maanantai 31. lokakuuta 2016

Maanantai-inspistä - Monday inspiration...








Mistä inspiroiduin juuri nyt?

- Lumenen nudesta kynsilakasta, jossa on minun mielestäni maailman paras sävy nimeltään "Teeruusu".

- Ëlloksen juuri ilmestyneestä sisustuslehdestä. Siinä on ihan jumalaisen kaunis kansi ja maailman kauneimpia sinisiä sävyjä! Miten ihmeessä ihminen voikin innostua syksyllä sinisestä sisustuksesta??? Vähän pöhköä. Olen niin luullut etten ole ohimenevän sisustusmuodin vietävissä. Mutta tuo sininen sävy mikä kannessa on, se on ollut pitkään lempparilistalla... Sopii sitä paitsi valkoisen ja harmaan ja kaikkien neutraalien kanssa. Ainakin uskottelen itselleni niin...

- Vanhasta ihkusta "ikääntyvän" huulipunasta jonka löysin ööh... harmaan takin taskusta kevään jäljiltä... Ja juu, ihan oikeasti, huulipunassa lukee että tarkoitettu IKÄÄNTYVILLE huulille. Siltikin se on ihanan hoitava. Tykkään.

Ja tietysti tuosta ikuisesta kaaoksen raivaamisesta.


Ihanaa maanantaita<3
Ihminen SAA innostua omituisista asioista!




Im strangely in love with blue decoration colors. I adore this Ellos home catalog front page....

Im in love with this nude nailcolor, the color is called "Tearose". Even that sounds romantic. Kinda like old english...

And I found this old favourite lipstick from the pocket of my grey wool coat that I havent worn since early spring... I know. Embarrasing to forget a lipstick in a winter coat pocket...

I also love the Marie Kondo book about getting rid of all the clutter.


But yet all these gives me inspiration. Monday needs LOTS of inspiration...



Have a Great Week<3

lauantai 29. lokakuuta 2016

Mitä kaipaan elämältä ja lauantailinkki - What I wish for in life and Saturday link...






Seesteisyyttä, rauhaa ja harmoniaa, höystettynä ilolla ja värillä. Siinä neljä asiaa, joita kaipaan eniten elämältä. Sama toivomus koskee niin vaatekomeron sisältöä, kodin sisustusta, parisuhdetta kuin työelämää ja omaa päätä ja sydäntä.

Tänä syksynä tuo toivomus ei ole oikein toteutunut. Kaikista näistä asioista eniten harmoniaa löytyy luultavasti vaatekomeron sisällöstä. Muuten elämä on ollut melkoista kaaosta, niin töissä kuin kotona. Työpäivät ovat olleet liian pitkiä ja kotona tuntuu olevan kaaos kun työpäivien jälkeen ei enää ehdi eikä jaksa sitä tehdä kaikkea mitä pitäisi ja haluaisi.

Ajattelin aloittaa tämän kaaoksen kesyttämisen siitä, mikä vie eniten aikaa ja energiaa, pitkistä työpäivistä ja siirtyä tekemään suht normaalia työaikaa. Josko se vaikuttaisi positiivisesti kaikkeen muuhunkin?

Ajattelin käydä vihdoin ostamassa Marie Kondon "Siivouksen elämänmullistava taika" kirjan ja joka päivä toteuttaa vähän KonMari-filosofiaa ja siivota ylimääräistä tavaraa pois. Loppujen lopuksi filosofiahan on aika yksinkertainen. Vaikeampaa on osata viikata esimerkiksi vaatteet oikein ja saada järjestys pysymään jatkossakin.

Tällaisia ajatuksia lauantaiaamulle tänään.

Eilisen työpäivän asuvärinä oli mustaa. Musta on minulle vähän sellainen "kun mikään muu ei huvita-väri", ei mikään suoranainen lemppari. Musta villaneule on sama neule mikä minulla on myös harmaana ja molemmat ovat varsinaisia laiskan asupäivän pelastajia. Malli on oikeastaan ihan laatikko ja mietinkin että mitenhän vaikea olisi kutoa tällainen itse jossain kolmannessakin värissä?

Kotimatkalla kävin myös laiskuuttani hakemassa Lidl:stä ruotsalaisia lihapullia. Tänään on laiskan emännän lihapullat ja muusi-päivä...:)) Joskus laiskuus on hyväksi.

Lauantailinkki on ihana http://sosageblog.com/.



Täällä vihmoo kylmä syysmyrsky. Kääriytykää tekin lämpöiseen neuleeseen<3

Laiskaa ja ihanaa lauantaita<3



The things I wish more than anything in life are serenity, harmony, peace with a dash of color and joy. It goes to everything really. Work, relationships, home and wardrope and in my head and heart.

This fall none of those have really happened. I have been working too long hours and have had way too little time to make all the things I enjoy happen.

Im determined to change all that and Im planning to start by working less hours in the in the beginning weeks. I need more time to make changes at home. To change this place more enjoyable and peacefull and get rid of all the clutter. Im going to go today and buy Marie Kondos book "The Life-Changing Magic of Tidying Up".
Its a start at least.

Yesterdays outfit was all black. One of those "When all else fails, wear black"-days.  This is the same lovely woolen sweater that I have also in grey and I just love the warmth and comfort of it. It actually kind of hugs you and keeps you nice and warm.

Saturday link today is lovely so sage. I love the simple name and its a gorgeus blog too.

Enjoy your weekend<3




l

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Sininen neuletakki ja kriisiaamu - Navy blue cardigan and morning crisis...








Terveisiä Tampereelta, josta kotiuduin illansuussa.

Tänään aloitin poikkeuksellisesti aamuni ajelemalla asiakasta katsomaan Tampereelle.
Tai siis aamu alkoi kyllä sitä ennen jo aika monella pienellä kriisillä. Ensimmäisenä aamulla heräsin jo ennen kellon soittoa siihen että yksi koirista ei voinut ihan hyvin, vaan unenpöpperöisenä sain kivuta sängystä hoitamaan meidän Ikkeä. Onneksi huono olo ja tilanne meni nopeasti ohi. Sen jälkeen iskin pikkuvarpaani tuolin jalkaan niin että pompin ärräpäitä luettelemassa hyvän aikaa ja mietin että mahtoiko se murtua, mutta tuskin sentään, koska sillä pääsee kävelemään. Sen jälkeen puolityhjä meikkivoidepurkki päätti sanoa äänekkäästi spruut ja laskeutua osaksi juuri pestylle ja silitetylle valkoiselle paidalle! Ihan justiinsa juuri tällaisena aamuna kun piti päästä kohtuullisen siistin näköisenä ovesta ajoissa ulos. Että ihan arkista aamua justiinsa juu...

No pääsin sitten onneksi kuitenkin ajoissa lähtemään ajamaan kohti Tamperetta vain todetakseni että kiva ruuhka ja tosi paljon oli liikenteessä pimeillä ja puolipimeillä polkupyörillä ja kävellen lapsia menossa kouluun ja aikuisia töihinsä. Heijastin löytyi ehkä yhdeltä neljästä. Muistakaa hyvät ihmiset se heijastin ja valot pyörään! Halpa henkivakuutus. Meidän kapeilla teillä saa olla pimeällä tosi tarkkana ajellessaan. Onneksi minulla on viime talvena hankitut tosi hyvät silmälasit. Varsinkin pimeällä ja hämärässä ne ovat tarpeen.

Päivä oli kivaa vaihtelua jatkuvaan silmiä rasittavaan päätetyöhön. Ihan tervetullut poikkeus. Sen verran olen tullut iän myötä mukavuudenhaluiseksi että jakkuun harvoin edes asiakkaallekaan pukeudun, varsinkaan jos edessä on pitkä ajomatka kuten tänään. Eikä se meidän alalla useinmiten ole tarpeenkaan. Sininen neuletakki sai korvata muodollisemman pukeutumisen tällä kertaa. Oli helppo, lämmin ja mukava olla ja olen huomannut että se oma hyvä olo ja se että on ihan oma itsenä myös vaikuttaa asiakastapaamisen sujuvuuteen. Mieluummin näin kuin ajomatkalla rypistyneessä jakkupuvussa kärvistellen. Ja sitä paitsi jos päivä jatkuu aamusta kriisien kera, ei esimerkiksi huoltoaseman kahvilassa läikytetty kahvitahra näy tummassa neuleessa. Suosittelen...:))

Onneksi on keskiviikko ja vain kaksi työpäivää jäljellä<3



Why is it that every time you are in a hurry to a meeting crisis start to happen in the Morning?
I woke up to one dog being a little sick luckily it passed (dog feeling sick passed,, not the dog!). Then I hit my pinky toe to a chair so hard that I was wondering if it actually broke. After that my make-up fluid squarted into a white blouse...

Eventually I was ready to hit the road. I went to visit a client to Tampere this Morning and it was refreshing event in the middle of a busy office week.

Instead of a wearing a formal jacket orsuit I chose to wear navy blue cardigan. It is more practical when you have to drive long distances and very rarely my customer meatings are so formal the they require business suit. Thank God for that! I hate the feeling sitting in wrinkled suit feeling cold, uncomfortable and not myself in a long meeting. I also have noticed that if I feel more "me" and happy and comfortable also the meetings go better.

Wednesday. Im waiting for the weekend to start allready...




maanantai 24. lokakuuta 2016

Maanantain harmaa perusneule - Mondays grey basic sweater...







Arvatkaapa minkä vaateasian kanssa olen tuskaillut viime aikoina?
Kadonneen villaneuleen metsästyksen kanssa. Yksi pirhanan harmaa neulepusero on piiloutunut niin hyvin tähän huusholliin että viikkojen metsästyksen jälkeenkään en ole sitä löytänyt. Ohuempi versio kuvan harmaasta neuleesta, sellainen joka sopii kivasti bleiserinkin alle. Jätin sen kesän ajaksi kylmiä ilmoja varten "helposti" saataville. Nyt se helposti on vaan osoittautunut vaikeasti tavoiteltavaksi. Se vaan jatkaa piilotteluaan, joten nyt mennään tämän paksumman harmaan kanssa.

En valita, lämpöinen kuin mikä ja sopii uuden huivin kanssa. Tällainen perusperus asu farkkujen kanssa. Mikä tämän helpompaa? Valkoinen kauluspaita alle, farkut jalkaan ja voilá, yksinkertainen perusasu on kasassa.

Huomiseksi on luvattu räntää pääkaupunkiseudullekin, taidan laittaa saman lämpöisen neuleen ja kääriytyä muutenkin lämpöiseen asuun.

Maanantaita mennään taas, arki on alkanut. Mukavaa työviikkoa<3



This is kinda back to basics. How much more Basic can you be? Grey sweater, white shirt, jeans and black pumps. Works always. I have been looking for my other grey basic woolen sweater for a while now to wear under a jacket but it seems have gone awall so I have to settle to wear this more fluffy one without jacket. But Im not complaining, this is warm and cozy.

Have  a Great week<3

sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Siniharmaa uusi huivi ja luonnonvalkoinen syystakki - New pale grey scarf and off-white coat...












Joskus on hauskaa ottaa asukuvia, varsinkin silloin kun on mukavat ja lämpimät vaatteet päällä, joissa todella viihtyy. Näiden asukuvien ottaminen oli hauskaa. Joskus vaan lapsettaa ja pitää koittaa tiputtaa vaahterasta loputkin lehdet. Radiossa muuten sanottiin että antakaa lehtien olla maassa viime tinkaan saakka ja nauttikaa syksyn väriloistosta hyvällä omallatunnolla...:)

Uusi kaulahuivi pääsi päälle ja kuviin heti kun se saapui ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Pehmeä, suloisen lämmin, ihanan vaalea ja tervetullut lisä talvihuiveihin/kaulaliinoihin. Tätä pidän luultavasti joka toinen päivä kevääseen saakka. Väri on jotenkin suloisen vaaleansinertävän harmaa valkoisella raidalla. Sen kanssa lemppariksi muodostunut vaalea villakangastakki joka kivasti peittää ja lämmittää reisiin saakka. Kukapa olisi uskonut että karvakaulustakista karva irroitettuna tulee näin ehdoton lemppari?

Syksy on pukeutumisen kulta-aikaa. Saa kaivaa kaikki lempparit ja ihanat pehmoiset ja lämpimät neuleet kaapista ja kääriytyä niiden lämpöiseen syliin.
Tänään kaivoin ensimmäisen kerran takin alle jo superlämpöisen harmaan neuleenkin. Ja valkoisiin tennareihin olen ihan rakastunut<3


Nämä päivät ovat ihan parhaita ulkoiluun ja pataruokien laittoon.
Kirpakkaa ja ihanaa syksyistä sunnuntaita<3



Sometimes posing for outfit photos is fun. Like this time. I just had to see if I can make the rest of the mable tree leaves to fall. Well, they didnt, but we had lots of fun.

Im seriously in love with my new pale grey/offwhite woolen scarf. Im probably going to wear it at least every other day until spring!

These are the best outfit pics when you have everything on that you simply love. perfect old jeans, warm greay sweater under the coat, soft and comfy coat, new pair of favourite sneakers and the perfect, soft and warm scarf. Fall is maybe the best outfit time.

It is so comforting to just cuddle in to warm and comfortable outfits and enjoy the beautiful colors of the fall. Although most of the leaves have allready fallen down, you can still enjoy the warm colors on the ground.  You can feel the chilly weathers ahead and air is so clear and crispy.

Enjoy your sunday<3

lauantai 22. lokakuuta 2016

Harmaa kuviojakku ja lauantailinkki - Grey jacket with patterns and Saturday link...







Heipparallaa sinne ruudun toiselle puolelle. Messuviikonloppu, varmaan aika moni teistäkin on siellä I love me-messuilla käymässä. Minä puolestani skippaan ne tälläkin kertaa, vaikka kuinka kivat olisivatkin. Ei vaan ole riittävästi aikaa sinkoilla joka paikassa ja koska ollaan molemmat hovikuvaajan kanssa vielä vähän puolikuntoisia flunssan jäljiltä, keskitytään vähän perheeseen, lepoon ja hyvän ruuan laittoon

Minusta tuntuu että syksyllä olisi muutenkin tosi paljon menoja ja messuja ja kaikkia kivoja juttua, mutta energiat on usein sen verran vähissä ettei kaikkeen jaksa lähteä mukaan. Miksei keväällä tunnut olevan samalla tavalla kaikkea kun valo ja energiat ovat huipussaan? Tämän pimenevät syksyn myötä jotenkin unen ja levon tarve korostuu. Eikä ikä kyllä auta yhtään siinä asiassa. Olisipa vaan 2-kymppisen energiat ja 4-kymppisen tai 5-kymppisen ymmärrys elämästä, vaan kaikkea ei kaiketi voi saada?

Kuvissa tämän viikkoista työasua. Kuviollinen jakku muutti vaatekomeroon joskus viime talven alennusmyynneissä ja jäi odottamaan sitä juuri sopivaa paitista jonka kanssa sitä käyttää. Vihdoin jostain alesta löysin tämän valkoisen henkkamaukan paitiksen joka on ihan täydellisen pituinen jakun kanssa. Siis reilusti pituutta, jotta tulee vähän kontrastia jakkuun ja vähän sitä jotain. Paitis on vähän sellaista lakanakankaan tapaista eli rypistyy kyllä mutta siinä on kauluksen napit ihan juuri täydellisessä paikassa. Olen nimittäin tuskaillut paitapuseroiden kanssa jotka ovat hassun näköisiä ylin nappi kiinni ja sitten taas toisaalta ylin nappi auki liian avonaisia. Tässä paitapuserossa napit on ihan täydellisesti<3


Eipä sitten muuta kuin lauantailinkki, joka on ranskalainen kaupallinen (sen verran siitä ymmärsin), mutta sieltä löytyy ihania asukuvia ja tyylejä. tdm. Olkaapa hyvät!

Nyt on hyvä hetki muistella mitä siellä koulun ranskan tunneilla tulikaan opittua...

Ihanaa lauantaita, messuilitte tai ette. Nauttikaa<3




Todays outfit is a jacket that has been sitting in closet for a while waiting for the perfect shirt to wear it with. From the summer sale I finally what I was looking for. A bit longer white shirt to give the jacket some edge with extra length. Very cosy work outfit. Casual as my outfits always at the office. I have no need for formal outfits unless I have to visit a client which happens like 4 times a year.

Grey is my favourite color this fall. What is your favourite?

Saturday link is in french and I didnt understand a lot of it, but it had outfits that looked good to my eye. tendances-de-mode.

Enjoy your Saturday<3



torstai 20. lokakuuta 2016

Epätäydellinen minä ja tbt - Imperfect me and tbt...






En ole koskaan muistaakseni tehnyt tbt-postausta, mutta nyt ajattelin että voisi olla aika. Se tuli mieleeni kun tuossa jouduin deletoimaan valtavan määrän vanhoja postauksia, joista blogger oli hävittänyt kuvat jonnekin. Niitä varmaan vieläkin vuodelta 2013 löytyy deletoitaviksi kunhan saan aikaiseksi. Ne ovat vain kadonneet kuin tuhka tuuleen, eikä auttanut muu kuin painaa delete-näppäintä, koska alkuperäiset ovat jääneet jonnekin vanhan koneen syövereihin.

Tbt siis tarkoittaa throwback thursday:tä  Postausta jossa on mukana asukuvia menneiltä ajoilta. Valitsin tähän postaukseen muutaman tämän viikon kuvan ja  muutamat kuvat vuosien 2015 ja 2014 lokakuulta.

Epätäydellinen minä taas tuli mieleen varsinkin noista uusista kuvista. Pömppömaha ja kintut vähän minne sattuu ja vähän sitä sun tätä vinksallaan. Kukapa meistä olisi täydellinen ulkonäöltään tai luonteeltaan, mutta joskus se rassaa enemmän kuin tavallisesti. Yritän aina ajatella että no jaa, onhan sentään jotain hyvää. Jos ei muuta niin ainakin luonnonkiharat hiukset ja vihreät silmät. Ja sitä paitsi tämähän on muutenkin tavallisen naisen kirjoittama blogi toiselle tavalliselle naiselle. Ei ole tarkoituskaan olla täydellinen vaan se ihan tavallinen nainen yksi asu ja asia kerrallaan askeltamassa kohti hyvää ja toimivaa vaatekaapin sisältöä. Ja nämä muut turinat siihen sitten päälle.

Tämä päivä on mennyt flunssassa ja kuumeessa vällyjen alla ja se jos mikä saa tuntemaan vajavaisuutta. Villasukat jalassa ja se teidänkin tykkäämä harmaa villainen pooloneule pyjaman päällä tätä postausta täällä nenä tukossa kirjoittelen. Täydellinen minä ei saisi flunssaa lainkaan tai ainakin viipottaisi flunssasta huolimatta töissä ja maailmaa parantamassa. Olisi täydellisen tehokas. Mikä tässä nykypäivässä oikein onkaan kun tavallinen flunssa saa tuntemaan itsensä huonoksi. Pitäisi jaksaa olla töissä, huolehtia ulkonäöstä, pitää kämpsy puhtaan kiiltävänä vaikka ainoa joka kiiltää on punainen nenä ja kuumeiset silmät. Mikä siinä on kun ei itselleen riitä? Ei ole kukaan moittinut, eikä sanonut pahaa sanaa, mitä nyt hovikuvaaja nurisi kun samassa flunssassa on että taas olen töistä jonkun taudin kotiin kantanut...

Luulen että näitä vajavaisuuden tunteita on meillä kaikilla ainakin silloin tällöin. Tärkein juttu, jonka elämässä oppii on sen epätäydellisyyden sietäminen, hyväksyminen ja sen kanssa eläminen. Nuorempana se oli tosi vaikeaa, ulkoisia paineita koki vaikka kuinka paljon. Tässä iässä se on jo helpompaa. Tietää että läheisille riittää juurikin sellaisena kuin on, epätäydellisenä ja omana itsenään. Se on ehkä maailman tärkein ja paras asia. Aina omalla kohdalla ei näin ole ollut ja silloin vaaditaan tosi paljon omalta päältä että hyväksyy itsensä sellaisena kuin on ja osaa päästää irti pahoista tai huomaamatta annetusta kritiikeistä ja jatkuvasta mollaamisesta. Joskus joutuu päästämään irti jostain läheisestä ihmisestä sen vuoksi tai työpaikasta. Olen varma että siellä ruudun toisellakin puolella on kokemuksia näistä energiaa ja itsetuntoa syövistä negatiivisista energiaimureista ja epätäydellisyydestä muistuttajista.

Yhdessä suhteessa olen ollut harvinaisen onnekas ja se on juurikin te siellä ruudun toisella puolella. Bloggaajana en ole koskaan saanut mitään mieletöntä negatiivista kritiikkiä enkä epäasiallista käytöstä ja kommentteja osakseni, vaan aina positiivisia ja kannustavia kommentteja.

Iso kiitos siitä teille rakkaat lukijat<3

tbt asut

lokakuu 2015



Kaikki nämä löytyvät vielä kaapista ja ovat käytössä.


lokakuu 2014



Näiden 2014 kuvien jälkeen mustat rikki menneet nilkkurit ovat päivittyneet uusiin ja trenssi odottaa kaapissa kilojen karisemista, muuten kaikki ovat edelleen käytössä.




I think this is a first tbt posting that I have ever done. I got the idea when I was forced to delete lot of my 2013 postings due to the fact that pictures had mysteriously disappered from them. Im guessing due to some computer glitch at some point. Since I dont have ther originals anymore I had no choice but delete those postings.

So the tbt includes outfits from October 2015 and 2014. All of the items exept the black booties in the last picture I still use. Actually I still like all of those.


Im not sure what other bloggers think when they  look at their own outfit piccs but I feel imperfect. I would love to be perfect and have perfect outfits but maybe thats just the clue of this blog. This is from me to all of you. From one imperfect to the other normal imperfect women. To show that we dont have to be perfect or rich to look for a perfect or working wardrope. It can be done without being in perfect weight, looks and limitless resources. And besides the size we can be stylish too.

It took me a long time to accept that Im ok just By being me. Nothing more, nothing less. For that I have my nearest friends and hubby to thank for. And you my readers. I have always received just positive comments and support. Thank you<3

maanantai 17. lokakuuta 2016

Musta syystakki - Black Fall coat...





Happy, Happy, Happy<3

Kuulostaa ihan pöhköltä mutta viikon kestäneestä raihnaisuudesta ja lihasjumeista huolimatta olen ihan superonnellinen ensinnäkin siitä että perjantaina sain vihdoin 5 viikkoa korjaamolla lojuneen autoni takaisin (älkää kysykö, kaikki suomen autohuollot eivät nimittäin ole hyviä eivätkä päteviä jajajaja...) ja pääsen vihdoinkin kuskaamaan kaikkia koiria, 90-vuotiasta äitiä jota ei hänen kunnossaan meidän kakkosautokanikoppiin saa enää istutettua ja pääsen käyttämään mustaa takkia ilman että koko hela hoito ui koirankarvoissa! Ihanaa!

Joskus vaan pienet asiat tekevät onnelliseksi. Vaikkakin minulle auto on pakollinen väline, jotta pääsen edes töihin ja työmatkat pitkiä, niin ei kai se ihan pienikään asia ole kun sen saa takaisin. Pätkis on ihku, vaikka siinä onkin omat vikansa. Siis mun auto.

Mustaa, harmaata ja valkoista. Ne valkoiset tennarit ja rakkaat räjähtämässä olevat harmaat farkut, istumisesta ryppyinen puuvillapaitis, lämmin kaulaliina ja koirakarvaton takki. Siinä tämän maanantain tunnelmat. Ihan omannäköinen asu. Aina mulla on paita rypyssä ja joku vähän sinne päin. Ei taida tulla täydellistä tyylitaituria minusta koskaan. Eikä tarvitsekaan. Eräs toinenkin aikuisbloggaaja sanoi tuossa vähän aikaa sitten että tässä iässä on ihanan vapauttavaa kun voi olla miten itse tykkää. Se on totta. Ei enää hae eikä tarvitse muiden hyväksyntää. Jos haluaa kulkea töissä ryppyisessä paidassa niin kulkee vaan. Ei se elämäkään rypytöntä ole. Kaukana siitä!

Ihanaa maanantai-iltaa ja alkanutta viikkoa<3







Ja joku takkikuva mekonkin kanssa löytyi viikonlopulta...

Happy, Happy, Happy<3

I finally  got my car back from the repair shop after waiting for a 5 life long weeks! It means more comfortable rides to the office, been able to take all my dogs into the same car again, driving around my 90 year old mom and wearing a black coat without it being in dog hair allover.

Todays oufit is so me... Warm scarf, black coat from last spring, old favourite grey jeans and wrinkled white shirt with white sneakers. Comfy and warm. I feel like home in this outfit.

Have a Great week<3

Maanantaina mielessä - Monday mood...












Harmaa neulemekko.
Mustat saappaat, harmaa takki...
Talven sävyt jo mielessä...


Grey sweater dress,
Black boots, grey coat.
All the grey shades of winter allready on my mind...

sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Vinkkejä villaisen kaulaliinan metsästykseen - Hunting for a wool scarf...








Se trendi alkoi varmaankin siitä jokaisen tuntemasta Acne Canada kaulaliinasta. Pitkä, villainen ja leveä kaulaliina. Pituutta 2m ja leveys 70cm.

Ihana, kaunis lämmin ja kallis. 150 euroa kaulaliinasta on aika paljon minun mielestäni. Toisille merkki on tärkeä, käytettyjäkään ei oikein löydy mistään tori.fi:stä tai huutonetistä. Menevät samantien kaupaksi kun sinne tulevat.

Meidän pienikukkaroisten vilukissojen suureksi iloksi samanlaisen saa paljon edullisemminkin jollei merkistä välitä. Kuka kulkee tuotemerkki näkyvissä muutenkaan? Ei kai kukaan enää?

Minulta löytyy useamman valmistajan samanlaisia kaulaliinoja useampi kappale, jotka ovat syksystä kevääseen käytössä lähes päivittäin. Piti oikein kurkata että minkähän merkkinen viime kevään alesta ostettu tummansinimeleerattu oikein onkaan. Se on Ichi-merkkinen ja ihan yhtä hyvä kuin kalliimpikin merkki. Minä en tunne, koe, näe mitään eroa laadussa enkä lämmössä tai kutittavuudessa. Pinon alimmainen harmaa nimittäin on se Acnen Canada.

Näissä villaisissa kaulaliinoissa joita voi myös käyttää muuten kokonsa ansioista myös hartioilla lämmikkeenä (kylmissä neukkareissa ihan must meillä töissä) on kuitenkin se huono puoli että kun hankkii yhden, haluaakin toisen jossain muussa värissä ja sitten kolmannen... Minun mieleni tekisi ihan sellaista kaunista beigeä tai vaaleanharmaata ja pikainen nettikierros osoitti että hintahaitari on aivan hurja. Jopa liki 200 euroa.

Vaan etsivä löytää kun haluaa ja viitsii. Nettikierroksen halvin oli edelleen Ichi, jota löytyi Zalandolta ihan kivoissa väreissä hintaa 49.95eur klik. Hyvänä kakkosena tulee norjalaisen merkin arniesays:n Equator kaksivärinen kaulaliina Booz:in nettisivuilla klik 75,00 eurolla. Ja tasoissa sen kanssa Selected Femmen SFMARY 74,95 perustummanharmaana ja mustana klik. Lisäksi Bootz:lta löytyi Invearin Kara scarf hintaan 79,95 euroa klik.

Ja edelleenkin vinkkinä, näitä kaulahuiveja saa aika usein alesta (niitä värejä joita on jäljellä) aina sesongin ulkopuolella. Silloin kannattaa olla tarkkana, jos mieli tekee investoida villaiseen.




Minulla on käytössä myös akryylistä tehtyjä isoja kaulaliinoja, varsinkin ruudullisia, joita ei oikein villaisena ole tarjollakaan, mutta niiden kestävyys ja materiaalin säilyminen kauniina ei ole ihan samaa luokkaa villaisten kanssa. Mutta jos väriä elämään haluaa, joutuu luultavasti tekemään kompromissin villan ja värin välillä. Tykkään kovasti myös noista klassisista ruutukuoseista.

Toivottavasti tästä postauksesta oli apua jos joku tuskailee kukkarolle ystävällisen lämpimän kaulaliinan ostoa.

Kirpsakkaa sunnuntaita&lt;3
Minä otan kaulaliinat kaapista ja lähden ulkoilemaan koirien kanssa.

Hunting for a woolen scarf is a jungle. The price range is huge! Cheapest I could find was Ichi woolen scarf in online shop 49,95eur and the priciest ones were almous 200 euros. Who pays 200 euros for a scarf???

Im huge fan of woolen scarfs. I basicly live in them from Fall to Spring. The bad thing is that when you buy one and love it, you want to get same kind in different colors. Now Im hunting for a pale beige or pale grey. Which ever I can find in a reasonable price. Above (in the finnish text) I listed some of my cheap favourites. 50 euros is very reasonable price for a a 200cm x 70cm woolen scarf.

If you want more color though or patterns you may have to settle for a acrylic one since woolen huge checkered or plaided scarf is very tricky to find. Most of them are small regular sized and I love the huge ones.

How about you? Is the oversized wool scarf a must?

Chilly sunday today, Im going to out and most definately wearing a scarf!

Enjoy your Sunday&lt;3





lauantai 15. lokakuuta 2016

Tähtihuivi, mokkaiset bikerbootsit ja lauantailinkki - Star Scarf, suede bikerbooties and Saturday link...






Kirpakkaa lauantaiaamua sinne ruudun toiselle puolelle<3


Nyt näemmä on viimeistään se aika kun pitää penkaista kaapista vähän lämpimämpää jalkaan. Alkaa olla melkein jo saapaskelit. Kun kun viime sunnuntaina laittelin nuo 6 työasua vaaterekkiin valmiiksi, kaivoin siihen esille myös nuo monta kertaa täälläkin nähdyt mokkaiset bikerbootsit. Oli muuten suloisen lämmintä nilkoissa kun koleana aamuna lähti niissä töihin. Heti kun on vähän vartta niin lämmittää kivasti nilkkoja, enemmän kuin nilkkureissa. Vilukissana en halua palella aamuisin varsinkaan.

Villainen vanha Becksöndergaard:n huivihan on käytössä minulle melkein kesät talvet. Sen hankin jossain vaiheessa kun ei ollut yhtään mustapohjaista huivia. ja siitä asti tähtineen se on ollut yksi lemppareista. Isokokoisena se lämmittää kylmälläkin hyvin. Ihana sisällä toimistossa. Pakkasille ulos ehkä vilukissalle ei ihan riittävän lämmin. Seuraavaksi onkin kaiveltava valmiiksi loputkin paksummat villahuivit ja kaulaliinat.

Bongasin muuten ihan vahingossa Becksöndergaard:in nettisivut. Toimittavat sielä jopa Suomeenkin. Ne löytyvät täältä klik. Kaikkea ihanaa. Olisipa vain puoleen hintaan.

Onko kukaan muu muuten huomannut että paitsi että villaisten yksiväristen kaulaliinojen hinnat ovat liki ryöstäytyneet käsistä, niin niitä on joka merkillä ja ihan minkä värisenä vaan nykyään. Koitin katsella vähän hintoja ja aika monella merkillä hinta hipoo jo 150 euroa, joka on minusta hyvin suolainen hinta kaulaliinasta!

Tämän viikon työasut olivat hyvin ruskeasävyisiä ja neulevoittoisia. Musta tähtihuivi ja mustat mokkabootsit antoivat vähän kontrastia asuun. Asu jossa viihdyn töissä ja vapaallakin. Loppukaneettina tästä neuletakista lisättäköön että siis silloin kun satun löytämään tämän neuletakin komerostani. Se on jotenkin niin maaston värinen että se katoaa sinne välillä pitkäksikin aikaa, voisin vaikka vannoa että se pakoilee minua... Kerran se oli hukassa yli puoli vuotta...:)
Ehkä siihen on syytä ripustaa kilikello...

Lauantailinkki tänään on ihana I suwannee, jonka itse tallensin sisustusblogien puolelle, mutta sieltä löytyy kaikkea mahdollista ihanaa katsottavaa. Ja ihania värejä<3




What can I say? Whats more perfect for the fall chills than suede biker boots and woolen Becksöndergaard starscarf in darker color? And ofcourse the sand coloured cardigan?

Perfect go-to outfit for Autumn.


Oh and here is the perfect and and lovely Saturday link I suwannee.

Lovely colors, outfits, pics  and wonderful home decoration tips.

Enjoy your Saturday<3




tiistai 11. lokakuuta 2016

Maanantain asu ja idea kiireisiin aamuihin - Monday outfit and a tip for busy mornings...





Näihin vähän pehmeisiin ja kohiseviin kuviin (kohina on siis termi, jolla kuvataan tuota kuvan epäterävyyttä ja ikään kuin" harmaata kalvoa") mennään ihan kohta kun syksy ehtii vähän pidemmälle ja kelloja siirretään. Ankeaa aikaa meille valokuvaaville blogin kirjoittajille. Pitää valita julkaiseeko huonompia kuvia vai pukeutuuko viikonloppuna uudelleen viikon asuihin ja vetää meikit nassuun vaikka tekisi kuinka mieli taivastella maailman menoa verkkareissa... Mitäs mieltä siellä ruudun toisella puolella olette? Kumpi parempi?

Näihin sisävalossa kuvattuihin kuviin oli kuitenkin tällä kertaa syynä maanantain pitkä työpäivä ja sen jälkeen syttynyt inspis... Heh. Vielä 11 tunnin työpäivän päälle (siihen vielä liki 2 tuntia työmatkoihin lisäksi) onnistuin vielä saamaan inspiksen ja lamppu syttyi hetkeksi ennen kuin kyllä sitten ihan totaalisesti sammuinkin nukkumaan.






Inspiksenä oli tällä kertaa omasta mielestä tosi kiva maanantain työasu, jossa viihdyin hyvin ja se että päätin kerrasta siivota omassa pienessä työhuoneessani olevan vaaterekin ja ottaa sen todelliseen hyötykäyttöön. Eli penkasin vaatekomeroni täysin (ei puhuta nyt niistä ylimääräisistä vaatteista jotka vierashuoneen sängyllä odottavat selvitystään) ja valitsin koko viikoksi valmiiksi 6 sopivaa työasukokonaisuutta ja niihin kengät ja huivit myös. Tuossa kun pitäytyy,  ei voi tulla kiireaamuille tyypillistä vaatekriisiä. Kengillä ja asusteilla voi vähän sitten tehdä asusta virallisempaa tai rennompaa, miltä nyt sitten aamulla tuntuukin.

Mitä pidätte ideasta? Jos joka sunnuntai katsoisi vähän viikon säätä ja tekisi saman asian. 6 asua valmiiksi viikolle, eli siinä on yksi jo varallekin jos tekee normaalia 5 päivän työviikkoa.

Tiistai-illassa mennään, rentoa sellaista ja kauniita unia<3

Täällä sammuu lamppua ihan kohta...



Its about that time of the year when the light is going to diminish so much that we have to start choosing wheather to use poor quality inside pics (like in this posting) or use weekend to take pics of the outfits from the week. These monday outfit pics taken inside were though due to the fact that I did work some overtime and came home after dark. I liked my monday outfit so I wanted to share it with you anyway.

I also wanted to share a tip for busy week mornings to spare some time choosing the outfit.

What if you would to it like this? Sunday evening look at the weather report and choose 6 outfits (one extra) and scarfs and some shoes to choose from and put them ready on a rack? Will this work?

Im certainly going to give it a shot. At least untill now its been working. I have spared some time  in the mornings and havent had a outfit crisis...

Tuesday evening, let´s get a week without one single oufit crisis!

Enjoy the rest of your week. I will get back and tell you if the ready to go rack worked...