sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Vanha ovi - Old door...




Hovikuvaaja halusi välttämättä hakea vanhan pulpetin ja sivutuotteena kuvan vanha ovi muutti meille. Pitkään olin haaveillut vanhasta ovesta ja nyt se yllättäen sitten löytyi. 






En tehnyt ovelle ennen sen sisään kantamista oikeastaan muuta kuin kävin läpi teräsharjalla sen nurjan puolen jota ei ollut vielä käsitelty. Joku viisas on joskus sanonut että vanhoja ovia tai ikkunoita ei saa hiekkapaperilla hioa, se avaa niiden pinnan kosteudella ja tekee pinnasta pehmeän. Mieluummin kuulemma rapsuttelee kaapimella ja teräsharjalla. Tuo nyt näkyvillä oleva puoli oli käsitelty vahalla jo ennestään. 






Oven myötä tulikin äkkiä pieni pakkomuutos olohuoneeseen. Ikkunanurkka meni uusiksi, siinä ollut lipasto pyöräytettiin vasten ikkunaa ja ovi sai kaipaamansa seinäpaikan. Lipaston päälle löytyi myös kirpputorilta kivan vanhanaikaisen näköinen radio. Radiossa on se hyvä puoli että siihen saa kytkettyä piuhan suoraan puhelimesta eli siinä pystyy soittamaan myös puhelimessa olevia soittolistoja. Kiva lisä, sillä en jaksa itse paljon radioa mainoksineen kuunnella. 

Jotenkin viime aikoina sisustus on selkeästi "vanhentunut" eli kaikki vanha ja vähän rosoinen on löytänyt tiensä meille ja tuntuu siltä että jes, tämä on se juttu!




Ovi on kiva sisustuselementti ja siihen saa kivasti ripustettua myös sisustusvalot. Meillä harvoin iltaisin pidetään päällä mitään muuta kuin välttämättömät valot ja sisustusvaloista tulee kiva Hygge-tunnelma. Tykkään. Lisäksi ovi herättää ajatuksia, miettii välillä minkälaisia ihmisiä siitä on vuosikymmenten saatossa kulkenut ja missä se on mahtanut alun perin olla. Mitä salaisuuksia se on kuullut pitkän elämänsä aikana. 




I have searched for an old door for a while now and in the summer I found it, or it rather found me. We were picking up an old schooltable and chairs when the seller kinda insisted that I would buy the door as well since he didnt have a Place for it anymore. I have no idea how old it actually is but I would say about 70-100 years. But that is just a quess. 

I like it as a decoration element. Its beautiful, and it raises guestions where it has originally been and what kind of people have walked through the doos? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin...:)