sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Pyjamapäivää hyggeä, vesisade ja pizza - Pajama day, hygge, rain and pizza...


Laiskuus täällä senkun jatkuu, tänään tuli pidettyä pyjamapäivä. Ei mitään extratekemistä, hovikuvaaja puhki pientä pihalaattojen kuljetusprojektia (laitetaan pihalle vähän lisää laattoja, näitä projekteja täällä riittää aina) ja minä vaan laiskottelin ja söin taloon kummasti itsestään kulkeutunutta pitzzaa. Laittelin rauhassa kulmia ja kynsiä ja lueskelin. Lakkasin kynsiä ja hyökkäsin nälkäisenä perhepizzan kimppuun. Joskus tämmöinen laiskottelupäivä tekee ihan hyvää. Olin sentään eilen aika puuhakas, tein työpäivää tökkivillä ohjelmilla ja sen jälkeen viikkosiivous kotona ja takaisin työpöydän ääreen purkamaan kerääntynyttä työruuhkaa. Aika myöhään saakka puhkin, siksi soin itselleni ihan virallisen laiskottelupäivän. 

Viime aikoina olen tehnyt paljon kasvisruokaa ja joskus se hieman potkaisee persuuksille nälän ja erilaisten himotusten muodossa. Ostin joku aika sitten Vege-lehden kaupasta ja siinä on jos jonkinmoista reseptiä, osa on hyväksi todettu (vähän työläitä kun kaikkea raastetaan ja pilkotaan hirmumääriä) ja osa on vähän ehkä kökköjä. Omituinen juttu kirjassa on se ettei missään reseptissä ole perunaa.. Hiilarimääränköhän vuoksi? Peruna on mun suurta herkkua ja sen huomaan heti kun sitä ei vaikka viikkoon saa, niin siihen tulee himo. Rakastan perunaa ihan missä muodossa vaan, viime aikoina on kyllä ollut vähän vaikea ajaa meidän lähimmän grillikiskan ohi, koska sieltä saa ehkä maailman parhaat isot maalaisranskalaiset. Niissä on kuori mukana ja ne maistuvat ihan taivaalliselle... Meillä on jo vitsikin kotona siitä että alkaa mulla kulmahampaat näkyä jos menee tarpeeksi pitkään ettei jääkaapista löydy "pelunaa"... Hovikuvaaja joskus hemmottelee keittämällä perunaa ja hakemalla kaupasta graafi- ja kylmäsavulohta. Ai vitsit miten hyvä yhdistelmä Jäämeren salaatilla höystettynä. 

Siis takaisin pyjamapäivään. hervottoman kokoinen pizza. Ei siis jaksettu kahteen pekkaan sitä edes syödä, mutta joskus vaan pitää saada roskaruokaa ja lasi viiniä. Hyggeiluaika ja kynttilöiden polttamien on siis tänään virallisesti avattu. 
Ja villasukka-aika. Sain anopilta kesällä ihanat omakutomat villasukat ja nyt on ollut ensimmäiset villasukkasäät sisälläkin. 

Ihanaa viikonloppua, syökää hyvin ja rentoutukaa<3 
Today has been a pajama day. I actually have been wearing pajamas all day long. Yesterday I was productive untill late night so I rewarded myself today with total relaxation and hygge and hubby picked up a huge pizza for us. There was pizza and wine in candle light and then long naps after that. Sometimes pajama day is just what you need. No rush, no cooking and not in a hurry  to go or do something. 

Now its officially autumn, its been raining all day and sitll is. I actually wore woolsocks for the first time. You know. Its that time of the year when you can wear your woolen socks, eat pick up pizza and  and cuddle up to a sofe corner to watch your favourite movies. And dont forget to light the candles. Hygge is all about the atmosphere. 

Enjoy and Relax<3 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin...:)