sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Pienillä asioilla luksusta arkeen - Making luxury feeling with small things...


Heipat ruudun tältä puolelta pimeän sunnuntaiaamun merkeissä. Vieläkään ei ole tiedossa asupostausta, meillä on niin eri aikataulut hovikuvaajan kanssa arkena että kohdataan lyhykäisesti vain nukkumaanmenoaikaan. Aamulla kun lähden, muu perhe vielä nukkuu ja kun hovikuvaaja tulee töistä, olen jo menossa nukkumaan. Onneksi on sentään vapaat viikonloput. 

Täytyy ottaa jalusta käyttöön kunhan päivä tuosta hieman pitenee ja valoistuu. Vihdoin alkaa olemaan valoa ja inspiraatiotakin asuihin. "Talvi" on mennyt aika lailla perus seteissä, joista suuren osan olette jo ehtineet nähdä. 
Edellisissä postauksissa tarinoin siitä miten meillä myllättiin huonejärjestystä tuossa marraskuussa kun äiti majoittui tänne. Vielä jäi kertomatta mitä tapahtuikaan meidän vanhalle pienelle makuuhuoneelle. Valon vähyydestä johtuen kuvat eivät ole ihan  parhaita mahdollisia, pahoittelen. Pitäisi investoida parempaan kuvauskalustoon, se vaan ei ihan halpaa lystiä ole. Vanhasta makuuhuoneesta nimittäin tuli minulle uusi työhuone! 


Ekan kerran aikuiselämäni aikana minulla on oma työhuone, jonka olen itse sisustanut mieleiseksi, joskin kaikki huonekalut olivat jo olemassa. Ensimmäisen kerran minulla on myös oikea työpöytä, jonka ääressä kirjoitella ja laatikoissa tarvittava käden ulottuvilla. Ihana fiilis. Oma juttu ja paikka. Pöytä on ostettu syksyllä Torista 20 eurolla. Koristevalo maljakossa joka tuo ihanan valoisaa ja kaunista fiilistä on euron hopealanka ledeillä. Nojatuolikin on aikanaan Torista käytettynä ostettu, maksoi muistaakseni 50 euroa. Kirjahylly on Ikean liki halvin malli, ajaa asiansa tosi hyvin, nojatuolin vieressä valmiina kaikki lempikirjat, ei tarvitse pidemmältä haeskella. Jalkalampun valossa näkee lukea ja kutoa. Rahi on eteisestä päätynyt hetkeksi tänne, mutta tarkoitus olisi löytää jostain tähänkin huoneeseen oma rahi. Rahit vaan on ihan jäätävän hintaisia, en ole koskaan ymmärtänyt miten rahi voi maksaa saman verran kuin halpa sohva??? Lipasto on varmaan 20 vuotta vanha mäntypuinen, joka on maalattu muutama vuosi sitten kalkkimaalilla valkoiseksi, pieni kukkapöytä on osa sarjapöytiä jotka on aikanaan bongattu Porvoon kirppikseltä. 

Työtuolikin on saatu. Se oli pitkään piilossa häpeämässä rumaa sinistä väriään, kunnes hovikuvaaja sen minulle kaikista purkin pohjalta sekoitetuista kalkkimaaleista tehdyllä jämävärillä sen maalasi. Olin kokonaan unohtanut että kalkkimaalilla voi maalata myös kangasta. Tämäkin tuoli on nyt ollut käytössä maalattuna monen monta kuukautta, eikä maali edes halkeile. Pinta on vähän kovempi kuin normaalissa kankaassa, mutta työtuolissa se ei yhtään haittaa. 
Jopa verhotkin löytyivät valmiina kaapista. Olin jossain vaiheessa kuvitellut kaipaavani lyhyitä verhoja jonnekin ja ne olivat unohtuneet liinavaatekaappin. Kirjoituspäydän takana ei haittaa että ne ovat lyhyet. Piirongin päällä olevan pienen valaisimen olen ostanut 17 vuotta sitten silloisesta lähikaupasta. Se istua kökötti hyllyllä deodoranttien ja vessapapereiden vieressä. Kauppakin oli silloin vielä meidän olohuoneen kokoinen.Lemppari on myös alle kympin tähtihuopa, johon välillä iltaisin kääriydyn nojatuolissa. Kaikki tämä tuntuu itselle tosi luksukselta, vaikka on hyvin edullisesti sisustettu huone. Luksusfiilistä saa aikaan myös edullisesti. Kaikista huoneen sisutuselementeistä tykkään ehkä eniten tuosta yhden euron valolangasta maljakossa.


Kivaa sunnuntaita sateesta huolimatta<3 We re-organized our rooms at the house couple months back. The old Small bedroom is now my study and Im simply loving it! My own working table, armchair, bookcase whole sebang of my own stuff. I feel like a child in a new room. Best of all? Everything was allready at the house, just had to organize. Chair and the working chair are second hand. So is the working table. Drawer is 20 years old, I simply painted it white few years ago. Originally it was the color of pine tree. 
Oh, now Im enjoying my spare time here. 

Have a Great Sunday<3

4 kommenttia:

 1. Kaunista on ja hienosti kuvista näkyy. Oi oma työhuone on ihan luxusta, onnea uudelle työhuoneella ja näyttää vielä todella kivalta.

  Mukavaa uutta viikkoa Sari. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Vaikka viikko melkein jo taas ehti vierähtää kaikessa kiireessä. Oma ja omannäköinen työhuone on ihan paras paikka! Ajatuskin tuntuu kulkevan paremmin kun sisustus on jotenkin niin rauhoittava ja poissa on ylimääräiset tavarat ja paikalla vaan se mitä itse tuntee tarvitsevansa. Rauhallista ja kivaa uutta viikonloppua<3

   Poista
 2. Ihastuttava paikka olla ja touhuta. Inspiroitua. Löytää luksusta omasta kotoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Kyllä tämä todella tekee mielen iloiseksi ja vähän nöyräksikin kun on onni tämän kaiken kuran ja pimeyden keskellä myös tilaisuus vetäytyä omaan rauhaan missä silmä ja ajatus lepää. Ihanaa viikonloppua ja kiva kun kävit kommentoimassa<3

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)