tiistai 1. tammikuuta 2019

Poikatukka ja ruskeaa neuletta - New hair and brown knits...
Ihanaa ja tunnelmallista alkanutta vuotta 2019 <3

Oli tarkoitus kirjoittaa postaus jo eilen, mutta vanhan vuoden viimeinen ilta olikin sitten omistettu hitaalle hernesopan keittelylle, koirien hoidolle ja aika tavalliselle illalle siitäkin huolimatta että oli uudenvuodenaatto. 

Uudenvuodenaatot on pitkään meillä vietetty eläinten ehdoilla, ennen oli paukkuarka koirakin joukossa, mutta vaikka ei enää olekaan, niin tuo vuoden vaihtumisen paukutus ei ole kovin kivaa lemmikeille koskaan. Niiden vuoksi meillä ylipäätään valvotaan vuodenvaihteessa kun iltaruokaa saavat vasta kun pahin paukuttelu loppuu ja sen jälkeen vasta ulos. 

Huomasin että nyt kun pitkästä aikaa keittelin pakkasessa olleesta kinkun potkasta hernekeittoa, niin se oli aika kivaa ja vitsit miten hyvää keittoa tuli! Ajattelin tehdä siitä ihan perinteen. Juhlimisesta en enää niinkään välitä, juhlikoot ne joita juhlituttaa. Nuorena tuli juhlittua ihan omiksi tarpeiksi. Vuosi vaihtuu kerran vuodessa, toinen toivottavasti aina parempi vuosi seuraa sitä. Joulun jälkeinen flunssa on myös vähän verottanut voimia, kun paukuttamisen vuoksi joutui valvomaan niin ei meinannut millään jaksaa herätä aamulla. 

Jonkinlaista kriittistä ikäjuttuakin pukkaa, koska kun summasin itsekseni mennyttä vuotta, huomasin katsovani nykyistä maailmanmenoa Suomessa hyvinkin kriittisellä silmällä. Ei siitä sen enempää, en vaan monta kohtaloa nähtyäni usko siihen että Suomessa on maailman paras yleinen terveydenhuolto saatikka edes millään lailla hyvä maan johto. Moni asia on hyvää ja ihanaa, mutta ei ne lasivillassa ympäri vuoden kasvaneet tomaatitkaan mitään maailman parhaita ole...  

Ihan uteliaisuuttani kysyn että mikä teidän mielestänne Suomessa on parasta?
ja mikä pahinta? 

Ja nyt ei mitenkään asuun liittyvien asioiden parista asuun. Ruskeaa neuletta pukkaa. Tuollaista vähän harmahtavan ruskeaa, joka on ruskean sävy joka sopii lähes kaikille, niin blondille kuin tummallekin. Olen joskus yrittänyt ruosteenruskeaa joka on todella kaunis väri, mutta ei sovi tähän kalpeaan nassuun mitenkään päin. Harmaan ruskeasta on tullut siis mun musta. Se on helppo väri, lohtuväri, lämmin ja kotoisa. Viihdyn. Usein se tulee yhdistettyä valkoiseen kontrastin vuoksi. 

Hiuksista näkee että anoppi kävi kylässä... Ihanaa, sillä olin jo tuskastunut pitkäksi kasvaneeseen malliin, aika lyhyt melkein poikatukka toi ilmeeseen vähän piristystä.Siinä lyhykäisyydessään vuoden vaihteen kuulumiset. Joulun pyhät vain oleiltiin ja arvottiin seuraavan päivän säätä. Ihmeellinen keli. Pakkasta, vettä, pakkasta, vettä... Onneksi oli pakkanen ja ihana luminen maisema jouluaattona, kaunein jouluaatto moneen vuoteen. 
What can I say? Apparently brown is my black. I love brown knits year after year and my favourite is to combine brown with white. (or in this case off-white). Warm brown knittet scarf, and warm cashmere sweater. Easy and comfortable. I hope your Christmas was as good as mine, we went to  Christmas dinner at mothing-in-law´s Place and rest of the Christmas we spent an home. Lots of good food and rest. 

New Years Eve we stayed in with the dogs and I did some traditional finnish  (and swedish) peasoup. Almoust nothing left of that soup anymore... 

Happy New Year<3 


4 kommenttia:

 1. Parasta on neljä vuodenaikaa ja tietty tunnollisuus ja ei harjoiteta turhaa small talkia, suomalainen pitää sanansa. Ikävintä on sellainen tietty kyttääminen ja ei suoda ihmisille hyviä asioita, kun se on tietty itseltä pois.

  Ihanaa uutta vuotta Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia<3 Toivottavasti vuodesta 2019 tulee kaikille meille ihana vuosi ja kaikki neljä vuodenaikaa antavat parastaan! Kaunis lopputalvi ja lämmin kevät olisi toivomuksissa...

   Poista
 2. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva<3 Jouluna oli niin ihanan kaunis keli, tuli kuvattua maisemakuvia pitkästä aikaa.

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)