keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Pionien aikaa ja kuulumisia - Peony time and regards...


Terveisiä sairastuvalta! 3 viikkoa mennyt leikkauksesta, leikkaus meni suht hyvin jossei lasketa sitä että kesken kaiken piti nukuttaa kun pelkkä spinaalipunktio ei estänyt tuntemasta ja polvi on paranemassa kaiketi ihan suht aikataulussaan. Leikkauksessa sieltä löytyi vähän ylimääräistäkin risaa mm. sentin kokoinen irtopala, joka ei missään kuvissakaan näkynyt. Paljon rasitusta polvi ei vielä kestä, kipu pitää minunkinlaiseni hosuheikin aika rauhallisena. Tänään on ensimmäinen tsekkaus sairaalan fysioterapautilla ja uudet jumppaohjeet. Kaiketi kepeistäkin pääsee kohta jo eroon. 3 viikkoa on mennyt oikeastaan nopeasti, ensimmäinen viikko oli tietysti pahin kaikin puolin, unet jäivät 1-2 tunnin pätkiin kipulääkkeistä huolimatta. Nyt sentään jo nukkuminen sujuu yleensä aika hyvin. Kodin ulkopuolella olen käynyt 3 viikon aikana kokonaista 2 kertaa. Molemmat käynnit polveen liittyviä, haavahakasten poistoa ja reseptin hakua, joten ihan vielä ei ole uusia asukuvia luvassa. Täytyy kyllä sanoa että verkkareissa asuminen alkoi jo kyllästyttää, onneksi sentään tuli shortsikelit ja ilma vähän lämpeni ja pääsee istuskelemaan pihalle koipi ylhäällä!


Päivät koostuvat jumpasta (jumppa muuten aloitettiin leikkausta seuraavana päivänä, aika julmaa oli tuo alku), levosta, venyttelystä, pienistä arjen askareista (kaikki tekeminen sujuu hermostuttavan hitaasti) ja aikalailla tämä oleminen on vielä vähän yksitoikkoista. Tosin kirjat, Netflix, käsityöt ja telkkari pitävät huolta siitä ettei aika tule pitkäksi.Hovikuvaaja on toimittanut viimeiset 3 viikkoa oikeastaan hovipalvelijan/siivoojan/kauppalähetin/sairaanhoitajan virkaa oto:na, yksin tästä ei olisi selvinnytkään. Kepit ja kipeä jalka ei todellakaan ole mikään helppo yhdistelmä kun pitäisi jotain tehdä. Muutamat kiukun ja turhautumisen puuskatkin on tässä ajassa tulleet. Onneksi sentään kesäkeli tuli ja pionit kukkivat, niitä on ihana tuoda sisäänkin. Jotenkin pioni kaikessa komeudessaan on vaan niin kaunis! Pionit ovat päässeet koristamaan keittötä ja olohuonetta, kodinhoitohuoneessa on päivänliljoja maljakossa. Tällä kertaa kuvat siis kovin sisustuspainotteisia. Mitä sinne ruudun toiselle puolelle kuuluu? Toivottavasti olette päässeet nauttimaan näistä kesäkeleistä?

Its been 3 weeks since my knee surgery. My ACL was completely replaced with replacements from my thigh and calve. The surgery went quite well and the recovery is going slow but good. I have been stuck at the house for 3 weeks now and days just go by with knee exercise, rest, some light chores and lots of reading, knitting and watching Netflix. The pain is still present so it keeps me in place, too much walking and standing is not allowed yet anyway. I have been wearing lounge pants and shorts for weeks now so no todays outfits for a while yet. Instead I took some photos from the home. Peonies are blooming right now so its nice to get them inside too to chear up the house a little. Peonies are just so beautiful and the scent is so good. How have your summer gone this far? I hope you have enjoyed the warm weather that we finally got!


14 kommenttia:

 1. Kiva kuulla sinusta ja ennen kaikkea hyvä kuulla, että kaikki on kunnossa ja toipuminen etenee hyvää tahtia. Tsemppiä sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Dahlia<3 On tämä toisina päivinä kaikkine jumppineen aika rankkaa, kannustus tulee ihan tarpeeseen.

   Poista
 2. Hiljaa hyvä tulee, kyllä se siitä :) Onneksi on ihanat kesäpäivät , toivottavasti saat niistä nauttia polvesta huolimatta ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anneaulikki<3 Onneksi jumpan lisäksi voi myös istua välillä pihalla koipi tyynyjen päällä!

   Poista
 3. Kiva kuulla Sinusta ja kiva kuulla, että kaikki hyvin! Arvasinkin, että siinä menee aikaa, vaikka en hoitoalan asiantuntija olekkaan. Olen käynyt päivittäin kurkkaamassa blogiasi. On kyllä ol,ut mukava katsella vanhoja kirjoituksiasi. Ja samalla huomata, että olet muuttunut todella eduksesi parissa vuodessa. Olet minuakin innostanut. En ole juurikaan tilannut vaatteita netin kautta, nyt olen siitäkin innostunut ja hyviä löytöjäkin tehnyt, kiitos mallistasi (Matkimista suorastaan:-) ) olen löytänyt uudelleen huivit, siihen syynä myös viileä kesäkuu. Olin aiemmin oikea huivifriikki. Nyt kun en ole enää työelämässä, enkä "konttorirotta myös" niin huivit jäänyt väkisin vähemmälle. Samoin olen innostunut pöyhimään kirppiksillä vaatteitakin, aiemmin olen vain katsellut romuja, lasia jne. Muutaman kiva löydönkin olen tehnyt, vaikka isommalle vaikeampi löytää mitään kirppiksiltä. Kysyit, mitä ruudun tänne puolelle kuuluu, että pitkä vastaus tuli, sorry. Kaikkea hyvää Sinulle, hiipimistä vielä keppien kanssa, toipumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kässäritu<3 Aikaa tässä todella tuntuu menevän ja kärsivällisyyttä vaaditaan. Kiva kun olet saanut iloa blogista ja siitä on ollut inspistä. Blogin tarkoitus onkin ollut alusta saakka se että me "taviksetkin" voidaan oppia ja löytää uutta iloa pukeutumiseen. Ei tarvitse olla langanlaiha tai muuten kaunis nauttiakseen ja saadakseen iloa vaatteista ja pukeutumisesta. Mukavaa kun olet sinäkin tehnyt löytöjä kirppikseltä, se jos joku on ekologista ja minä ainakin saan siitä hyvän mielen ettei kaiken tarvitse olla uutta! Täällä hiivitään jo vähän ilmankin keppejä, mukavaa kesän jatkoa sinulle!

   Poista
 4. Kiva kuulla, että kaikki on mennyt hyvin ja toipuminen on hyvällä mallilla. Hyvää kesän jatkoa ja tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Belladonna<3 Tsemppi onkin tarpeen. Aurinkoisia kelejä toivottelen sinne!

   Poista
 5. Pikaista paranemista edelleen :-)
  Kiva kuulla, että olet patanemaan päin. Uskon, että aika käy välillä pitkäksi, onneksi on kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva Kivitikka<3 Ei se niinkään haittaa että aika tulee välillä pitkäksi, se ettei pysty tekemään kaikkea hyödyllistä taitaa enemmänkin vaivata... Kesällä puuhaa olisi niin paljon, kun vaan pystyisi, pikkuhiljaa onneksi enemmän ja enemmän pystyy tekemään...

   Poista
 6. Paljon tsemppiä ja terkkuja. Ihana pioni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Funky and Fifty<3 Pionit ovat ihania! Saisivat kukkia vaikka koko kesän minun puolestani, on ne vaan niin kauniita!!

   Poista
 7. Parantele itsesi nyt kunnolla. Susta tulee varmasti joku superfitness-nainen, kun päivättäin siellä jummpailet ;) Ja positiivisen ajattelun kurssilla varmaan käskettäisiin suhtautua asiaan niin, että ensi kesä on todennäköisesti paljon helpompi :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos PauMau<3 Et uskokaan kuinka naulan kantaan tuo meni! Juuri tänään mietin hikisenä kuntopyörän selästä taas kerran kavutessani että tämähän on kuin jokun urheilijan elämää, treeniä tässä, lepoa tässä, jäitä tässä, kevyt lounas tässä ja taas treeniä tässä...:D Toivottavasti urheilijoiden elämä ei kuitenkaan ihan näin jäykkää ja kivuliasta koko ajan ole...:) Ensi kesän on PAKKO olla helpompi!

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)