaa olla aika paljon luomua ruokakaapeissa ja joissain ruoka-aineissa luomun ja ei luomun välillä on kuulkaa vissi ero. Kaurahiutaleet luomuna tekevät ihan eri makuisen puuron! Samoin luomukananmunat keitettynä puuron kaveriksi maistuvat paljon paremmalta. 

Minusta on ihanaa kun luomua alkaa olemaan tarjolla kohtuullisen hintaisena monessa asiassa. 


Miten siellä ruudun toisella puolella luomun koette? Saako se peukut pystyyn vai maistuuko samalta? 

Toivottavasti pääsen taas postausrytmistä kiinni nyt kun univelat on vihdoin nukuttu!

Täällä on tiedossa hyvää ruokaa ja perheen kanssa oleilua, eilen tuli siivottua koko huusholli. Ikkunat odottavat vielä pesuaan. 

Rentoa sunnuntaita ihanaiset<3 





Daylight saving time gets me every time. Messes with my sleeping cycle and I find it hard to get to sleep early enough and the quality of sleep is not the same. It takes weeks to get used to. Lately I have been so exhausted that I havent had any good ideas of outfits to post about. 

Life has been rutine, just home chores and work. However I have been taking time to train the puppy a bit. For a high energy breed she is just Super high energy! Leaving her untrained would end up in a catastrophe. 

This year Spring is late. We still have frequent frosts during the night. I cant help wondering if this summer will end up been as rainy  and cold as the two earlier summers? I still have summer clothes that I havent even touched in 2 years because its never warm enough!

Lately the oufits have been very boring and Basic. Booties, warm sweater, and jeans. Even the colors I have been choosing are bit dark. 

I promise, come hell or high water next week I will start wearing spring colors! If the Spring will not warm up, Im not waiting anymore!

Enjoy your Sunday<3 


7 kommenttia:

  1. Ihanaa, että olet vihdoin saanut levättyä ja niitä kelloja ei saisi siirtää! Luomu maistuu henkisesti jo paremmalta kaikissa mielikuvissa, joten kyllä kiitos.

    Voi tuota teidän suloista koirulia ja hänen kujeista luen innolla lisää.

    Ihanaa sunnuntaita ja peukut pystyyn, että se kevät aidosti ilmaantuu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh... Näköjään aikansa kutakin. Tänään onkin tullut vain levättyä. Ja syötyä. Tosin pakko tunnustaa että aamiaista lukuunottamatta ruoka ei ollut tänään oikein luomua... täytyy petrata siinä suhteessa. Pentusen eli Pyryn edesottamuksia varmaan kuulee tässä ihan kyllästymiseen saakka. Tuntuu että pentu pyörittää vieläkin vähän koko huushollia.

      Kevättä odotellessa aurinkoista viikon alkua<3 Toivottavasti tämänpäiväinen sade ymmärtää pikkuhiljaa hävitä auringon tieltä.

      Poista
  2. En enää edes muista kuinka monta kertaa olen laittanut nimeni adressiin, jossa vastustetaan kesäaikaan siirtymistä, mutta ei näytä tuottavan tulosta.. Ihan äkkiä en mitään sen turhempaa keksi kuin kellonaikojen siirtely, josta ei ole kenellekään todistettavasti yhtään mitään hyötyä, mutta todistettavia haittoja kyllä..

    Ja kiitos kysymästä. Aina kun on tarjolla luomuvaihtoehto, valkkaan sen (poislukien luomisitruunat, jotka homehtuu niin nopeasti, että ne ostan ihan tavallisina, koska en halua joka päivä käydä kaupassa ostamassa yhtä sitruunaa kerrallaan :)).

    Iloista vappua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäajasta tosiaan luopuisin jos voisin, ei sekään ennen aiheuttanut mitään suurempia vaikeuksia, mutta nyt tuntuu jotenkin olevan kaikki sekaisin. Kiva kun on muitakin luomun ystäviä! Meillä käytetään luomusitruunoita lähes aina. Juurikin viikonloppuna kaivoin ainakin viikon vanhan jääkaapista. Se oli unohtunut paperipussiin jossa sen kotiin olin kantanut ja siellä säilynyt hyvin. Oiskos siinä säilytysratkaisu? Paperipussi on varmaan imenyt turhan kosteuden ja sitruuna oli säilynyt hyvänä!

      Iloista vappua myös sinne<3

      Poista
  3. Tuorepuurot kuuluvat mun aamiaiseen, sillä vaikka tykkään esim. kaurapuurosta, en saa aamulla lämmintä puuroa alas. Kylmä tuorepuuro sen sijaan maistuu oikein hyvin, joskin senkin syömistä jouduin opettelemaan. Kivaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, meitä on näemmä erilaisia, syön tuorepuurot illalla kun tuntuu että aamulla pitää saada jotain lämmintä eikä kylmä oikein maistu! Aamun aloitan aina lämpimällä teellä. Lämmin puuro maistuisi, mutta sitä pitäisi herätä keittämään lähes keskellä yötä, teellä ja voikkareilla mennään arjet... Viikonloppuherkkuna lämmin kaurapuuro!

      Kivaa vappua myös sinne, toivottavasti ei sada niin paljon kun on lupaillut!

      Poista
  4. Mä teen aamupuuron niin, että laitan yöksi jo hiutaleet ja veden lautaselle. Aamulla lisään vähän maitoa ja lämmitän mikrossa, ei ihan kauhean paljon häviä keitetylle! :) En itsekään jaksa aamulla alkaa väsäilemään sen kummempia. Jos en syö puuroa niin sitten maustamaton jogurtti marjoilla tai hunajalla ja siihen sekaan pellavansiemenrouhetta. Ostan luomua, mutta kaikista eniten tuen lähiruokaa, koska tiedän että se on monesti yhtä laadukasta kuin luomu. Luomu-merkki on pientuottajille kallis, sillä sen käyttö maksaa erikseen. Monella maitotilalla mitä tunnen kasvatetaan lehmille muunmuassa oma rehu ilman säilöntäaineita, mutta eivät ole luomutiloja koska eläinten määrä ei esimerkiksi riitä korvaamaan luomu-merkin hintaa :) Ja mitä vähemmän lehmiä on sitä enemmän niiden henkilökohtaiseen hoitoon voidaan keskittyä. Maistan itsekin kyllä eron lähitilan kananmunissa ja kaupan perusmerkkien välillä.
    Hyvää ja aurinkoista maanantaita! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin...:)