sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Helleaaltoa ja kesäflunssaa - Heat wave and summer flu...
Noidannuoli. Kesäflunssa. Helleaalto. Siinä tämän viikon saldoa ruudun tältä puolelta. Tämä kaikki on pitänyt minut tehokkaasti tämän viikon pois blogimaailmasta. Mietin tätä postausta pitkään ja hartaasti kun en haluaisi negatiivisia asioita täällä toitottaa, mutta joskus niitä vaan elämässä tulee vastaan ja tämä viikko on ollut takkuistakin takkuisempi. Alkuviikko meni huonekaluja pitkin kiipeillessä kun selkä päätti sanoa työsuhteensa totaalisesti irti. Luultavasti osasyynä on tuo leikatun polven kanssa toispuolinen kävely, joka tietysti rasittaa selkää ja muuta kroppaa. Selkä on pitänyt tehokkaasti pois tietokonehommista ja kaupan päälle sain vielä hovikuvaajalta kesäflunssan. Kuka saa flunssan 32 asteen helteellä?!

Helle on näkökulmasta riippuen hellinyt tai piinannut meitä tämän viikkoa. Lämpö tuntuu jakavan mielipiteitä aika tehokkaasti, minulle riittäisi vähän vähempikin lämpö ja pienessä kuumeessa helle tuntuu vieläkin tukalammalta, onneksi sentään yöksi viilenee. Tämä helleaalto sai kuitenkin jo minutkin taas kaivamaan esiin kaapista aurinkosuojat ja olkihatun. Olkihattua parempaa auringonsuojaa ei ole olemassakaan, se suojaa auringolta kätevästi ja varjelee samalla silmiä liialta uv-säteilyltä. Muutaman auringonpistoksen jälkeen olen oppinut läksyni ja pihatyöt ja muut hoituvat kyllä hattu päässä. Taisi olla viime kesänä viimeksi kun unohdin laittaa mitään päähäni helteellä nurmikkoa tuntitolkulla leikatessani ja sain auringonpistoksen tai miten sitä nyt haluaa nimittääkään. Oireet (päänsärky, huimaus, pahoinvointi, kuume) eivät ole kovin mukavat, joten muistakaa ihmiset helteellä hattu ja aurinkosuoja! Hatut ovat taas muotia, olkihattuja on moneen menoon, ihanan keveitä ja kauniita. 


Viikkoon on onneksi mahtunut muutama positiivinenkin asia sairastelusta huolimatta! Leikkauksen jälkeen tuli tietysti muutama kilo lisää painoa, mutta nyt ne tuntuvat hävinneen jonnekin. Rankka kuntoutusjumppa on varmasti osasyynä siihen että painoa ei ole kertynyt lisää. Tai ehkäpä helle on vienyt nesteet mennessään? Tätähän piti tietenkin jo iltacappuccinon kanssa juhlistaa pienellä italialaisella tuulihattu jälkkärillä. Profiteroles ovat nuo Lidl:n pienet pyöreät tuulihatut kermatäytteellä suklaakastiikkeessa nimeltään. Ihana eikä todellakaan mikään kevyt herkkupala...:)

Lueskelin tuossa blogeja sairastaessani ja huomasin että aika moni bloggaaja katsoo jo syksyyn päin asujen muodossa. Onpa postilaatikkoonkin tullut jo muutama syyskatalogi. Itse en ole vielä jaksanut kovin syysvaatteita ajatella kun tuntuu ettei ole kesävaatteitakaan vielä ehtinyt käyttää kun on joutunut kotona vielä olemaan suurimmaksi osaksi. Lähikauppareissullakin päällä oli Vero Modan puuvillamekko, jossa olen hellepäivät suureksi osaksi viettänyt. Polvi on vielä turvoksissa, eikä toimi ihan niinkuin pitäisi ja aika rumat arvet siihen jäävät, mutta arvet ovat vaan elämää. Ensi viikolla on seuraava sairaalakäynti.

Jotenkin tämä helle saa ajatukset kyllä jo kääntymään viileämpiin ilmoihin, mutta nautitaan nyt sentään vielä kesästä! Toivottavasti siellä ruudun toisellakin puolella pärjätään helteen kanssa ja on vielä tälle kesälle vapaita jäljellä!

Its been a while since the last post here. I had a catastrophic week in all and all. Firt my back failed and then I got a summer flu from somewhere. Who gets a flu in the middle of a heat wave? Its been +32 celsius yesterday and today and Im sneezing and having a fever. Well I guess sometimes the life just throws things at you... The knee is still sore and swollen but I have visited the nearby store couple of times and Im glad I bought this dress in the beginning of the summer. Its been my favourite outfit during the heat wave. Easy to wear and goes with anything. The scars in the knee look anything but pretty, but thats just life. Im still on sick leave and next week its the next check up in the hospital. Im hoping that the doctor will say that its healing on schedule.

I gained couple of pounds after the surgery but amazingly they are gone now and ofcourse it had to be celebrated with italian desert called Profiteroles. Chocolate and cream...:) Great with a cup of cappuccino! Hopefully the weather will turn little cooler soon. Enjoy your week!10 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista sinulle!
  Helle ei ehkä ole niitä kivoimpia aikoja sairastaa, jos nyt mikään sää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva Kivitikka. Helle on todella vähän hankala kuumeen kaveri, mutta flunssa pikkuhiljaa häviämässä. Aurinkoisia kesäpäiviä sinne!

   Poista
 2. Pikaista paranemista rankan viikon jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Belladonna<3 Aurinkoisia kesäpäiviä sinnekin!

   Poista
 3. Plajon jaksamista ja pikaista paranemista! Ihana asukokonaisuus :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan kesäisiä kuvia huolimatta harmeista! Pikaista paranemista toivottelee se toinen, joka sen flunssan sai näillä helteillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikaista paranemista myös sinne! Toivottavasti aurinko ajaa flunssan tiehensä.

   Poista
 5. Kiva taas kuulla Sinusta ja toivottavasti kesäflunssa ja selkävaivat ovat jo ohitse. Kiva mekko ja olkihattu. Olkihattua minulla ei taida ollakaan, olisikin mukava vaihtoehto lipalle tai lippiksille joita pidän pihahommissa tms. Minä myös olen oppinut suojaamaan niin pääni kun kasvonikin auringolta. Sama täällä syksyn vaatteet jo hieman mielessä, mutta mitään en ole vielä asian eteen tehnyt. Mukavaa loppukesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KässäRitu<3 Mukavaa loppukesää myös sinne!

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)